Отговори
# 585
begbie спинкай докато можеш:)) и аз така събирам сили, че последните нощи ми бяха много кошмарни.

Поли, аз като се депресирам влизам в http://pinterest.com/

Ден след последния преглед, малко живнах:)Спах и аз много, май тапата се мъчи да пада ама не съм сигурна, не било задължително да пада, бодежите ме мъчат през деня, намаляха вечерните безболезнени контракции май, всичко е под контрол, само взе да ми се врязва вече бебчо в костта:) Хич не ми е до секс след тези прегледи ей, за разходките още повече, никак не ми се ще да се ливнат водите на улицата:/

Как ги теглите бебетата? Аз гледам, че тези бебешки теглилки са към 120-130лв...

# 586
Amorevole   Благодаря за бързия отговор.  Храненията ни са приблизително 6-7, понякога 8, а  малката ака поне 5 пъти на денонощие.  Няма разлика в консистенцията , а зелените памперси бяха 2-3 без разлика в миризмата.
     Чак сега се "светнах" , че аз пия витамини Pregnacare original,  а малката  получава  понякога капки Еспумизан за коликите ( само при симптоми).  Но не мога да се сетя в кои часове съм давала капките, и в кои е имало оцветяване ..   Като гледам, май от това ще излезе  горската палитра  smile3503
      Все пак ще имам едно на ум за млякото, а и педиатъра - ако  нещо ме притесни.

# 587

Как ги теглите бебетата? Аз гледам, че тези бебешки теглилки са към 120-130лв...

Аз я тегля на електронна везна - даде ми я личната лекарка. Каза да проследя теглото, да направя контролни тегления след кърмене, за да видя колко изсуква. На около 20ден трябва да се отиде на консултация, но ние няма да ходим, защото има много болни, а при нашата докторка чакалнята за консултация и другите прегледи е обща, та затова ми даде везната.
Рокси, не си купувай везна, като се наложи помоли някой да ти даде или ще теглите бебето, когато отидете на консултация.

# 588
  • Пловдив
Здравейте момичета wavey!

Честито на всички новородили мами!Да са им живи и здрави рожбите!Много щастие и радост да носят в семействата си!

Аз само ще се отчета, че все още съм без никакви признаци за раждане Tired.Толкова ми се иска вече да раждам #Cussing out...Иначе малката си дочака и легълцето Heart Eyes..вчера пристигна и го сглобихме...сега ще има поне 4-5 дена да се попроветри...иии вече сме в пълна готовност Mr. Green

За ел. везни за бебета...някъде четох , че се отдават такива под наем newsm78....ама хич не съм сигурна от НАПК ли бяха или  от ЛЛЛ ...незнам...Ако някой знае нека да каже Peace.

# 589
Не съм се засилила да купувам още, чакам го да реши да излиза Simple Smile мерси Fortuna  Hug

# 590
Ох ето ме и мен с въпроси за кърменето:Големи терзания имам относно това дали бебка успява да изсуче нещо, тъй като на няколко пъти пробвах да се изцедя от гърдата, от която не е сукала и успях да изкарам едва 10-тина грама Cry.За сметка на това пък пълните ни памперси са 8-10 на денонощие.От друга страна продължителността на кърменето пак ме притеснява, понеже продължава понякога и един час.Това грешно ли е? И ако да какво мога да направя по въпроса?И последно от 2 дни имаме везна след кърмене разликата в теглото е 30-40 грама, кърменията ни като брой са към 8-10 на денонощие,ь това добър резултат ли е? Не съм спазвала стриктно и не съм мерила след абсолютно всяко хранене, но в пътите когато меря стойностите са такива, а теглото преди всяко кърмене е едно и също.

# 591
Здравейте момичета!
Влизам с новината,че на 17.10.2012 в 14.20 за пръв път проплака нашата малка дъщеричка Рая!!!Роди се 3,300кг ,50см - нормално раждане........благодаря на прекрасните лекари в Окръжна болница,които въпреки ,че бях без изборна екип,ми обърнаха страхотно внимание!!!

# 592
  • Бургас
Момичета, днес ни изписаха и бързам да пиша, а утре ще ви чета Simple Smile На 16.10.12 се роди нормално Ивайло 3120/50. Терминът ми беше на 21.10.12.
Леко раждане на останалите майчета и леко гледане на мамите с бебоци Simple Smile

# 593
Честити Рая и Ивайло - да са живи и здрави на мама и татко!
Днес накарах мъжът ми да ме заведе на църква. Православната беше затворена и влезнахме в католическата - нали Господ е един в крайна сметка. Попаднахме на вечерната литургия, послушахме малко химни, проповед, четене на откъси от Евангелието. Тръгнахме преди края, направихме си приятна разходка, хапнахме разни дреболии и си поприказвахме. Малко ми се проветри мозъка, че нещо взе постоянно на рев да ме избива. Пренапрегнах се и това в комбинация с бременните болежки направо ме разклати.
И без да съм особено религиозна или фаталист, но като се прибрахме ни чакаха хубави новини - моя братовчедка, която от доста време се бори за бебе, очаква близнаци през април. Ей това ми оправи настроението.
Това е от мен. Известно време тази седмица ще отсъствам, но се надявам накрая да ви се похваля вече с бебче и аз.

# 594
siana999 и аз се измъчвам със същите въпроси.Обикновено нощем малкия суче по 40-50 минути, а през деня цокне 2-3 пъти и толкова.Иначе пълни памперса  Tired
jadika аз мила родих 3 седмици по-рано без никакви признаци.Просто както си стоях ми изтекоха водите и до началото на секциото не усетих грам болка  Crazy Пожелавам ти да си като мен  Peace

# 595
Минавам за едно честито на новите мами, живи и здрави бебоци, послушни и добрички, весели и засмени!
И при мен никакви признаци, имам всеки ден контракции, но не болезнени, тежи ми охкам, пъшкам, имам ужасни киселини последните 2-3 дни, обаче нищо... дано до 25 да стане  newsm17

# 596
  • Пловдив
skrita FUstA...дано и при мен започне всичко с водите...поне ще съм сигурна, че наистина трябва да отивам към болницата Mr. Green.

късметче...и мен последните дни ме мъчат киселини Sad...през живота си не знаех какво е това - е сега разбрах...За сега само пия газирана вода...не знам колко помага newsm78...появяват се само вечер...и заспивам въпреки тях Mr. Green..
Ние с теб сме с един термин...да видим коя ще е първата родила Mr. Green...Предполагам, че ще си ти...Моята АГ последно ми изчисли термина пък за 28.10.... newsm78...вече не знам от кога да се смятам преносила Mr. Green!

# 597
Ох ето ме и мен с въпроси за кърменето:Големи терзания имам относно това дали бебка успява да изсуче нещо, тъй като на няколко пъти пробвах да се изцедя от гърдата, от която не е сукала и успях да изкарам едва 10-тина грама Cry.За сметка на това пък пълните ни памперси са 8-10 на денонощие.От друга страна продължителността на кърменето пак ме притеснява, понеже продължава понякога и един час.Това грешно ли е? И ако да какво мога да направя по въпроса?И последно от 2 дни имаме везна след кърмене разликата в теглото е 30-40 грама, кърменията ни като брой са към 8-10 на денонощие,ь това добър резултат ли е? Не съм спазвала стриктно и не съм мерила след абсолютно всяко хранене, но в пътите когато меря стойностите са такива, а теглото преди всяко кърмене е едно и също.

siana999, добре дошли със Сияна у дома! Разбирам, че доста въпроси те връхлитат, ще опитам да съм ти полезна. Flutter

Доста майки се тревожат, ако не успяват да изцедят мляко от гърдата си, дали всъщност в нея има такова и дали бебето успява да изсуче нещо. Всъщност, това което пишеш, отговаря на въпроса ти – щом има по 8-10 пълни памперса на денонощие, значи тя успява да изсуче повече от нещо. Wink За да излиза в памперсите, първо трябва да е влязло, нали? Mr. Green За да не допуснем някакво неразбириране – ти какво имаш предвид с „пълни памперси” – наакани или напишкани? Изключително кърмено бебе на възрастта на Сияна пълни поне 3 наакани и поне 5-6 напишкани памперса на денонощие.
Количеството изцедена кърма не е показател колко мляко има всъщност в гърдите ти - ефективно сучещо бебе може да изсуче повече мляко и от най-добрата помпа; от друга страна – доста майки споделят, че не са успявали да изцеждат голямо количество мляко, но въпреки това са кърмили успешно (не всяка гърда поддава на изцеждане и това е нормално).

Дали е грешно, че понякога суче и по час? Това също не е необичайно за малко бебе. Сияна е съвсем мъничка, само на няколко дни, до съвсем скоро е била в корема ти и е получавала всичко веднага и наготово, а сега трябва да полага физически труд, за да се нахрани. Нормално е да се изморява по-бързо, да има нужда от почивка, от дрямка дори. Обичайно, с израстването си, бебетата укрепват и задобряват и започват постепенно да се насукват по-бързо. От друга страна, и ние, възрастните, не винаги сме еднакво гладни и жадни и не винаги ни отнема точно едно и също време, за да се нахраним. Бебетата също могат един път да са просто жадни и да си пийнат малко, друг път да си хапнат повече, а трети - да са много гладни и да се хранят доста по-дълго време. Освен това, от гърдата те получават не само кърма, а и топлина уют, сигурност, успокоение ...
Какво можеш да направиш? Доста майки споделят, че положително влияе компресия на гърдата (когато бебето спре да суче така, че да гълта мляко, обхващаш гърдата с палец отгоре, а другите пръсти отдолу, на известно разстояние от ареолата и притискаш, но не така, че да боли; обичайно бебето, започва наново да гълта мляко, а когато спре, отпускаш ръката и ти), eто и видео. Можеш да я правиш няколко пъти на гърдата, като я «обхождаш» с пръсти. Компресията стимулира рефлекса на потичане. Тя поддържа притока на мляко и така бебето получава не само повече мляко, но и мляко с по-високо съдържание на мазнини (т.нар. „задно мляко”) и респективно би могло да го засити за по-дълго време.

Тегленето може да е доста изкушаващо, но и ... доста стресиращо, ако се прави твърде често. Thinking Обичайно, за ефективно сучещо бебе, което пълни добре памперсите и е в добро общо състояние, теглене веднъж седмично е достатъчно (освен ако няма някаква медицинска причина, поради която да се прави по-често). Чудесно е, че имате 8-10 кърмения на денонощие, ако и пълните памперси са както ти писах по-горе, тогава по-скоро са нормални нещата.

От написаното от теб оставам с впечатление, че се справяте чудесно! Peace Опитай да се успокоиш, да не мислиш толкова за мерки, грамове и резултати, и да се наслаждавш на близостта на твоето бебе и на спокойно кърмене. Hug

Ако имаш и още въпроси, не се притеснявай да пишеш.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 00:22 от Amorevole

# 598
Amorevole   Благодаря за бързия отговор.  Храненията ни са приблизително 6-7, понякога 8, а  малката ака поне 5 пъти на денонощие.  Няма разлика в консистенцията , а зелените памперси бяха 2-3 без разлика в миризмата.
     Чак сега се "светнах" , че аз пия витамини Pregnacare original,  а малката  получава  понякога капки Еспумизан за коликите ( само при симптоми).  Но не мога да се сетя в кои часове съм давала капките, и в кои е имало оцветяване ..   Като гледам, май от това ще излезе  горската палитра  smile3503
      Все пак ще имам едно на ум за млякото, а и педиатъра - ако  нещо ме притесни.

ShySun, очаквах, че още докато четеш въпросите, и ще откриеш някои отговори за „горската палитра.” Wink Наистина, имай едно на ум, ако отново го наблюдаваш. Освен нещата, за които си се досетила, ако прецениш – опитай да да добавиш още 1-2 кърмения (да видиш дали няма да има благоприятно отражение). Hug

# 599
Здравейте и от мен! Прибрахме се вкъщи Слава Богу, че вече просто едвам издържах в тази болница. Няма да описвам раждането, изобщо няма да казвам нищо отрицателно, защото не искам да настройвам никого отрицателно. Емоциите са различни при всеки. Аз като заключение само ще кажа, че живот и здраве, ако имам второ дете, искрено се радвам, че ще имам предпоставка за секцио (т.е. първото). Възстановявам се адски бързо, вече никаква болка не чувствам, само нещо съм зле с ходенето до тоалетна по голяма нужда, но и това ще се регулира.
Добри неща мога да кажа само за лекарката ми - д-р Кръстева беше страшно мила, за мен е страшен професионалист, после всеки ден е идвала да ме види и очевидно си е свършила доста добре работата след като чак пък с такава скорост се възстанових.
С кърменето...съм точно като Srebrina. Така че няма да питам нищо. Ще гледам да извикам някой да ме гледа докато кърмя, защото все си мисля, че позата ни е лоша. Вчера кумата ми донесе възглавница за кърмене и малко се подобряват нещата, но..като цяло...както казах като при колежката Simple Smile
Освен това много рядко се оригваме. Питах сто пъти "милите" акушерки в МД, казаха, че може и да не гълта въздух - не е задължително. Да се чуди човек, при условие, че го храня от шише. Чудя се каква голяма драма е това да го храня така. Мен лично не ми е уморително да се цедя, а и съм толкова спокойна като видя, че бебчо се нахрани, а не се бута и дере и блъска с рев, както в гърдата ми, но...за доброто му въпреки всичко, ще опитам още известно време да се боря с гърдата.

Трябва да ставам, че имам малко работа, но честито на всички родили мами. Прегръщам ви силно, наистина бебо е най-прекрасното и смислено нещо, което може да се случи на всекиго и понеже ме тресе следродилната депресия заради кърменето (че не се получава), пак се разревах току що.

Общи условия

Активация на акаунт