Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 400
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Бу-а в колко се подава бройката за закуска?Аз вчера се обадих в 8 и10 някъде,да кажа,че няма да ходим цяла седмица.Чак другия понеделник ще я пускам,да се оправи напълно.До 8и30 ли е,до 9 ли newsm78

# 151
  • До хладилника, който обичам
Навсякъде е различно, мисля. При нас е до 8:40ч. Може и малко по-късно да се доведе, но след обаждане по телефона, за да предвидят детето. В този филиал се хранят на кетъринг, може да е от значение.

# 152
ясно,мерси,ще трябва май да се пита в съответната градина.Въпреки,че аз си предпочитам по-раничко да си кажа.Е,,все пак се случват инцидентни закъснения,както вашия случай.При нас не знам как е-те ли си готвят или имат кетъринг,не съм се и интересувала,но предпочитам да не ев последния момент Grinning

# 153
  • Пловдив
При нас е до 8.30,след това се заключва входната врата.

# 154
  • Пловдив
И при нас децата се приемат до 8,30. След това може, но ако се обадиш да предупредиш, че детето ще закъснее. В нашата градина си има кухня и там готвят.
Pesheck, последно в коя градина ви взеха? Бързо адаптиране.
нова мама84, болни ли сте?  Sad

# 155
  • Пловдив
Аааа, при нас беше голяма изненада. Както беше записана в строящия се филиал на Бреза, така и в онази събота, дето се отработваше ми се обади директорката на Искра. Та я записахме там естествено. Само че писахме молба, пък чакахме разрешение от инспектората ли от къде ли. Та сега чакаме да станат изследванията и ако нещо в плана ми не се обърка в четвъртък тръгва.

# 156
  • Пловдив
Бу-а в колко се подава бройката за закуска?Аз вчера се обадих в 8 и10 някъде,да кажа,че няма да ходим цяла седмица.Чак другия понеделник ще я пускам,да се оправи напълно.До 8и30 ли е,до 9 ли newsm78

до 8.30 часа е при нас
с обаждане,че ще закъснее детето го предвиждат за храна

# 157
  • Пловдив
Момичета, по колко деца са в едно гардеробче във вашите градини. Миналата година всяко дете имаше гардероб, сега са по две деца, а гардеробите са нови и с 1/3 по-тесни от старите. Кошмарно е още сега, не ми се мисли зимата с дебели якета, ботуши, шалове, шапки, ръкавици...... Tired Това е безумие, ботуши върху якета....няма начин да се събере всичко без да се напъпче и представете си деца как ще се справят.  Whistling

# 158
  • Пловдив
Момичета, по колко деца са в едно гардеробче във вашите градини.

Всяко дете си има гардеробче .......... засега.

# 159
razel,  наистина са много тесни. Едва се побират двете раници. А зимата как ще се преобличат децата сутрин също не мога да си го представя.

Сутринта по Нова имаше репортаж за градините в Пловдив. Сега текат в проверки във всички градини за допълнително събираните пари.
Честно да ви кажа общинарите само си трупат червени точки и положението ще стане по-зле от сега. При нас е счупен дървения кожух на парното. Ясно е , че градината трябва да го оправи, но докато чакаме колко деца ще си разбият главите там. А сумата е смешна и ще се събере дори и да не се включат всички родители. А желаещи има много.
В крайна сметка не може всичко да се оправи като с магическа пръчка. От пролетта са сменени страшно много неща, но сградата е огромна и няма как да се оправят всички помещения.

# 160
ninand -да,болни сме,с ларингит,но видимо вече се подобрява,въпреки това ще остане вкъщи цялата седмица.В петък ще ида до педито за бележка,тъй като не сме ходили при нея,а в неделя вечерта до спешното-там я прегледаха,изписаха й лекарства/не АБ,слава богу/ ,та като ида за бележка ще питам за някакви витамини да й давам за укрепване.
Шкафчетата и при нас са едни теснички и са по две дечица в тях.Айде сега имат по един чифт обувки и едно тънко якенце,ама зимата наистина не виждам как ще стане тая работа с побирането на дрехите ooooh!Или вариантът е да взимаме якетата,ама пък ако решат да ги изкарат да поиграят на снега newsm78

# 161
  • Пловдив
Шайн, къде е това с този кожух. Моето като го знам какво е шило, вече си има доста белези по лицето, дано да не се халоса пак там.  Mr. Green

Шега, шега, но наистина малко прекаляват от общината, ама стари трикове и похвати за отклоняване на вниманието от същинските проблеми.  Whistling И по колко толкова пари са събирани, че да има толкова много жалби. Като си плащаш пълния абонамент всеки месец, нали пак ги даваш тези пари. Едва ли за всяко кихване, образно казано, ще се ходи на лекар, особено в този развъдни на бацили зимата. Аз в последно време комуникирам по телефона с ЛЛ и ако нещо много се влоши положението я водя. Няма начин за всяка хрема и спиране от градината да ходя за бележки, губене на време, висене и чакане.....не мерси.  Stop  Предпочитам да дам някой лев, вместо това, ама то мен кой ли ме пита.  Whistling Хем за децата по-добре. Така какво отпуска общината, за какво го отпуска идИ, че рАзбери, а като се събират пари все пак се упражнява някакъв контрол от родителите за какво са похарчени. То всъщност в повечето случаи се събират с определена цел. Сега няма да купуваме 100 инчови плазми все пак.  Peace

# 162
  • Пловдив
Ето го репортажа http://novanews.bg/news/view/2012/10/09/37305/%D1%80%D0%BE%D0%B4 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/
Добре, де не дават да се събират пари и за вода. Тогава те ли ще я осигурят???
нова мама84, радвам се, че сте по добре. Дано повече не се разболявате.

# 163
razel,  това са плоскостите, които покриват радиаторите. В някои групи са сменени, в други групи родителите са ги сменяли предишни години, но при на с е счупено на две и можеш да си представиш какво става, някой като се халоса там.
И аз не мога да разбера какво лошо има в желанието да се създадат по-нормални условия там, където децата прекарват по-голяма част от времето си.
Не очаквам общината да постави климатици, но не намирам и за нормално децата да пребивават в помещения с температура над 40 градуса.
В крайна сметка всичко е напълно доброволно, никой не очаква дори да участват всички родители.

# 164
  • До хладилника, който обичам
Интересното е, че такива "новини" включват обичайно общинари и случайно съгласни с всичко, казано и напраевно от тях, родители Whistling

И един мармот завива шоколад...

Общи условия

Активация на акаунт