Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 427
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Ето интересни помагала за 1ва група:

http://www.book.store.bg/c/p-l/c-942/s-1/pyrva-grupa.html

# 226
Някои знае ли дали по книжарниците продават помагалата към системата им за английски език - литъл старс, че да си я купя и да си я обучавам в къщи, защото аз няма да дам 100 лева на година, за да може да пее 2-3 песнички.
...аз купувам от ,,Пегаса""

# 227
Здравейте дами.
Бихте ли помогнали на един мъж, който не много наясно как стоят нещата с допълнителните занимания в детските градини в Пловдив - футбол, танци, рисуване, handmade и т. н.?

Какви дейности за допълнително обучение на децата се предлагат? Впечатления. Инструкторите как ви се виждат? Добри ли са?

Как стоят въпросите с финансовия въпрос? - Как се плаща - на час, годишна такса...? Ако искам да запиша детето на няколко различни неща, по отделно ли е плаща за всяко или е една таксата независимо колко неща изучава?

Поздрави!

# 228
Таксата е една и е за цялата година, мисля, че при въпросната фирма Данивер е 112 лева на година за курс.Моя приятелка е записала на народни танци и на плуване детето, но ми каза, че засега не им искат пари, докато се уредят неяснотите с Данивер.Това, че ходи на няколко допълнителни занимания, не му дава право на някаква отстъпка, като поп си плащаш 100 лева за всеки избран курс.Към Ковалски, пуснала съм тема точно за допълнителните занимания, там има много полезно инфо за този вид занимания, нека да я прочете.

# 229
Благодаря @gitadam.
Може ли да ми даеш линк към темата или да ми напишеш заглавието й?

# 230
Ето и линк към темата с допълнителните занимания в градините

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=680701.0

# 231
  • До хладилника, който обичам
И аз я четох статията, но отдавна не приемам всичко за чиста монета. Стилиян с народните танци е бивш кадър на Данивер. Водил е там танците, но след като е направил собствена фирма, качеството рязко е паднало. Имало е доста оплаквания от родители за отношение, продължителност на заниманията, доста пъти не се е явявал въобще да води занимание......Има подробности, които не излизат наяве и е нормално всеки директор да прецени къде да се дават парите. Защото после при такава издънка, на неговата глава се пише. Оф, стига клюки, че сега като ме прочетат от фирмите дето водят заниманията по градините..... Mr. Green
razel_dazel, не всяка фирма е добра, ама пък от това, което видях за Данивер лично, ми изобщо не виждам защо се дават толкова пари  Rolling Eyes в смисъл - обучението не е с особено добро качество, че човек да знае за какво си е похарчил парите... И чак пък никоя от другите фирми да не е достойна, че Данивер да държи над 80% от градините, въпреки високите си цени? Не вярвам  Naughty

Да не говорим за това с 20%, които остават "дарения" в градините  Crossing Arms кой изобщо е питал или е казал на родителите такова нещо?!

В коментарите под статията писаха доста родители, че въпреки че са в настоятелството, изобщо не им е бил предоставян избор с коя фирма да се работи.

# 232
  • Пловдив
Бу, нещата са много навързани. Аз коментари не съм чела, но това са игри между самите фирми, повечето произлизат една от друга, директори, кой получава бонуси, кой подаръци, кой директно пари....май и за това се намеква. Но за съжаление въвличат и родителите в целия този цирк, а те са най-потърпевши, защото те дават парите всъщност. Ще ме прощават, ама от мен един лев няма да видят, макар че в нашата градина не са ни агитирали за никоя от фирмите. Имаше рекламни брошури на няколко фирми и явно, който каквото избере.... и там където има най-много желаещи деца, към тази фирма ще се сформира група. Изобщо не ме интересува какво държи Данивер, ако родителите не са съгласни, нищо няма да държи.....Явно това е целта на целия шум. Както и централизираните доставки, както вече се писа..... Задкулисните им игри, няма да ни станат ясни точно на нас.  Mr. Green

А за качество на обучение на деца на 3-4 години за половин час, два пъти седмично.....права си толкова пари не се дават....независимо коя е фирмата, поне да мен.  Whistling

# 233
Здравейте ще съм благодарна за компетентното ви мнение и инфо,
питам и се извинявам,ако прозвучи наивно ,но наистина съвсем не съм запозната Embarassed
-какъв е редът за подаване на док в няколко различни детски градини/т.е това ще се случи с т.нар "ел.класиране"или...и съответно предимство е адресът по местоживеене ли...
т.е-може ли детето ми да кандидатства в няколко градини,близки до месторабота например,с  цел улеснение на родителя..
-ако хипотетично започне Дг първа група в една ДГ,какъв е редът от следващата да се премести в др...или е "мисия невъзможна"
Благодаря ви предварително!

# 234
Копирам си поста от темата за изследванията за градина, с надежда тук да ми отговорите по-бързо -Вув връзка със сроковете-  гледат се датите, на които излизат резултатите, нали,а не тези, на които са пуснати, защото сестрата в Писанец ми обясни, че е от датата на пускане, а ми се стори нелогично и предполагам, че нещо е сгрешила  ....Говорим за всичките изследвания за дг, сега започва синковеца.

# 235
от цялата статия в марица разбрах, че по-малките фирми се оплакват, че не могат да плащат чак такива подкупи, като данивер.
в нашата градина работят и поне още три други фирми, освен данивер. моите деца ходят само на плуване и то се води от треньора бате божко Simple Smile към данивер. изключително много съм доволна от него. ако го сменят, вероятно ще водя децата на плуване извън градината пак при него.
не мисля, че са останали родители, които да избират фирма, заради самата нея. мисля, че всички гледаме преподавателите.

# 236
не мисля, че са останали родители, които да избират фирма, заради самата нея. мисля, че всички гледаме преподавателите.
Много хубаво, но в повечето градини никой не дава избор на родителите нито за фирми, нито за преподаватели. Явно вашата градина е от изключенията, работещи и с други фирми. Аз вече втора градина в два различни района ползвам и чувам от директорките направо "ние работим с тази фирма". Точка. Няма избор, няма настоятелства - тази фирма и ако щете.

# 237
Бу, имахме даже събрание на настоятелството да решим коя дейност от коя фирма ще се води Grinning

# 238
Бу, имахме даже събрание на настоятелството да решим коя дейност от коя фирма ще се води Grinning
Явно при вас е от малкото изключения наистина Grinning коя е градината?
В двете, за които аз говоря, не е имало избор. В едната за 4 години даже не разбрахме, че съществуват други фирми, камо ли толкова много.

# 239
  • Пловдив
При нас също никой не е агитирал за конкретна фирма, имаше брошури на 3-4 фирми и си избираш. Бяха оставени на гардеробчетата в съблекалните. При нас има и "Ателие художник" както и уроци по пиано. Избор да искаш и пари да ти се дават....нямаш грижи.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт