Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 437
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Може да не е много по темата, но да попитам има ли болни малчугани сред тези, които вече са на градина.Всички, които имат деца на възраст 3-4 години около нас са все болни тези дни.И моето се върти в омагьосан кръг от хрема, зачервено гърло и кашлица вече месец.Оправи се и след 3-4 дни пак ни повтори.Като тръгне на градина какво ли ще бъде не знам, но няма да я по-зле предполагам.

# 256
Може да не е много по темата, но да попитам има ли болни малчугани сред тези, които вече са на градина.Всички, които имат деца на възраст 3-4 години около нас са все болни тези дни.И моето се върти в омагьосан кръг от хрема, зачервено гърло и кашлица вече месец.Оправи се и след 3-4 дни пак ни повтори.Като тръгне на градина какво ли ще бъде не знам, но няма да я по-зле предполагам.

Моята е по-малка, от три дни е на ясла. Но като започна от 20ти септември-температура,два дни почивка, разстройство, един ден почивка, температура+разстройство, почивка, сополи+кашлица,почивка,температура, четири дни почивка, алергичен обрив от температурата... та от няколко дни е добре уж. Сега зъби и растат-оплаках се.
Мисълта ми беше, че масово в момента са болнички децата -вируси, кошмар!

# 257

Моята е по-малка, от три дни е на ясла. Но като започна от 20ти септември-температура,два дни почивка, разстройство, един ден почивка, температура+разстройство, почивка, сополи+кашлица,почивка,температура, четири дни почивка, алергичен обрив от температурата... та от няколко дни е добре уж. Сега зъби и растат-оплаках се.
Мисълта ми беше, че масово в момента са болнички децата -вируси, кошмар!
Да,в момента наистина е масово явление всяко второ дете да е болно ooooh!

# 258
То нашето май е настинка предполагам, защото температура не е имала.За един месец изпихме 2 сиропа Суметролим, като всичко се започна с един спастичен бронхит, които премина в зверска хрема, сега пък кашля без други симптоми.
Според мен трябва да се забрани посещението на болни деца в детските заведения, за лично съм против,когато моето е болно да контактува с други деца, но явно не всички мислят така.
Може би затова в детските градини децата масово боледуват.Впрочем това съм го чула от почти всеки, чието дете посещава ясла или градина, пуснеш го детето или след 2 дена болно.

# 259
  • Пловдив
Интересното е, че аз не съм забелязала увеличаване на боледуванията, откакто ходи на градина, съпоставено с преди това. То моето по принцип не боледува много-много, но миналата година, нейни връстници, посещаващи градината, като разбера, че са болни и моето до дни и то се разсополваше......А контакти помежду си не са имали.  Rolling Eyes

Мен ме побърква упоритата кашлица като странично усложнение. Ето, сега дъщеря ми кашля и то без да има сополи, без температура, без никаква видима причина за това. То не са чай от орехи, сиропи, един, втори, трети.....е кашля си и това е. Вярно само през нощта като се събуди, но то ми е достатъчно да разбута окончателно и нейния и моя сън.  Tired

# 260
И моята/да чукна на дърво/не ми е боледувала често- за 3 г е била 3 пъти на аб+някоя друга лека настинка.Нямам голям опит с ясли/градини.На ясла не сме ходили,сега тепърва почваме градина.Но факт ,че вече минахме първата болест,за щастие без аб.Дано се закрепи и не боледуваме често Praynig

# 261
Дъщеря ми е на 6 г. и е пила антибиотик само 2 пъти през живота си. Миналата
зима беше трета група и сякаш боледуваше повече от обикновено, някакви вируси
с кашлици, температури, задни хреми и т.н., но й изписваха изопринозин. Въобще
миналата зима за нас беше най-критична, имаше и грипна ваканция, сега пък слушам,
че тази зима се очаквала много студена Sad.

# 262
  • Пловдив
Аз да чукам на дърво, един месец ходим и е добре. Не се е разболявала и ходи с желание, много й харесва. Тя и на яслата за една година има 3 разболявания(едното беше от баща й).

Филиала на ДГ бреза скоро ще е готов: http://www.plovdiv-online.com/plovdiv/item/40735-otv%D0%B0ryat-f … 0-tzdg-brez%D0%B0

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 14:35 от ninand

# 263
Някой да знае откъде мога да купя непромокаем протектор за детско креватче. Трябва ми за детската градина. Във Вис виталис имало по 20лв., имали и по-евтини, но сега нямало. Искам да купя някой около 10-ина лева - госпожата в градината каза, че имало на цена 7-8лева, но нямам време да обикалям и ако някой знае откъде мога да купя - ще ми помогнете много!

# 264
  • Майничка
В Карфур има, преди време съм купувала за р-р 70/130 на 8лв., но не помня дали беше редовна цена или промоция.
Може би ще ти легне по-евтино да вземеш памперс-пелени, ако детето не се върти много.

# 265
gargamela - благодаря ти - ще проверя.

# 266
  • Пловдив
Аз занесох от тези еднократните чаршафи. Не е голям и казаха, че искали по-голямо ако може, че някои дечица се въртели. Пък моето е от най-въртящите се. Та сигурно и такова чудо ще търся.

И да ви кажа за боледуването на децата като тръгнат на градина. При нас доста лошо пострада .... мамааа Laughing. Толкова зле не съм била от преди да забременея. То това на нищо не прилича значи Crossing Arms.

# 267
galinkacat-то с обикаляне ще намериш,гаранция,но щом нямаш възможност потърси/ както са ти казали момичетата/ еднократни чаршафи.Аз вкъщи съм си взела за малката-размер 60/90-10бр в пакет за около 4лв и нещо/но от търговиите/,по магазините може да ти легне малко по-скъпо

# 268
  • Пловдив
Момичета, тази сутрин една мама ми каза, че от днес стартира електронното записване за детските градини и вече системата била блокирала. Аз обаче нищо не намирам в нета. Някоя от вас, ако знае нещо, моля да сподели   bouquet

# 269
  • Пловдив
Момичета, тази сутрин една мама ми каза, че от днес стартира електронното записване за детските градини и вече системата била блокирала. Аз обаче нищо не намирам в нета. Някоя от вас, ако знае нещо, моля да сподели   bouquet

На сайта на общината пише,че предстои стартиране.
А това,че е стартирала и блокирала,според мен е слух

Общи условия

Активация на акаунт