Любители на Котки Тема 66

• 37 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Икси, благодаря ти, мила.
Скрит текст:
Ама при мен вибокс е страшна мъка. 20-секундно филмче се отваря само на MS машина, при това след близо 2 часа даунлоуд. Нито имам времето, нито машината. Ползвам продуктите на "Епъл" заради по-високото ниво на сигурност. MS имам само в офиса, а там не е приемливо да точа филмчета в продължение на часове... В този смисъл вибоксът е на практика "негледаем" за мен.

Дъ дилиан, прави са момичетата - гледай характера, не външността. Нали на това учим децата си, когато трябва да си подбират приятели и партньори? Ако все пак държиш на "марката", препоръчвам рагдол (http://en.wikipedia.org/wiki/Ragdoll). Те са развъждани специално като котки-компаньони и са уравновесени и спокойни. Моята рагдолка се скубе по-малко от рижавия ми късокосмест котарак. При всички положения обаче бих те насочила към купуването на котка от лицензиран развъдник, не от зоомагазин или от хора, които развъждат безконтролно, при домашни условия.

Еличка, ти достатъчно голяма ли си да взимаш и изпълняваш решения за доброто на домашния ти любимец? Ако да, проблемът е решен. Ако не - ще трябва да намериш начин да убедиш вашите. Материали за четене и информиране по въпроса за ползата от кастрацията има колкото щеш в интернет. Може би на вашите им е трудно да приемат твоите доводи защото си дете...

# 451
THE_dilian, включвам се и аз със съвета да си вземеш котка на поне 1 г. която досега е живяла с хора които я познават и могат да ти опишат характера й. Породата изобщо не може да ти го гарантира. Малките котета са агресивни в играта си - дерат и хапят на игра, но още нямат самоконтрол и не разбират че теб те боли. Както каза ИКСИ, голяма грешка която много хора правят е да играят с котето директно с ръка или крак. Само чрез играчка трябва, иначе свиква да напада тялото ти, уж на игра ама то си боли. Малките котета правят и повече бели, като децата, изпробват границите на света около тях. Сладки са, но ако имаш предпочитания към характера (каквито имах и аз) те съветвам да си вземеш пораснала котка с утвърден нрав, от някой който я познава. Тогава породата няма значение. По обявите има котки в приемен дом, или някой заминава в чужбина и търси дом за котката си (в темата сме имали и от двата случая). Моята Богданка е напълно безпородна, но е най-добродушната, нежна и търпелива котка на света  Heart Eyes взехме я на 1г.2м. от приют и я избрахме точно по характера.

# 452
Фея Кръстница- за нещастие съм само на 11 колкото  факти и информация да им показвам   те още ме възприемат като малкото момиченце   Sad  според мен е по-добре да дадем 95.лв за кастация от колкото 950лв. за котенца

# 453
Еличка, сложна ситуация е твоята  Confused Какво казват по въпроса за неминуемият коткарник, който ще си навлекат на главата ако не я кастрират И тя бяга навън? Тия бягания са точно в търсене на мъжки, обясни им че някой ден ще ви се прибере бременна и какво ще ги правят после толкова котенца. На първа страница в темата има линк към информация за кастрацията, прати им я да прочетат. Проучванията показват че кастрираните животни живеят по-дълго от некастрираните, не обратното. Та ако са се запритеснявали за живота на котката, това би трябвало да им хване окото. Успех!

# 454
Мерси , Погледнаха и казаха че като порасне на 3-4 години може и да я кастрираме ама ся докато ги убедя че сега е идеално ... викат че ако толкова не искам котенца щяли някакви хапчета против разгонване да дават  : Rolling Eyes  не знам какви са тея хапчета Thinking   и не искам да знам отказах  да ги даваме   и като се разгони 2 седмици траем мяул-мяул-мяул мога да кажа че свикнах Tired сега спря да се разгонва мина пролетта сега зимата пак ще има мяул-мяул че тя си беше свикнала да си излиза когато и скимне   ама сега е студено и няма да я пускам като гледам вашите котки са кастрирани тъй че  е ужасно да тормозиш така животинката да не може да си изпълни природната мисия  ама  Tired стискайте палци  че ми се свива сърцето така да я тормозя

# 455
Здравейте, включвам се с 2 въпроса - някой да е използвал подобни неща за нокти, дали вършат работа (по-евтините)? Simple Smile http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProducts/by-items/ca … ici-za-nokti.html

И да знаете зоомагазини в София с по-голям избор котешки тоалетни, засега се сещам един голям в Хит-а в Младост, някъде другаде?  newsm78

# 456
Аз съм ползвала такива за да не се съсипват мебелите да по-добре е от колкото да се режат(лично мнение) но ви предупреждавам че слагането на тези гумени ''протектори'' може да бъде доста трудно мойта котка много се нервеше като и ги слагах  ,но иначе стават  Simple Smile

# 457
  • Варна
Харесвам британските, но за тях съм чувала, че са агресивни...
Моят британец е абсолютен Душко Добродушков,а и за първи път от теб чувам това,за агресивността им...Пък преди да се реша да имам такова коте,бая форуми на собственици на британци прегледах (български и руски) и навсякъде прочетох само похвали  Grinning ... Много ми е добричък-не драска,не хапе,не прави бели...С една дума-препоръчвам!  Grinning

# 458
Аз съм ползвала такива за да не се съсипват мебелите да по-добре е от колкото да се режат(лично мнение) но ви предупреждавам че слагането на тези гумени ''протектори'' може да бъде доста трудно мойта котка много се нервеше като и ги слагах  ,но иначе стават  Simple Smile

И аз си помислих, че ще е голямаборба да се сложат, но ако вършат работа, може да пробваме. Simple Smile

# 459
  • До хладилника, който обичам
Поръчала съм такива евтини от Китай, като дойдат, ще споделя. Рязането ми е главоболно занимание за момента, така че ще заложа на ноктопластиката.

# 460
Харесвам британските, но за тях съм чувала, че са агресивни...
Моят британец е абсолютен Душко Добродушков,а и за първи път от теб чувам това,за агресивността им...Пък преди да се реша да имам такова коте,бая форуми на собственици на британци прегледах (български и руски) и навсякъде прочетох само похвали  Grinning ... Много ми е добричък-не драска,не хапе,не прави бели...С една дума-препоръчвам!  Grinning
Имам приятелка с агресивен британец. Само нея зачита за човек, всичко друго да се спасява. Породата не е гаранция, особено ако не е баш истинска а взимана от случайни обяви "защото иначе са много скъпи". Колкото по-съмнителен е източника, толкова по-голям риска да не отговаря на описанията и да ти се падне "изключение"... Но дори и от добър източник, все пак котките си имат индивидуална вариация като хората - някои са по-харни, други не толкова, има известна степен на разнообразие.

# 461
Дидитка, за първи път чувам/чета за агресивен британец  Shocked По стандарт са търпеливи и спокойни котки. Моят британец проявява някаква агресия само към кучето, в смисъл, че като се разнежи се опитва да откъсне я нос, я лапа...  Laughing Към хора е безупречен, а към детето - невероятно мил и търпелив  Heart Eyes
Около мен има доста британци, както родословни, така и неродословни но от родословни родители или прародители. Всичките имат еднотипно поведение.
Повечето са кастрирани, разбира се - домашни любимци са и стопаните им се стараят да им осигурят най-доброто  Peace
Инак и те са скубещи се и с невероятно добре развит подкосъм, но са далеч от персийки и сомалийки (сомалийката ни е бетер персийка по отношение на гнусните фини косъмчета, които се носят като облаци, навират се в нос, очи, гърло, уши... И аз поне кихам като за световно от нея)
честно казано ми писна да сменям прахосмукачки и да се опитвам да обезкосмя апартамента - Кучето е като овца, котките се скубят по различно време и с различни типове косми... А и цветово покриваме почти цялата цветова гама, т.е. няма спасение  Mr. Green

# 462
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
elichka_vangelowa , най-кратко - напълно забраняваш на родителите си купуването и даването на хапчета против разгонване! Водят до жестоки здравословни проблеми - урологични, рак и каквито други гадости се сетиш. Преди много години поради незнание и съвети от недобре запознати с нещата ветеринари уморих с такива хапчета едно мило и любимо коте. Cry Не позволявай лошата информираност на родителите ти да причини здравословни проблеми на писаната! Мъничка си и няма да е лесно. Върни се една-две теми назад и виж историята на Екита и нейната котка Адела. Ако не са изтрити има много показателни снимки какъв скелет беше станала Адела преди кастрацията и колко по-добре е животинката сега. Може пък това да ги убеди.

ИКСИ , оставям си отворена страницата с филмчетата е ще си ги гледам едно по едно. Grinning   bouquet

Стейси ГрейHug нали съм си любопитна отварям де що има скрит текст, макар и със свито сърце. Много хора си решават проблема по сталински "нет человека - нет проблема", в случая като се отърват от котетата се отървават от проблема. Ние си знаем, че всъщност проблемът си остава. Просто вече не е техен, а е станал проблем на друг човек, който обаче иска да го реши истински. И това вече да не е проблем, а да стане късче радост за него или за друг.  Hug
Скрит текст:
Като късчето радост най-долу вдясно на страничката, която си показала - Бенджи. Голямата ми дъщеря често си поплаква за него (беше му приемен дом), но пък ако знаете сладура сега как си живее в Марбея! Grinning

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 00:53 от profesorkata_1

# 463
  • Варна
profesorkata_1, златни са ти децата!  Hug
Аз например, засега, не бих могла да бъда приемен дом. А са ми казвали, че съм много подходяща.

Попаднах на едно котенце( от организация), което гледа с Неговите очи, има същия проблем, но по-тежък и му правиха операция. Вече даже е в приемен дом. Не мога да откъсна очи от екрана да го гледам.

# 464
Дидитка, за първи път чувам/чета за агресивен британец  Shocked По стандарт са търпеливи и спокойни котки.
Ами и аз това викам, стандартът е едно, но това което получиш може да е друго, особено в случай като на въпросната ми приятелка, която е взела котарака "от една жена" така че кой го знае колко е британец и какво друго има смесено в него. Същото е и с персийките, поне за две съм чела че са "своенравни" и не се вписват в стандарта, но и те кой ги знае откъде са дошли. Между другото по стандарта сиамките са много любвеобилни и дружелюбни котки, които обичат да са сред хора и да се гушкат. Но репутацията им в България е напълно различна - били своенравни, агресивни, проклети дори. Това доста нагледно показва колко "истински" са въпросните сиамки, и колко объркана е хорската представа за породата. Особено пък след като по стандарт сиамката трябва да изглежда така, със стриктно ориенталска структура и форма, не само на цвят да го докарва. Колко от сиамките които познавате изглеждат така? Минали са покрай стандарта. Затова е нож с две остриета да се четат стандартите и да си мислиш че получаваш нещо, и после да вземеш котката от къде да е и да осъзнаеш че изобщо не отговаря...

Общи условия

Активация на акаунт