Коледа 2012

• 88 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Привет на всички ентусиазирани момичета Hug,
миналата седмица бях в отпуск и видях темата изчетох всичко от начало направо съм очарована
от всичко и много впечатлена от начина на декорация на сладките.Днес прегледах последните страници и пак попаднах на сладките на Джема и реших да се пробвам,но за моя голяма изненада аз съм я имала същата рецепта от моята майка, но само че с мас и петмез вместо мед ( петмез това е продукт добиван от захарна тръстика), та днес направих с олио като на ДЖЕМА и станаха страхотни. Благодаря на всички които разясняват на новаци като мен.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 19:03 от nushi_76

# 616
  • Балчик
nushi_76, да, рецептата е от тефтерите на майките и бабите- същата като на много хора, бях я писала веднъж тук и я набедиха, че е моя. Simple Smile Това са най-вкусните меденки, които съм яла някога. Hug

catty m, добре че сега ти погоди тоя номер фурната, а не по Коледа. Поне така ще е стегната за натоварването, което я чака по празниците.  Hug

# 617
 Моля за помощ newsm17, искам да се похваля с моите меденки и аз, но не мога да си кача снимките как точно става. Thinking

# 618
Моля за помощ newsm17, искам да се похваля с моите меденки и аз, но не мога да си кача снимките как точно става. Thinking

Ето в тази тема е обяснено много позробно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Накратко - снимките трябва да са качени в интернет и едва след това, можеш да ги постваш тук.

# 619
Вчера правих пробни медени по рецепта много подобна на тази на Джемма и станаха фантастични. Определено тях ще правя тази Коледа.

Открих случайно силиконовата форма с къщичките, като на Джемма в БГ - http://prodavalnik.com/silikonova-forma-za-kschichki-i10853611

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 20:01 от wafi

# 620
Момичета, как успявате да опазите коледните сладкиши толкова дълго време? Миналата година 3 пъти правих щолен и нито веднъж не го изчакахме да "узрее". За меденки и други сладки да не говорим... Не виня само двамата мъже вкъщи, аз също съм любител на сладкото и не мога да се удържа.

# 621
  • Балчик
В кръга на шегата - гаврътваш една ракийка, криеш сладките. Изтрезняваш и не знаеш къде са. Crazy Simple Smile

При мен си стоят на видно място, ама я е посмял някой да ги пипне  fight (пак шегичка):

Скрит текст:

# 622
  • София
Ами аз като правя всяка седмица и давам на децата по няколко да хапват, за нас също и така всеки път.  Grinning с 4-5 сладки количеството не намалява, а има огромно разнообразие. Така че правете като мен!

# 623
  • пак на Рив Гош
Petia_tag, и аз правя така - похапваме по няколко за проба и така се разпределят във времето.  Laughing
Тъй като аз не раздавам много, а и фамилията не е многобройна, случва се да занеса и на колегите на работа, или направо цялата доза от даден вид да оставя за закуска на Камбанката за училище. Между другото, колегите вече започнаха да ме подпитват дали тази година пак ще правя сладки преди Коледа  Mr. Green.

Аз днес направих списъка с пробите за тази година - вече стигнах 8 вида сладки/сладкиши/десерти, плюс меденките на Джули, портокаловите звездички с кардамон и захаросаните корички от грейпфрут с шоколад от миналите години.  ooooh!
Отделно подготвих няколко рецепти за аперитив, предястие и основно, които ще бъдат изпитани през семейните празници през ноември. Ако рецептите са успешни, ще ги пусна тук за Коледа.
Малееее, голямо готвене се очертава  Laughing

# 624

аз също съм си добавила портокаловите звездички с кардамон в списъка! тооооооолкова са хубави!  Heart Eyes

# 625
Вчера правих пробни медени по рецепта много подобна на тази на Джемма и станаха фантастични. Определено тях ще правя тази Коледа.

Може ли рецепта?

# 626
  • Балчик
Хм, аз къде съм бляла, та съм ги изпуснала тия портокаловите звездички с кардамон, веднага си ги добавям  в списъка.

# 627
  • София
Аз ако съхранявам на толкова "открито" и достъпно място като Джема, нищо няма да остане до Коледа  Laughing Само за пример - мъж ми вече омете изгорелите меденки от днес  Mr. Green Mr. Green Mr. Green По-читавите ги слепих и омекват.

# 628
  • София
А от къде намирате нетретирани портокали? Аз всяка година ги гледам жадно портокаловите корички с шоколад и бисквитките с кардамом, но не смея от портокалите, които продават да ги правя. А така обичаме тези комбинации  Heart Eyes

# 629
  • София
Аз пък крия сладките в килера, хем са на хладничко Wink

Общи условия

Активация на акаунт