Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 571
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Бу-не ме разбра Peace
лично аз/ние няма как да гледаме детето си до първи клас,мисля,че не е нормално-субективно мнение,който може и иска-ок Peace

Не си разбрала Бу.Тя ти казва че има държавни ясли,в които третират децата като човешки индивиди,а не като животни.Не ти казва,да го държите вкъщи.И двете й деца са минали през държавни ясли.Ако сметнеш,че персонала не е на ниво,може да го преместиш.Макар че това си е трудна задача.Хубаво е да се проучва предварително

Адаптацията при нас мина леко,поне според мен.Плачеше 1 седмица при оставяне и взимане,после стана по-спокойна.На третата седмица остана да спи безпроблемно.Не се е напикавала и нааквала в гащите.Не си промени спокойствието на съня.Но след взимане се усещаше трупаното напрежение и го изливаше.Давах й възможност да го направи без да я спирам,защото се излага или ни гледат хората.Говорех и спокойно,прегръщах я и и казвах,че много я обичам

Бу,във филиала на  Бреза ли бяхте?Дворчето определено има нужда от съоръжение.Сега няма нищо

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 12:03 от ♥Elfita♥

# 631
Аз съм съгласна с Бу,че когато детето не се чувства добре на ясла,градина ,това ли е най-доброто за него според родителите.Друг е въпросът ,че родителите са принудени да работят и не могат да отглеждат децата си вкъщи,където всички ще са щастливи.Живея срещу ясла и виждам как сутрин децата ги водят с плач,после на двора има деца ,които плачат, като са вътре отново се чува плач,просто сърцето ми се свива като ги слушам и затова много не се задържам пред нас,защото двора на яслата е срещу нашият блок.А за отношение няма да говоря,виждала съм как понякога се отнасят с децата.

# 632
  • До хладилника, който обичам
Бу,във филиала на  Бреза ли бяхте?Дворчето определено има нужда от съоръжение.Сега няма нищо
На "Марица" Peace От него изнесоха съоръженията отпред, за да се запази детската площадка, която възникна на мястото на площадката на детската градина едно време, но сега, като се възстанови детската градина, за съжаление дворът изобщо не влезе в задачите за оправяне...

Аз съм съгласна с Бу,че когато детето не се чувства добре на ясла,градина ,това ли е най-доброто за него според родителите.Друг е въпросът ,че родителите са принудени да работят и не могат да отглеждат децата си вкъщи,където всички ще са щастливи.
Много хора са изправени пред тая дилема Tired След ужасната 'адаптация' на голямата, малката бях решила твърдо да не я давам в държавна ясла. За щастие, в друга ясла реших да опитам и бях много щастлива с нормалното отношение от страна на персонала. Детето ходеше без сълзи и с желание. И другите деца в яслата също. За разлика от другата ясла (№1), в която както преди 8 години, така и преди 2, отношението е същото, индиферентно и не-сърдечно
(разбира се, наблюденията ми са силно субективни и обхващат само няколко познати деца; зная, че има хора, доволни от тази ясла, но аз определено не бях).

# 633
me4koni, с теб сме от една отчетна тема, ела в темата за яслите да си споделяме, че и при мен е напечено.
Аз оставам да следя и тази тема, че ме вълнува.

# 634
  • Пловдив
Здравейте, знаете ли как стои въпросът с местенето на детето в друга детска градина? Предстои ни след време да се местим в ново жилище и съответно ще се наложи да се сменя и градината. Наново ли трябва да се кандидатства по общия ред?

# 635
  • Пловдив
Стасита, да, кандидатства се на ново!
Отиваш първо в Инспектората по образование. Там се попълва едно заявление (имат там екземпляри)
После на мейла си получаваш отговор от Инспектората, че ти разрешават кандидатстване. Отиваш след това при Директорката на градината която посещавате и казваш да ти прехвърли профила на детето в Ел. система. След това когато има обявени свободни места за ДГ в която желаете да се преместите, кандидатстваш по общия ред.
Мястото в старата градина ти се пази, ако случайно не ви приемат. То това си го пише и в заявлението, което се подава.

# 636
  • Пловдив
Нина, много благодаря!   bouquet Голяма хамалогия ще е, но какво да се прави.

# 637
  • Пловдив
Сколасах и аз да се разпиша...
На 16 сутринта с голямо желание, че вече е голямо момче тръгнахме от къщи... И се започнаха с проблемите... както и да е - от градината нямаха никаква вина - проблема беше в лабораторията и остане ли ми малко време, че опиша за какво иде реч...

Та след фалстарта, на 18.09 официално тръгна на градина. Следобед като го взимахме беше толкова въодушевен, че не спря да обяснява какво правили, какво яли и как спал на високо hahaha
Към днешна дата - седмица по-късно - сутрин става с огромно желание да ходи на градина Mr. Green И е много доволен от факта, че там им давали да рисуват hahaha Всъщност, той предимно това правел по инфо от госпожите Joy

Пари не са ни искали до момента за нищо, но все още не е имало родителска среща Simple Smile
От познати родители, на които децата посещават градината знам, че пари от началото на м.г. не събирали за нищо

# 638
  • Пловдив
Те от градината наистина за нищо нямат право и в нашата не искат. Но се избира родителски актив и ние родителите решаваме за какво и по колко пари да съберем. А решаваме така - „това са помагалата за градината, за които ни отпускат по 25 лв на дете, един комплект струва 20 лв и ние с останалите 5 трябва да купим моливи, флумастери, темперни боички, пластелин, лепило ..... освен това с парите, които ни дават за дете можем да купим само най-евтината и тънка тоалетна хартия, ама вие си решавате“. И ние си решихме - 15 лв, което според мен не е много.

# 639
  • Пловдив
добре, като ги съберете тези 15 лв по 40-100 човека, не знам колко точно - на ръка ли ги давате или някоя от вас отива, пазарува и носи материали в градината? съмнително е да се даде на ръка, ама много.

# 640
  • Пловдив
Една от майките - член на избрания от нас родителски актив се ангажира със събирането на пари и закупуването на нужните материали.

# 641
  • Пловдив
добре, като ги съберете тези 15 лв по 40-100 човека, не знам колко точно - на ръка ли ги давате или някоя от вас отива, пазарува и носи материали в градината? съмнително е да се даде на ръка, ама много.

На кой е съмнително да се даде на ръка?Доверие трябва да се гласува все на някои.Не виждам как ще си изтипосаме 27 родителя,за да купим килима,от който решихме,че имат нужда децата ни
От всички се събират пари.Събира ги председателя на родителското настоятелство и се закупува каквото е решено от него.Касиерът се занимава с текущите събирания на пари за театър

# 642
  • Пловдив
sweet_maniche , браво на детето, все така да ходи на градина с желание. Дано и останалите дечица бързо и безпроблемно да се адаптират по вашия пример.  Simple Smile

Като чеох поста ти, чак ми стана приятно и си представих моето момче как би се чувствало тогава.

# 643
Една от майките - член на избрания от нас родителски актив се ангажира със събирането на пари и закупуването на нужните материали.
И при нас така....но задачите ги разпределяме и между по-свободните ,,мами''....

# 644
  • Пловдив
Peschek си ме е разбрала! Така го разбирам! Но да събера пари и да ги занеса на нашата учителка/директорка/леля или каквато е там отговорничка в градината, ще има да искат  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт