Любители на Котки Тема 66

• 37 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • In a surreal moment!
THE_dilian - аз не разбирам от породи и ще оставя тези съвети на другите. Ще ти споделя, че повечето ми безпородни котки са били мили и спокойни, разбира се имало е и диваци, но в никакъв случай агресивни ,просто по-буйни в тичането и скачането из къщи, крадливи и неумеещи да чакат да им се поднесе храната, до толкова.
Имам си теория за това защо са ми спокойни котките. Никога не играя с гола ръка с малкото коте, не го стимулирам на подобни забавления с части от тялото ми. Ползвам простички нещица от бита - орех, топче хартия, топка прежда на дълъг конец, лазерче. Но,рядко и това. Моите котета винаги са имали другарче и игрите са помежду им или с живи обекти за лов, а мама,т.е. аз - гали, храни и приспива. Никога не съм пищяла, не е имало пищящи деца или подобна шумна атмосфера около тях, на която да отвръщат с атаки и подобни. Така се оформят взаимоотношения, в които липсва агресивно поведение спрямо мен или други хора в къщата. Писанчо не го знам дали има нещо персийско, но е толкова спокоен, мързелив и добродушно страхлив, че не го давам за никое чисто персийче и въобще не се скубе очебийно. Коте мечта е , а си е просто обикновен и безпороден.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 14:01 от ИКСИ

# 436
Не държа котката да е маркова, персийските котки са ми симпатични, заради муцунките и спокойния нрав, в магазините дори на 6 месеца ми дават да ги галя и пипам без да ми съскат и да ме драскат.Плюс това щерка ми е на 2 години и половина, не искам някакво бясно животно, като това, което аз имах на 12 години да я дере и хапе.

# 437
THE_dilian най-добре разгледай на първа страница групите във фейсбук, както и сайта бездом. Избери си коте над 1г на възраст, и си го избери по характер, не по физиономия. Това е най-доброто решение за теб. Дори и да преглътнеш космите (буквално) и да вземеш персийка, от тези за по 120лв никой не може да ти гарантира, че характера ще е спокоен, защото не са развъждани както трябва тези животинки, отделно другите възможни здравословни проблеми.

# 438
  • До хладилника, който обичам
THE_dilian, важен е характерът на котката, а както са писали, породата не винаги го гарантира. Освен, че са кротки, личните ми впечатления от персийките са, че са и малко глуповати (по-скоро, не толкова съобразителни и бързонаучаващи, като други породи). Когато избирах котки след като имахме деца, избирах не само да е късокосместа (понеже сме имали бяла персийка и повече такова нещо в дома - не!), и да е симпатична по муцунка, но и да е с кротък характер. А това си зависи от всяка котка. Две от трите ни котки са тип руска синя, и двете - кротки и разбрани животни. Последното е особено важно, предвид че едната взехме, когато голямата дъщеря беше на две, а втората, когато малката беше почти на три. Справят се много добре и децата, и котките. Голямата котка порасна много гальовно и спокойно животно, което от няколко години живее с родителите ми, малката Маша също от бебе е много кротка и гальовна (обичайните котешки игри и бели не ги броим).

Преди да вземем Маша, щях да взимам друго коте, което също имаше особено кротък и гальовен нрав. Изобщо, като го видиш на живо, е много по-лесно да прецениш дали е "твоето" коте Simple Smile

# 439
Здравейте ,мамчета  нова съм във форума  много искам да кача снимка на мойта принцеса.. ама нещо не става има ли ограничение? newsm78

# 440
  • ГО
THE_dilian, ние си взехме Екзотична късокосместа персийка. По нрав, характер и муцунка е като персийката, но е с къса козина. Много ми хареса тази порода и макар. повечето списващи тук да са против купуването на котка от развъдник, ние си взехме точно такава и не съжалявам. Развъдника от където я взехме е лицензиран, котката е с родословие, напълно здрава и идеално обучена (тоалетна, точене на нокти и т.н.)

# 441
Нрава на животно не зависи толкова от породата колкото от възпитанието Naughty  Една приятелка има персийка коята е изключително своенравна и агресивна  пък друга моя приятелка има сиамка коята е много мила и любвеобилна  Peace

# 442
Ахаа, това бил Стуенчо  Simple Smile

ето плейлисатта ми във вбокс-а, за който не  е гледал моите шлядури
http://vbox7.com/byuser:toka4ka

Ах, мамините прасенца  Laughing И посрещачи си имаш, ИКСИ.

# 443
  • ГО
Специално за нашата порода четох, че понеже е изкуствено създадена, то спускане, хапане, драскане (умишлено, не в играта) са непонятни за нея. Това го виждам и аз (имала съм 2 сиамски котки и бяха големи зверове) когато си играем с Фиона, не се спуска или хапе нарочно. Сиамската ни беше много отмъстителна и след игра винаги ни хапеше. Имам 2 малки деца и до сега не са одраскани нито веднъж, нас също.

# 444
# 445
Моята котка е европейско тигрова  единствения път когато ме ухапа и то съвсем лекичко е когато й настъпих опашката без да искам ,Тя беше много изнервена и  ме ухапа само леко ми се зачерви иначе толкова си се обичаме двете една без друга не можем Crazy Когато съм до WC тя горката ме чака пред врата със тъжно мяукане  Mr. Green.

# 446
  • In a surreal moment!
THE_dilian, ние си взехме Екзотична късокосместа персийка. По нрав, характер и муцунка е като персийката, но е с къса козина. Много ми хареса тази порода и макар. повечето списващи тук да са против купуването на котка от развъдник, ние си взехме точно такава и не съжалявам. Развъдника от където я взехме е лицензиран, котката е с родословие, напълно здрава и идеално обучена (тоалетна, точене на нокти и т.н.)

Не! Точно на обратната позиция сме!

Правилното е ДА СЕ купуват котета от лицензирани развъдници, където знаят какво правят и как го правят.
ДА НЕ СЕ купува коте от домашни ферми и стопани, които се правят на такива каквито не са.

Поздравявам те, че така си постъпила! Коригирам мнението ти, за да не се правят подобни грешни заключения и от други потребители.

Ахаа, това бил Стуенчо  Simple Smile

ето плейлисатта ми във вбокс-а, за който не  е гледал моите шлядури
http://vbox7.com/byuser:toka4ka

Ах, мамините прасенца  Laughing И посрещачи си имаш, ИКСИ.

Ох, имах си..... Боби и Шуши се загубиха, откраднаха ми ги... или...кой знае... Много скърбя за тях и все ми се привиждат. Алф е прибран в двора за кокошки. Пернати няма, ширят се там с Томи и охраняват гаража, ужжжж....Миналата година в работно време ни разбиха къщата и ни ограбиха - служебният ми новичък лаптоп и щилката на мъжо. Спали ли са , кво са правили не знам, но не е имало ни звук ни картина според комшиите. Не си защитиха хлебеца, но...простихме им, нали сме си свои  Grinning

# 447
Уфф не мога да кача снимка сега  Embarassed но  утре ще   кача  моята принцеса на едно място не може да стои,снимките които имам са преди 5 месеца  Crazy

# 448
  • Варна
Аня, не си ли получила още лични съобщения с предложения?  Mr. Green

Скритият текст може да не го четат(тъжен е) тези потребители, които са против безконтролния добив на котенца. Peace
Скрит текст:

# 449
Мойта котка не е кастрирана защото майка ми  и баща ми не ми дават  аз искам ама ''щяло да му се скъси живота а ти питаш ли го дали иска ,ама ако нещо се усложни ами виж колко е скъпа 95лв да дам да му скъсят живота'' Confused 3 месеца не мога да ги убедя! Пък тя се е разгонвала вече 5 пъти на 16 месеца е * надявам се най-скоро да я кастрираме .Вече два пъти избяга като се разгони ама се върна  Praynig как да ги убедя ?! Мама иска поне  да има едно нейно поколение  добре де, ама нали тея котенца няма да ги кастрираме и  после като родят още котенца и още и още и развъдник ще станем ! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт