Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 379
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • До хладилника, който обичам
Бу-според мен би било най-удачно да има говорилник за градините в плд,но все пак ти реши как ще  е най-добре Peace
Ако едната тема си остане справочна за градините (защото човек много трудно отсява иначе информацията за градините в града между общите приказки), а другата е за прием в детските градини - документи, срокове, сега за новата електронна система и т.н., то вероятно наистина е най-добре да си има отделен говорилник за пловдивските градини (само не знам с какво ще е по-различен от общия говорилник за градините в страната...) Нека кажат и другите Peace

# 76
Под справочна имаш предвид Първи ден в градината ли?Много ми се сливат тия теми и се бъркам.Но ако все пак няма говорилник по градове,ще пишем в общия за цялата страна Grinning

# 77
Съгласна съм с Бу, нека има отделна тема за детските градини нещо като говорилник, където да обсъждаме всякакви въпроси/проблеми с пловдивските градини без тези за прием и подаване на разни документи.

# 78
Аз лично, предпочитам да си имаме отделен "говорилник" за Пловдив. Трудно ми е да издирвам нещо между всички изказани менения за градини в Бургас, Варна, София...пък и не ме интересуват. При тях правилата са различни, интересува ме какво се случва в Пловдив. Защото тук живея.

Така че, ако и другите са за, нека има нова тема за детските градини в Пловдив, за обмяна на информация, мнения и тн...А тази да си е са документи срокове и тн.

# 79
Аз съм "за" такава пловдивска тема и това имах предвид-ако има такива теми по градове,нека се направи и за нашия град

# 80
И аз мисля, че е добре да има говорилник за Пловдив, защото проблемите са специфични за всяка община и информацията за други градове с нищо не може да помогне Peace.

# 81
Измислете тогава заглавие и пускайте новата тема.

Благодарности на Бу и на колежката й. Hug

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 11:25 от gitadam

# 82
Искам да попитам нещо, дано да е по темата.В групата ни има 30 легла, но са приети още 2 деца и за тях няма такива.Въпросът ми е от къде ще трябва да се осигурят тези легла?

Честита нова тема на пловдивчанки, нека в нея да споделяме само хубави неща.

# 83
Моля, обърнете внимание на първия пост по темата  Grinning  Peace

За Пловдив има три по-големи общи теми:

Тема-справочник за детските градини в Пловдив - в нея се споделят лични впечатления от
- състояние на базата и на двора
- порядките вътре в градината
- госпожите и лелите и тяхното отношение към децата
- особености на учебния процес в тази градина
- отношение към родителите Smile
- доволно ли е детето, лесно ли се адаптира е тази ДГ
- прочее неща, имащи отношение към конкретната градина и т.н.
Не е с дискусионен характер!

Прием в детски градини в Пловдив - Тема за
- дискусии за прием в детските градини за настоящия и следващи набори
- общи неща, валидни за прием, разпоредби и т.н. за детските градини в целия град
- обмяна на информация за документи, срокове и прочее

Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив (това е тази тема)
Тема за
 обмяна на мнения, опит и информация за градини в гр. Пловдив (справочна тема за градините)
- за общи въпроси и отговори за градините под тепетата
- общи неща, валидни за правилници, разпоредби и т.н. за детските градини в целия град

но НЕ Е за
- дискусии за прием в детските градини за настоящия и следващи набори - има тема за прием в ДГ в Пловдив
- обмяна на информация за документи, срокове и прочее - обсъждат се в гореспоменатата тема за прием в ДГ в Пловдив
- "Какво мислите за тази градина" - има справочна тема за това с обилна информация за почти всички градини в Пловдив, държавни и частни
- за размяна на реплики и дуплики, които нямат общо с темата и трябва да се разменят на лични съобщения между потребителите
- за спам, чат и прочее немодератороугодни занимания

Моля, пишете в правилните теми, за да е по-лесно и приятно на всички ни и да намираме и споделяме информацията за детските градини в Пловдив лесно и удобно.

# 84
Искам да попитам нещо, дано да е по темата.В групата ни има 30 легла, но са приети още 2 деца и за тях няма такива.Въпросът ми е от къде ще трябва да се осигурят тези легла?
Може би ще сложат походни легла Thinking Или вариант 2, който изпитах лично в яслата - спят си в леглата - което го няма, слагат там другото Twisted Evil На мен лично това изобщо не ми хареса, питах лелите и след това директно в района, дирекция Здравеопазване, където се числят яслите, имат ли нужда от легла, аджеба, че така слагат децата. Още на другия ден се намери легло за детето.

Затова беше голямо облекчение вчера да чуя от директорката на градината, че няма да се приемат повече деца от броя легла. По списък са 17 деца във всяка от двете групи и леглата са 22, т.е. ще приемат още по 5 деца. В групата  на малкото даже са 21 легла, едното не е достъпно, сигурно ще ги разместват, знам ли.

# 85
  • Пловдив

Честита нова тема на пловдивчанки, нека в нея да споделяме само хубави неща.

Може изобщо да не се осигурят тези легла, а да спят на леглото на дете което отсъства. Рядко се случва в група да са всички деца  Confused
За една градина съм чувала, че бяха казали на родителите-ще вземем детето ви, но си купете походно легло.
Има доста градини, където разпъват походни легла.

За таксата и аз платих само за 11 дни(колкото в действителност е ходила) не цяла такса.  Peace

Бу, голямо благодаря за труда и темата.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 13:12 от ninand

# 86
Бу-благодаря за темата  bouquet
Днес платих за септември-10=27,64лв
Парите ,които събирахме,ще ни бъдат върнати,тъй като кметът ни/а както разбрах и на други градове/е пощурял,не разбрах само от нашата група ли някой се е оплакал или принципно.Както и да е,сега ще си носим и вода-да видим как ще се вместим в тия 10 лв годишно,дето щеше да ни легне по принцип Twisted Evil
Мъжът ми каза,че е чел няколко вестници и там е имало статии в тази връзка-за събирането на пари,кметовете били ядосани и,че в бг мама имало теми,в които родителите се жалвали,че им събирали пари Wink
това със спането на друго легло не ми харесва,но явно като няма друг начин,практиват това.

# 87
  • Пловдив
Благодаря за новата тема и за положеният труд  bouquet

В нашата група децата също са 32. Леглата са били 30.
Сложили са две двуетажни, дори нарочили мойто шило да спи на втория етаж на едното.
Отказах, защото по моему той много се върти.

Аз щях да ги питам как се справя със съня на тези легла без прегради, вкъщи все още спи в кошара.

# 88
Хахах, жалко, че управниците не четат в Бг-Мамма по-честичко, много ядове щяха да ни спестят.

Впрочем по темата с водата в градината ни вчера обясниха, че децата си бъркат чашите, и всяко ако пие с х2 чаши на ден, е сериозен разход. Те и шишетата си бъркат и си услужват едно на друго, разбира се, една родителка много сериозно се беше притеснила от потенциалните бактерии, инфекции и вируси, дето ще си ги предадат така... зачудих се дали да й спомена как се целуват и прегръщат в знак на обич и приятелство, но се въздържах, жената явно беше под стрес от идеята.

Та, при нас няма да има автомат за вода, всеки носи надписано шише или просто детето ще иска от госпожите да му дадат да пие - в нашия случай тоалетните помещения са непосредствено до стаята им и достъпът е супер улеснен. Госпожите увериха, че винаги дават да пият вода (това го казвам специално заради споделеното от родители как денем децата стоят жадни, за да не се напишкват - по-често в яслите, но и за градини съм чувала такива неща).

# 89
  • Пловдив
При нас точно за това, че си бъркат шишетата, въпреки, че са им написани, казаха повече да не носим шишета. Само стек с еднократни чаши, всеки родител да носи от време на време. Като пие детето и изхвърлят чашата, после вадят нова.

Общи условия

Активация на акаунт