Януарските деца радват се на есента (43)

• 31 758
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета Hug

Чета Ви но нещо не смогвам да пиша Confused На всички болнички - бързо оздравяване Peace Hug

Люба, Димара - давайте задължително и пробиотик Peace  От нашия педи знам - пие ли се АБ трябва и пробиотик Peace
МРМ   spoko Hug

И на мен още не ми е коледно, но пък все пак има време Hug

Айде,чао,утре ще гледам пак да се включа Hug

# 616
  • sofia
Димара, каква е диагнозата?

Аз утре ще водя Лия на лекар, та ще пиша.

# 617
Диагнозата е: грубо дишане се чува в слушалките, но няма пневмония. И понеже седмица си даваме проспанче и капки за нос и две хомеопатични, което явно не помогна, сега да сме почнели антибиотик.

ral_r знам го и аз това за пробиотика. Одеве се сетих, че нямаме вкъщи, ама утре ще взема.

# 618
Привет и от нас. Лелеееееееееее, аз мислех,че нашите деца са най-болнави. Бързо оздравяване пожелаваме на всички. Като чета май повечето мами се познавате и лично-това е чудесно. Аз също ще споделя, че моите сладури само мен ме правят "сама да си говоря" дето се казва. Като ги оставя при баща им , той не ми вярва за това, което му разказвам-начина им на държание при мен.

Искам да ви споделя-аз вече казах май, че в детската градина на каката има скарлатина(не в нашата група,но...) и по този повод попитах личната лекарка дали да давам нещо на малкия или и на двамата и тя ми препоръча коластра. От няколко мами вече бях чула добри отзиви за коластрата и я взех, пък да видим. За сега Слава Богу сме добре. Но сигурно е от значение, че малчо не е на ясла, а каката вече малко или много има някакъв изграден имунитет и не влачи всички бацили в къщи от градината имам в предвид.

Хубава и спокойна вечер(и нощ съответно) от нас.

# 619
Здравейте, мами!

Не съм писала от 19 октомври, няма да се оплаквам, но много неща минаха през главата ми.

Всички болни дечица- бързо оздравяване и възстановяване Hug

Адаптацията на Борис на яслата върви с бавни темпове- още закусва у дома, плаче малко като е там, обедния сън кара на 2 по 30-40 мин- спи, събужда се, плаче малко, поседява 5 мин, после сам си ляга и спи.Вземам го в 16,00 ч. и е гладен и към 17,00 ч. вече му се спи- удря по една глава за 40-60 мин. и после е отново супер гладен ThinkingПреди два дни на вечеря изяде почти цяла чиния ориз със зеленчуци+ 1 домат + 3/4 филия хляб.После отиде и бърка в чинията на баща си и за неговия ориз #Crazy
В петък го водя в 8,45 и се чува, че г-жите свирят вече с акордеона и пеят , а Бобо започна да щрака с пръсти , върти дупето и плаче:Мамууу!Хем му е хубаво от музиката,хем мъчно, че го оставам hahaha

Скрит текст:
А сега ще се наложи да прекъснем за няколко дни с яслата, че ни предстои хирургичерска интервенция на палеца.Преди 10 дни докато спеше и соткрих, че не може да си опъни хубаво палеца на дясната ръка.Споделих с лл и двама ортопеди и диагнозата - вроден тентовагинит, който само оперативно се отстранява и то колкото по - рано, по- добре.Под пълно упойка се прави  малък разрез в основата на палеца и се опъва сухожилието.После бинт и след 12 дни махане на конци.
Ох, казах си го- та като дойде денят Х за операцията ще пиша, за да стискате палчета Praynig .

А иначе и аз се връщам на  работа на 19-ти -влизам в 3-4 костюма, но саката закопчавам трудно- направила съм гръб и ръце, които ми е чудно как ще сваля.Харесала съм още 2, ама чакам още newsm78.Онзи ден реших да мина през ЛЛ за изследвания - кръв, урина, за да не ме юрнат преди Коледа и сама предложих да ми бият ваксината за ТД и от 3 дни съм с двоен бицепс и мораво на ръката- ужасно боли, даже ме  втресе вечерта.Изрично я питах може ли да направя някоя реакция, а тя - не споко.После взех Туя, ама вече беше минало доста време, та ефект -0.Сега разбирам малчовците с тяхната крехка имунна система и физика как се чувстват след ваксини Cry

# 620
Добро утро, момичета!
Една закусчица от мен, днес това ще хапваме в къщи.

Ivimu, с теб и малчо сме, стискаме палци и ще видиш, че всичко ще мине бързо и добре.  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover

Аз все забравям да споделя, че Кали вече даже не си търси биберона. Само като види куче или чуе някой да споменава куче казва: "Бау-бау, бонкааа нямааа, бау-бау папкааа!" И го казва с разперени ръчички и сериозна физиономия  Joy

Люба, чакаме да пишеш как е Лия. А и за всички болнички искаме отчет. Бременните да си почиват /до колкото могат/.

Хубав ден на всички от мен!

# 621
Вал, ето тук има няколко коледни календара http://krokotak.com/.

Ивими, стискам палци всичко да е наред, ти къде го води на ортопед? Моя кръщелник имаше същото на тази възраст и му правеха нещо като издърпване на палеца, многократно (при ортопеда) и мина без операция.

Люба, Димара как са децата?

# 622
Жоржи, добре сме. Няма температура тази сутрин. Сега го гледа свекърва ми на долния етаж. Не го пускаме около бебето, въпреки че то има някакъв имунитет първите месеци, ама за всеки случай. А утре като тръгнат всички на работа ще видим какво ще го правя. Направо се замислих дали да не го спирам от ясла до пролетта. Ако ще пием антибиотик всеки месец... От друга страна не се виждам сама с двамата. Петър е много буен сега. Не знам какво да правя.

Много ми харесаха тези коледни календари, но се чудя дали ще разбере нещо от него малкия newsm78

# 623
Жоржи сайта е страхотен Simple Smile

# 624
Добро утро!

Аз станах супер късно тази сутрин, нали малкото го няма...

Пепита, мерси за кафенцето и закуската!  Hug И браво на Кали за бибата! И Зори вече я забрави, но гледам да не я споменаваме.

Ивиму, стискам палци за пръстчето! Дано всичко мине добре и да забравите скоро!  Praynig

Жоржи, наистина супер е сайта, аз помня, че и Елч го беше пускала един път, доколкото си спомням и тя му беше фен.  Wink

Димара, това ми беше едно от притесненията с яслите, макар че ние имаме свободни баби да гледат Зори и бяхме решили засега да не я пускаме. Така или иначе все се опасявах, че ако тръгне на ясли, ще е все болна и ще сурка вируси и на бебето... Но пък, ако няма кой да помага за голямото си е супер гърч за мама с две бебета дефакто...  Confused

Фея, дано да сте здрави и вие, че тази скарлатина много притеснително звучи. Peace

Болничките, докладвайте как сте днес!

# 625
Димара, много е гадно с тези ясли, непрекъснато са болни и Ели е така, за сега ще я давам ако стане много зле положението я оставям в къщи. Ама с две бебета в къщи, аз си признавам няма да мога да се справя.  

А за календара,няма да разбере, още са много малки, но много ме сърбят ръцете, то аз повече се радвам  Mr. Green

# 626
Жоржи, тук във Варна и при двамата ортопеди- единия детски, другия познат специалист основно на ръце категорично казаха, че само оперативно се оправя това.Първия каза, че имало нов израелски метод безкръвно с пункция, но бил по- рисков.Доста неща четох, но ти сега ме изненада- ако имаш инфо за този доктор, моля те пиши.Имаме още малко време за реакция.  Hug

# 627
Здравейте!
Влизам на бързо да почерпя за именния ден на Вики. Честито и на всички други именници

А ето и именничката, докарана с ново палто.

# 628
  • sofia
Мерси, че ни мислите!
Лекарката каза, че вече няма хрипове, но АБ се пие 10 дни и след 15-20 дни пак снимка.

# 629
  http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/547048_10151136571 … 27_72397805_n.jpg

Да са живи и здрави всички именници    bouquet
Браво на Лия  и другите болни дано днес да са по - добре.
Браво и на Зори за бибата и другите дечица, които са се разделили с нея  Simple Smile
Хубав ден от нас -болните да оздравяват, останалите- никакво разболяване  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт