Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 627
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Аз мисля,че трябва да свикне отначало цял ден,като привикне ,че примерно преди или след обядването мама ме взима,после изведнъж ще чака мама,може да не иска да яде после очаквайки мама и така,аз мисля,че децата ще ги забавляват,разсейват се с игри и т.н.времето минава и то дошло следобед за прибиране.
Аз ще я оставям цял ден,но в момента поради други причини не няма да я вземат.

# 556
Благодаря ви момичета за мненията, хубаво е да чуя и други гледни точки, има смисъл в думите ви, може и да опитам за цял ден, ще поискам телефон или ще намина дано ми кажат как е на обед. Дано потръгнат леко нещата при всички с бърза и лесна адаптация  Hug

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 13:05 от Анонимен

# 557
  • Пловдив
Абе, не е лесно каквото и да си говорим. То е стрес и за родителите и за детето. Ама няма начин, трябва някак да се настроим. Дъщеря ми сега ще е в нова група. Да, в същата градина, но ще трябва да свиква наново......И вече седмица ми говори как не иска да ходи.  Sad Като са по-малки, някак по се залъгват, ама сега да видите какви аргументи ми вади......та се чудя как да я убеждавам. Май сега ще ми е по-трудно, отколкото в първа група.  ooooh!

# 558
  • Пловдив
Не е лесно, никак даже!
И аз съм ревала като магаре пред градината, след като го оставя. Баща му ходеше да го шпионира в двора, двамата дядовци също. Сега ми е смешно, но цялото семество го преживявахме с него. А Тити тръгна малък на 2г. И 10 месеца. В групата има деца които навършваха 4 след 2-3 месеца.

# 559
Това за шпионажа и на мен ми се върти в главата  Embarassed ще видим утре как ще тръгне ...

# 560
  • Пловдив
При шпионажа гледайте да не ви видят, защото тогава ще видите какво е РЕВ.

# 561
  • Пловдив
аз съм "за" взимането на обяд за определено време- просто в частната градина, където сме, не насилват нещата, някои деца остават да спят първата седмица, други - след месец, ние ходихме половината месец до обяд, детето после заспа още на другия ден без проблем, обстановката му беше позната, беше свикнало в градината, приятелчета имаше - знаеше имената им, беше виждало те как си лягат предварително и беше проявило интерес и то да си легне с тях някой път. И този път дойде и всичко мина на 6! А дете, което рязко го оставиш, за първи ден, не било на ясла никога, ами то се чувства малко изоставено, особено ако е свикнало доста с мама, няма приятелчета още, едно непознато място с огромни страшни лели в очите на детето, стига му, че ще го накарат да яде 2 пъти (сутрин и на обед) за начало, та и в чуждо легло да го слагат..поне за мен е така, а детето ми е адски социално и закача всеки, гуши всеки, душучка. Представям си да беше малко по голямо мрънкало и дръпнато детенце, стоящо все до мен!
Важно е да се говори през тези дни на адаптация, как ще спинка с приятелчетата, как те са по-големи и вече спинкат там, колко е хубаво всички с пижамки да лягат заедно...някакви неща, всеки родител си познава детето какво го вълнува. Ние бяхме най-малки от групата, на 2, а групата от 3 до 4. Сега сме напред с материала.

Дано утре е хубаво времето и ние ще имаме тържество, нямам търпение, сигурно ще им хареса на децата   bouquet

п.п и аз съм против шпионажа, голяма грешка, особено ако детето види! лично братовчедка ми си пати яко от това!
И още нещо - моето дете сутрин правеше номера - в колата мрънкаше, че е лошо в градината, не искала там, не били добри, нямала приятели, продължи 2 месеца с тези номера, като я взимах (аз я гледам на двора играе и се хили)- само като се обърне и ме види  - сменя физиономията и рев и сълзи, театър на открито!) След това рязко един ден "аз много обичам еди коя си учителка", аз искам там, хайде на градина...сега след лятото и ваканциите малко помрънква, но предполагам няма да е повече от седмица. Вечер преди да заспи ми изрежда колко много обичала всички по имена. Mr. Green Heart Eyes

# 562
 newsm10
При шпионажа гледайте да не ви видят, защото тогава ще видите какво е РЕВ.

# 563
аз съм "за" взимането на обяд за определено време- А дете, което рязко го оставиш, за първи ден, не било на ясла никога, ами то се чувства малко изоставено, особено ако е свикнало доста с мама, няма приятелчета още, едно непознато място с огромни страшни лели в очите на детето, стига му, че ще го накарат да яде 2 пъти (сутрин и на обед) за начало, та и в чуждо легло да го слагат..поне за мен е така
Така чувствам нещата и аз ...

# 564
  • Пловдив
Cecile, все още ми е голяма драма това взимане на обяд. Знам, че не е правилно- обяснили са ти вече защо. Но пусто.... три години лепнато за мен-пуска ли се така лесно. За първия ден мислех да го взема на обяд, но мъжа ми измисли варианта, ако може, да се обадим преди да легнат, да го видим как е и ако няма голяма драма да го взема към 16 ч. Ако обаче много плаче, съм си решила нещата да станат постепенно. Разчитам на това, което е написала Josefin - ще види другите деца и т.н. Е, има една, макар и малка вероятност да иска да спи там- като види, че децата се приготвят за сън. Така че съм оставила детето да си покаже, а с госпожите няма проблем- казаха, че може и на обяд да го взимам.

# 565
Честито на всички, които тръгват в Осми Март утре при г-жа Бойчева /дано не бъркам името/
Знам, че от форума са поне 5-6 дечица
Избрали сме страхотна госпожа и ни очакват четири прекрасни години
Да си направим група във фейсбук, че не всички пишат тук!

# 566
  • Пловдив
Честито на всички, които тръгват в Осми Март утре при г-жа Бойчева /дано не бъркам името/
Знам, че от форума са поне 5-6 дечица
Избрали сме страхотна госпожа и ни очакват четири прекрасни години
Да си направим група във фейсбук, че не всички пишат тук!

Утре ще се видим там, Поля! Аз ще ида към 8 без 10
Не бъркаш името Бойчева и Христова са - Бела им научи вече имената и само ги повтаря, няма търпение за утре  Laughing 

# 567
Как сте мами на зайчета  Hug Днес беше дълъг ден за нашите мъници, моят се държа юнашки, влезе смело в градината, каза ми да тръгвам за работа (аз не работя в  момента), изтърпя тържеството сутринта и след това се нахвърли върху филията като се върнаха в стаите. Като си тръгнах ядеше и не се разстрои. Много съм благодарна на персонала че ни пзоволиха да постоим с децата докато се погледат и осъзнаят малко. После го оставих, проверявах два пъти - един път по телефона и един път на място - всички спяха и никой не плачеше, и както и той потвърди си изял всичко и спал. Като го взех много се зарадва, искаше на пързалките, че цял ден са били затворени а той е свикнал да хайманосва. Чак по-късно умората си каза думата и започна да става кисел и при споменаване за детската градина да вика, че не иска вече там. Мисля че мина много добре като за първи път но че утре няма да е лесно... Как беше при вас?

# 568
  • Пловдив
Моята е била пушка - никакъв рев, играла, яла, спала - разгледала новата обстановка и ми разказа доволно всичко.
Сутринта само питаше - Тези защо реват?  Mr. Green Ще видим утре как ще е

# 569
  • Пловдив
А на мой Юлиан една млада дама му е дала и нейната ябълка Simple Smile Човекът я "опаткал" и яденето било "вкусотийско".

Общи условия

Активация на акаунт