Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 557
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
....... Тогава по мое мнение госпожите в градината им организираха много по-красиви и ефектни представления и танци от тези на външната фирма. Ще разберем, надали ще се размина с танците тази учебна година Grinning

Със същите впечатления останах и аз. Миналата година градината празнува 50-годишен юбилей. Танцуваха и децата, ходещи на модерен балет извънкласно и децата обучавани от учителката в градината. Ами по-организирани и добре справящи се бяха вторите. А нашите бяха първа група - най-малките. Изпълниха си танца без госпожата им да танцува през цялото време до тях, както другата.
Та няма да ходи на нищо май, понеже тя каквото им представят и иска. Вчера ми говореше за тенис на корт и една от другите учителки на площадката ми разправя - „ами запишете я“. Тя още няма 4 - тенис. А живеем до гребната и една съученичка на мъжа ми тренира точно малки деца. Та тя каза - „преди 5,5 - 6 хич не ми я водете“. Смятам да се доверя на треньорката.

# 676
  • Пловдив
И в нашата градина представиха тенис на корт, но казаха - около 5 - годишни най- добре. Защото моята кукла прояви интерес и подържа и топките , и хилките, но изрично подчертаха, че първа група са малки.

# 677
  • Пловдив
Момичета, спешно ми трябва съвет. Малкия още няма 3г, ще ги навърши декември. като подавах док. за градината директорката ми каза, че няма да го вземе на 16.09, защото е още малък. Каза "може да го вземем към края н септември или началото на октомври". Малкия трябва да тръгне на 30.09, но е болен и няма да го пускам тогава. В момента така стана, че има кой да го гледа до навършване на 3г и ми се иска да не го пускам сега. Оказа се обаче, че има срок от две седмици, в който той трябва да тръгне или му се губи мястото. Директорката ми каза, че трябва да пиша молба до инспектората по образованието. Някой знае ли телефон , че нещо не намирам в нета? Много ми е притеснено, избощо не знаех, че има такива срокове.

# 678
  • Пловдив
ivka ♥ 007,пусни го 1 ден,за да усвоите мястото.След това може с бележка от лекар или по домашни причини да го задържиш вкъщи,колкото искаш.Ако имате цял месец по дом причини,ще платите 25 лв на ДГ.След два месеца отсъствие ще правите изследванията отново.

Виж и какво ще ти предложат от инспектората.Намира се срещу заведението К2 /в момента сладкарница Стевия/ на Джумаята

Отдел Деловодство 032/634 915
град: Пловдив ул."Цариброд"№1 област: Пловдивска пощ. код: 4000
тел.: 032/628 980 тел. 2: 032/631 843

# 679
  • Пловдив
ivka ♥ 007, моя съвет е, след като оздравее да го пуснеш на градина, въпреки, че има кой да го гледа до 3 год.
Защото: 1/ децата си имат учебна програма, книжки по които учат и работят. Нека не губи от материала.
               2/ децата сега се запознават и сформират приятелства. Когато тръгне декември месец, вече ще са се сформирали групички от деца и мисля, че ще му е по трудна адаптацията така.
Изказах мнение, все пак ти сама си решаваш.  Hug Успех!

Това, че има кой да го гледа е чудесно, не дай се боже ако боледува.

# 680
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите!
Подадох заявление в отдела , че ще тръгне при навършване на 3г. Ние имахме проблем и с една ваксина, която трябва да сложим, та за това няма как да го пусна дори и за един ден. Най вече се притеснявам за адаптацията и за това, че другите вече ще са свикнали, но се надявам да няма проблем.   bouquet

# 681
  • Пловдив
Записвам и се и аз в полезната темичка. Сина ми е записан но не е тръгнал още на градина , ще тръгва другата седмица и ще ми е полезно да ви чета.   bouquet

# 682
Към коя фирма са записани вашите деца в градината, ако ходят на нещо? Впечатления от наученото?

Моята госпожица миналата година я записах на плуване към "Данивер" и на рисуване към една млада кака. Това бяха и единствените оферти, които ни бяха предложени. Тази година гледам, че има поне едно 5-6 фирми, които са одобрени от Общината и са напускали оферти и мисля да се спра на Детска Школа Прециз. Не че съм доволна или недоволна от Данивер и каката, няма как да преценя при положение, че не съм видяла ни представяне, ни нищо, но поне детето се радваше на плацикането в басейна и чат-пат мъкнеше вкъщи произведенията на изкуството, които създаваха  Mr. Green. Сега обаче вместо рисуване ще записваме футбол по нейно изрично огромно желание. Госпожата каза, че много момичета ритали футбол, а и аз съм на мнение, че е добре да тича и изразходва повечко енергия, особено с настъпващия студен сезон и ограничените разходки и игри. Та, "Прециз" предлагат и футбол, и плуване, и то на доста по-добри цени от "Данивер". Ако няма за поредна година "наши-ваши", може и да се уредят с договор с градината.
Иначе отделно ще си я водя на народни танци в "Луди Млади", в Панаира, ама за тях съм много пристрастна  Mr. Green.

# 683
  • Пловдив
При нас още не е ясно кой ще е доставчика. Имало избор между няколко, повече от три, Данивер е единия. Доколкото схванах записваш и посочваш фирма доставчик, и накрая ще изберат фирмата с най-много желаещи за съответното нещо. Много бях затруднена като на въпрос кой точно футбол желае синът ми отговори "при готиния батко" ooooh! Tired #Crazy

# 684
  • Пловдив
ivka ♥ 007,пусни го 1 ден,за да усвоите мястото.След това може с бележка от лекар или по домашни причини да го задържиш вкъщи,колкото искаш.Ако имате цял месец по дом причини,ще платите 25 лв на ДГ.След два месеца отсъствие ще правите изследванията отново.
Искам да ви споделя за тези домашни причини-говорих с Директора на ДГ и ми каза,че преди време е можело да се освободи за месец дете по домашни причини,но сега не може и мислили да въведат и за детските градини-при 3 неизвинени дни да се спрат детските надбавки,знам,че това важи за ученици и подготвителни групи,но сега искали да го въвеждат и за първите групички.Аз исках да подам молба по домашни причини,че не виждам как като родя ще пускам малкия,който е много болнав и май ще бъдем с бележки от ЛЛ

# 685
  • Пловдив
говорих с Директора на ДГ и ми каза,че преди време е можело да се освободи за месец дете по домашни причини,но сега не може

В момента няма горна граница на дните по домашни причини.Директорът да си прегледа Наредбата за ДГ и Наредбата за местните данъци и такси на община Пловдив.
Може да мислят да направят всичко за в бъдеще.Но сега,в момента,няма ограничение

# 686
  • Пловдив
Ще хвана да я прочета тази наредба,аз онзи ден на родителската онемях.Как да пусна баткото на градина и да си дойде у дома болничък и да зарази бебето....ужас

# 687
  • Пловдив
Ще хвана да я прочета тази наредба,аз онзи ден на родителската онемях.Как да пусна баткото на градина и да си дойде у дома болничък и да зарази бебето....ужас

Голямо чудо. Така като вземете да се превземате... все едно само вие имате бебета и по-големи деца. Shocked

# 688
  • Пловдив
Защо пък да е превземане????
Сигурно не ти се е случвало да викаш бърза помощ няколко дни подред и да си безсилен да направиш каквото и да е било?
Дано не ти се налага да си в подобна ситуация или пък новороденото да ти е на антибиотици от 10-я ден,защото аз съм минала тези периоди и определено не го пожелавам на никой

# 689
  • Пловдив
Току що ги прехвърлих и двете наредби,за да съм сигурна.Макар че много пъти съм ги чела и не съм срещала такова нещо.Нашето семейство ползва доста дни по дом причини.Никога не сме имали проблем с това
За 3 та и 4 та група съм чувала,че можело само по болест.Но пак казвам само чувала.Още не сме опряли до тези групи.В наредбите не видях ограничение и за тях

Наредбата за местните данъци и такси на община Пловдив
Наредба за детските градини
Скрит текст:

Голямо чудо. Така като вземете да се превземате... все едно само вие имате бебета и по-големи деца. Shocked

Ами,чудо е,разбира се.Щом майката има притеснение,защо да се измъчва?
Така като вземеш да се превземаш Янтра.Все едно всеки има по 3 или 4 ри деца  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт