Любители на Котки Тема 66

• 37 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Купичката с вода на Бианка винаги е пълна, но кот пишка много! Вчера беше уважила един чорап в стаята на младежите и имаше локвичка. Rolling Eyes Казах им, че такова е отношението на котките към носени чорапи и ако не искат да джапат в локви, трябва навреме да си пращат чорапите в пералнята.
Първият пауч за деня е сервиран и преполовен. Crazy

# 421
  • До хладилника, който обичам
Вчера беше уважила един чорап в стаята на младежите и имаше локвичка. Rolling Eyes Казах им, че такова е отношението на котките към носени чорапи и ако не искат да джапат в локви, трябва навреме да си пращат чорапите в пералнята.
hahaha
Котката като инструмент за възпитание на поколението  Laughing

# 422
Не знам дали е правилно да пиша тук, но накратко - дъщеря ми е голяма любителка на котките, аз не, но все пак заради нея реших да взема едно котенце. Харесах песрийска. Понеже нямам познати където могат да ми продадат, а пък тези в магазините ми се струват доста скъпи, започнах да търся по обявите в нета. Хубаво обаче, на 6-7 такива звънях, винаги котката, която съм харесала вече е взета, дори обявата да е пусната преди час, започват да ми предлагат друга котка, която я няма на снимките или пък въобще не прилича на това, което искам аз, в най-добрия случай ми предложиха една за 300 лева, като тази за която звънях струваше 120. Та защо се прави това, нещо не мога да схвана каква е ползата на тези хора.

# 423
Ползата е очевидна - искат да продадат котки с не много ясен произход, за която със сигурност нямат документи, освен ветеринарен паспорт, който няма никаква тежест. Можете да си намерите и безплатна котка, даже дългокосместа, за без пари - вижте в www.prodavalnik.com например, има раздел за домашни любимци и голяма част от котенцата се дават без пари.

# 424
Ползата е очевидна - искат да продадат котки с не много ясен произход, за която със сигурност нямат документи, освен ветеринарен паспорт, който няма никаква тежест. Можете да си намерите и безплатна котка, даже дългокосместа, за без пари - вижте в www.prodavalnik.com например, има раздел за домашни любимци и голяма част от котенцата се дават без пари.
Благодаря, но съм звъняла на обяви и от този сайт.

# 425
Тогава ще помогне какво коте се търси - възраст, пол, окраска - и да видим дали няма да можем да помогнем Simple Smile

Ето =%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%82&search[filter_float_p … num_price]=price] едно примерно търсене по "персийско" - но сигурно си наясно, че щом не е от развъдник с документи, котето надали е чистокръвно (в случай, че ви е важно). Ако не ти е важно да е наистина чистокръвно, то си избери любимче, което ти е на сърце за по-малка сума (признавам, че не обичам продажба на животни аз).

# 426
  • София
THE_dilian, не бих могла да отговоря на въпроса ти, защото котка никога не съм купувала. Взимам си бездомничета. Пиша ти, тъй като оставам с впечатление, че никога не си имала котка и я взимаш заради дъщеря ти. Като характер персийките са спокойни и мързеливи (за някои хора това е предимство, за други - не), но имат всепризнат недостатък - падат страшно много косми. В това отношение една късокосместа котка е много по-добър вариант. Много хора се нахвърлят на пухкавото дългокосместо котенце и след няколко месеца се опитват да се отърват от него, защото не са и предполагали колко косми има навсякъде. И не само паднали върху килима или дивана, а хвърчащи фини косъмчета във въздуха. Пиша ти това, за да си подготвена психически.  Wink  А и ако представлява проблем, да потърсиш друга порода докато е възможно. Все пак ти предстоят поне 10-15 или повече години съвместно съжителство.

# 427
  • In a surreal moment!
Леле, хора и у дома настъпи световният глад  Shocked Маша пищи само, ако види човек да се мотае около хладилника, въпреки, че яде яките попари както друг път. Писанчо може спокойно да му турим една пика в лапичката и да го назначим за пазач на хладилника, щото така и така пусна корени пред него поне за атракция да служи  Mr. Green

Вчера бях в паника сутринта и едвам отаяна заминах на работа. Маша изчезна по задачи в ранния следобед и никаква не се появи. Към 10ч мъжо звъни - Споко, дъщеря ти се прибра! И ми я даде да си "поговорим" Grinning  Камък ми падна от сърцето. Добре, че само ние си се чуваме, че иначе...за смях ще стана на колегите каквито са консервативни клюкари.

Таничка - много сме се смели на мъжкия разговор! Браво на Мърчо! Heart Eyes Hug

THE_dilian - Добре си харесала, душко, обаче, ако не си имала никога котка въобще не знаеш какво си харесала... Все бях чела и чувала за камарите косми навсякъде и летящи във въздуха ,ама не съм вярвала до като не отидох на гости на приятелка 2010г. Имала съм 5 котки наведнъж у дома, обикновени, но такова чудо не е било!
Не искам да те разубеждавам, ти имаш право да харесваш каквото и да е коте, споделям факти, за да си наясно какво те очаква с персийче. Ти си преценяваш плюсове и минуси.

Иначе са много чаровни-да, ако можеш да дишаш от космите в носа  Mr. Green
Скрит текст:
Тъпанчев е, както Дидитка писа, персийче микс и е ГЛУХ, заради това нерегламентирано развъждане, което е норма за БГ. Ако щеш се спукай да го викаш - не чува и поради това си няма конкретно име. За щастие вижда и като го бутнеш се обръща и реагира на повикване с ръка и др. подобни. Умен е и много сладък, но приятелката ми за 2г е на ръба на силите си и сериозно се мислеше да го подари на някой. Скоро не съм се сещала да я питам каква му е съдбата.
Ето го чаровника на приятелката ми. Показвала съм го в темата ,но беше отдавна.

имам и клипче с него във вбокс-а как носи предмети като кученце  Grinning

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 11:41 от ИКСИ

# 428
Имала съм 3 котки, улични, патила съм и с трите, белези от едната - за цял живот Joy Персийските ги харесвам точно защото не са агресивни и са мързеливи. От няколко дни слушам за тия косми....Направо ще ме откажат. Харесвам британските, но за тях съм чувала, че са агресивни. Ако ще избирам за себе си, ще си взема свинкс , обаче, само дума да се отвори за това пред домашните...и  #Cussing out

# 429
  • In a surreal moment!
От няколко дни слушам за тия косми....Направо ще ме откажат.   #Cussing out

По времето на снимането на клипчето в стаята стана мъгла от летящи мноого фини косъмчета. Буквално, Не се шегувам и не преувеличавам! Както се вижда той е леко подстриган. Към момента на снимане е началото на август, пълен плешо е бил в края на юни. Няма такъв косопад при обикновените просто...Аз бях шокирана и все още съм.

За мързеливото - да, спеше по цял ден. Стане - зобне гранулки, пийне водичка, рови-рови- снесе съкровище и ако никой не иска да си играе с него - леж или кириз перде. Много спокоен и нула бели.

ето плейлисатта ми във вбокс-а, за който не  е гледал моите шлядури
http://vbox7.com/byuser:toka4ka

Фея - така като качено клипчето тръгва ли ти бързо, можеш ли да го гледаш? Ако е ОК ще кача всички клипчета по този начин, за да се позабавляваш.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 11:55 от ИКСИ

# 430
Предишната ми котка беше рижаво бял дългокосмест пух, момичетата го знаят(миличкият ми Sad  ). Освен, че го решех два пъти на ден и кихах през това време, беше си избрал да лежи на тъмнокафявата лента на иначе светлобежовия ни килим. Мястото стоеше вече белезникаво... Трябваше четка и вода, за да обера всичко от там. Той също имаше персийка някъде в рода си и беше наследил техния нрав - кротък, мил и спокоен. Ако можеш да преживееш постоянния сърбеж по лицето, кихане, да си вадиш влакна от устата и очите, няма по-голям кеф от топка топъл пух!  Heart Eyes Но за космите всички са прави!

# 431
Имам едно бяло дългокосместо вкъщи , потвърждавам всичко казано за космите.
Хвърчат фини пухове из въздуха , навсякъде по мебели , дрехи , завивки - всичко.  Влакна по лицето , в косата , в носа - навсякъде.  Като изляза хората ме питат - това памук ли е по дрехите ти ? Аз дотолкова свикнах че спрях да ги виждам дори тези косми по себе си , забравям че другите ги виждат.  Ужас е наистина , няма махане  Sad Какво да го правя , като си го обичам , диването проклето ...

# 432
Ами, кажете порода котка с благ нрав, без тоя ужасен проблем с космите Cry Имам приятел с бирманска котка, не ми се е оплаквал от косми, въпреки, че тя също е доста космата, но тези котки са много трудно достъпни, не само като пари, а и като развъдници.

# 433
Ето тук са много добре описани породите и пише доста неща за нрава им. Избирай си. Дружеството има и котенца за продан, щом държиш да си вземеш маркова котка. Но си приготви доста пари. Peace

# 434
  • София
Мисля, че проблемът с космите е при всички дългокосмести. Пухкавостта им идва не само от дължината на косъма, но и от структурата му. Много фини и леки са и затова козината стои пухкава. На късокосместите космите са по-твърди и тежки и падат директно на земята, а не хвърчат във въздуха.  Wink

Не съм много наясно с характерите на породите. В темата има чистокръвен британец и не съм чула да е агресивен. Все пак си мисля, че въпросните черти на породата са си индивидуални и никога нямаш 100 % гаранция, че нравът на твоето коте ще отговаря на някакви стандарти.  Laughing  Ако искаш да си сигурна вземи животно с вече утвърден характер. Дидиткината Богданка е взета на 1 годинка и е избрана заради кроткия ѝ нрав.  Wink

Икси, едва ли VBOX ще се отвори в чужбина, независимо по какъв начин е даден линка.  Sad 

Общи условия

Активация на акаунт