Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 403
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
За допълнителното събиране на пари- сега дори и да искат, родителите трудно ще дадат.  Пример- първа група, тоалетна с дупки. Ами много деца ги е страх и не искат да ходят. Родителите предлагат да съберат пари за тоалетни, да ама не може! Същата работа като с радиатора при Шайн. Ами понякога пък се налага да дадеш пари, или да купиш нещо- за детето ти става въпрос все пак. Ами в Бургас като направо са им връчили един списък с неща за купуване- там вече няма не искам.

# 166
  • Пловдив
Шайн, разбирам те за какво говориш. Сестра ми като малка, ходили сме и двете в тази градина като деца, се подхлъзна и пред очите на майка ми си пукна главата на радиатора.  Tired Аз бях 4-та група, тя първа и си го спомням, най-вече колко кръв потече.  ooooh! Дано го оправят.

# 167
нова мама84, радвам се, че сте по добре. Дано повече не се разболявате.
а ,дано,чул те господ Praynigза всички дечица се отнася

Добре, де не дават да се събират пари и за вода. Тогава те ли ще я осигурят???
В петък говорихме с едната госпожа /аз и още двама родители/ и обсъдихме водата-та тя каза,че са говорили с директорката и са я помолили да реши пробелмът с водата и мокрите кърпи,но просто не с езнае кога е стане точно и каза затази седмица да се носи вода,тъй като можело да се дава от чешмата,ама по-добре не,защото имало огромни парцали в нея Shocked

В крайна сметка всичко е напълно доброволно, никой не очаква дори да участват всички родители.
оо,ама знаеш ли каква война ще настане, ако не участват всички.Привидно никой няма да има против,обаче после ще се почне-ама тая/тоя ся защо не даде,аз от къв зор ще давам и негово/нейното дете ще ползва неща,купени с мои пари и тн-знаем се какви сме келяви и това го е имало и ще го има.Както и с парите-уж никой няма против,всеки дава ,пък после оплаквания.Мислиш ли,че някой на родителските срещи е станал и е казал-аз не одобрявам това събиране на пари и няма да дам,вие правете каквото искате.Мисля,че не се е случвало Peace

# 168
  • Пловдив
Оооо, случвало се е!!! И аз не можех да повярвам, но няколко майки ми разказваха как на родителската им среща в техните групи е имало родители, които не са искали да дават пари-те са искали да съберат за играчки и необходими консумативи.

# 169
  • До хладилника, който обичам
Ами все пак не са длъжни да искат, нали... а често хората просто нямат пари. За 9 години откак имам деца, се наслушах и нагледах на какво ли не.
Има хора с по-големи възможности и по-малко усет за такт към останалите около тях и като изтрещят и обявят например, ама нека събираме по 100 лв, само по 50 е малко! - за неща, които не са от първа необходимост, а и да са, ако взимаш заплата 400 и чакаш детските надбавки като манна небесна, изобщо не ти се услаждат такива приказки...

# 170
  • Пловдив
За съжаление една майка, която беше до мен на нашата родителска среща каза, че решените 50 лв. за година са прекалено много според нея. Предполагам, че същата няма да даде.

# 171
Какви са тези искания по 50 лева,бре Shocked Shocked Shocked...събирания !

# 172
  • Пловдив
Да,за доста хора 50 лв са много.И така,дадени наведнъж е непосилна сума
Според мен е хубаво да дават тези,които имат възможност и да се купува за всички

# 173
  • Пловдив
50 лв. за една година не е много, но според мен.
На веднъж може и да са, за някои.

Но има хора, които пренебрежително се изказват "А много са, ще ме извинявате". Аз ли да я извиня, детето й ли, моето ли?

# 174
  • Пловдив
50 лева, за 10 месеца са по 5 лева на месец, една кутия цигари. Не казвам, че всички пушат, за друг това са 5 кисели млека и ако наистина работиш за 400 лева, често срещана заплата в нашия град  Tired са доста пари. Но пък аз имам примери с тези заплати да се пуши по кутия на ден.  Whistling Оф много сложно.  Rolling Eyes

# 175
Май ,пак не съм разбрала Joy Joy Joy...прочетох 50 лева на месец.
Значи 50 лева на година по 25 деца си е 1250 Laughing...като разделиш за приложни материали и играчки остават  пари.....приложиш ги за почерпки и коледни занимания.....

Ми  Thinking ние сме събира Thinkingли през три месеца по 5 лева за вода,носехме консумативи и когато наближаваше тържество.
Явно не сме били рейтингова група Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Mr. Green

# 176
Прибавете в уравнението и ако човек има още едно или повече деца. Ако по-голямото е ученик - в училище се събират пари за помагала и сумата варира всичко между 50 и 80 лв на година, отделно - за охрана, настоятелство и т.н. И там не може да не се даде, защото ако няма помагало, детето просто не може да учи; охрана и настоятелство са задължителни... ако има униформи - не може само твоето да е без... Отделно, че този ученик трябва да яде - минимум 40 лв на месец, ако е на стол и получава закуска по програмата за топло мляко, ако не, поне 60 лв с предвидени разходи за закуска... Всякакви екскурзии - няколко пъти годишно х20-25 лв, отделно ако трябва да има Зелено училище, което е средно 120-150 лв... последните две не са задължителни, поне. Изобщо, много е сложно.
Ако пък има по-малко дете - то има задължителни разходи като пелени, ако е на изкуствено хранене - мляко - неща, без които няма как да се мине.
Ами ако единият родител е безработен?
Така че, на един 50 лв са му 'бълха го ухапала', на друг са му наистина много.

# 177
  • Пловдив
Може да са много, но същият може да предложи всеки месец да дава по 5 лв.
Има хора крайни и категорични - имам, нямам, ще ме извинявате. И не дават!

# 178
Ти по същия начин си крайна, като осъждаш другите за крайни за това, че не искат доброволно да дават незадължителни средства Simple Smile В тоя ред на мисли предпочитам 'новата' система с по-високи такси и не-събиране на допълнителни пари.

# 179
  • Пловдив
Това с крайността идва от зодията, хайде да си намеря извинение.

Общи условия

Активация на акаунт