Коледа 2012

• 88 796
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Привет и от мен!
Тъкмо изличслявах, кога трябва да започна със сладките приготовления.  Grinning за поредна година ще страртирам 6 седмици преди Коледа с щолените на Джемма, после два вида меденки и още 5вида сладки. Правя ги в двойни дози и ми се събират над 350бр. Сладки.  Crazy Опаковани и подарени даряват много добро настроение.  Wink
По-късно ще кача и някои снимки от миналата година.
Пожелавам на всички ни поредна страхотна Коледна тема, изпълнена с много настроение! Благодаря на всички ви за помощта, която си оказваме всеки път!  Hug
Здрасти на всички в темата от мен.Един бърз въпрос имам.Като се направят толкова рано някои неща няма ли вероятност да им стане нещо?Аз миналата година правих меденките на Джема.Станаха супер.Слепих ги със сладко от сини сливи, омекнаха за 2-3 дни.Вкуса им беше просто уникален.Топяха се.Тази година ще се пробвам и с други сладки.Ще следя темата с голям интерес.
не, не им става нищо.  Peace щолените се държат в хладилник, а сладките в неотоплена стая, на остъклен балкон, аз държах в един шкаф на балкона. Даже в големите студове покривах кутиите с някакви остаряли одеяла, защото замръзваха. Нашият не е остъклен. Това ми е поредна година, а ядем остатъци от сладките и след Нова година и нищо не ни е ставало.

# 76
ох,с тези линцери,за малко да загоря вечерята ...обаче успях  Mr. Green

половината са с домашно сладко от круши,а другата половина-с фъстъчено масло/така ги поръчват,така ги правя Grinning/

# 77
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Ей как ми повдигнахте настроението! Татитт,   bouquet
Тази година задължителни ще са ми АКК (чудя се дали да не са два, че много кандидати му се канят), рохличките, линцерите, капучиновите звезди, меденки, къщички ... всичко, както си му е редът. Коледното приготовление ми е любимо.  Heart Eyes

# 78
  • София
Ох, линцерите са страхотни. Много са ми любими.

Татит, благодарности за обобщената и нформация на първа страница   bouquet

# 79
  • пак на Рив Гош
Тъкмо си мислех, че има някаква грешка, когато старата коледна тема ми излезе в "нови отговори"  Laughing
Нищо, че от известно време насам започвам да обмислям какви сладки ще правя тази година за Коледа. Засега съм си харесала повече рецепти за тестване, отколкото имаме възможността да изядем  Laughing, та сигурно ще ги правя от края на ноември нататък, на малки порции и ще хапваме предколедно.
Тази година съм замислила Коледа по френски  Wink, иска ми се да пробвам някои по-традиционни или регионални рецепти. Но няма да мине без меденките на Джули (те са ми невероятен фаворит от 4-5 години насам). Другата чуденка е щолен, АКК или един плодов пудинг, който правих през последните 2 години  newsm78.
Ето някои от моите коледни неща от предните години.

# 80
Хайде и аз тук Grinning

# 81
Радвам се да видя темата! Откога я чаках  Embarassed

Желая ви/ни много вдъхновения и уютни приготовления  за празниците Heart Eyes

# 82
  • софия
Хайде и аз тук  Simple Smile,Татит  благодаря за  страхотно оформената темичка  bouquet

# 83
  • София
Здравейте и от мен!

Точно вчера видях магазинче с коледни неща и .... днес гледам темичката активна!

Благодарности за новата тема   bouquet

Много весело настроение, прекрасни аромати и вкусни творения пожелавам на всички ни!  Heart Eyes

# 84
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

# 85
  • Балчик
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile Добре дошла и не се притеснявай, ще блеснеш като звездичка сред гостите си по празниците. Peace

# 86
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile Добре дошла и не се притеснявай, ще блеснеш като звездичка сред гостите си по празниците. Peace

smile3525

# 87
  • под тепетата
И аз ококорих ей такива очи като видях коледната тема  Party
 Вече си купих нова формичка за линцери, че хубавата рецепта на nudel33 да се използва по предназначение с подходящи средства!
 Джемма, какво масло купуваш за фризера ? И аз ще трябва да започна отдалече запасяването, че  масло, брашно , свястна пудра захар, ядки ( които трябва старателно да се крият) все не ми стигат по Коледа...  Мисля си дали да не вземам масло от такива магазинчета  за млечни продукти -т.е. от това на калъпи ?
 Tatitt, изненада ме приятно   bouquet

# 88
Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile

Напълно подкрепям! Аз съм доказателство за това  Hug

# 89
  • До Балкана
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

Така си е! А някои и с фотоапарат се сдобиха и ще имат нахалството да се и покажат какви ги забъркват и пекат!  Blush Mr. Green
Срам не срам да си кажа, че за пръв път сега видях, че имало прекрасни и подходящи форми за линцеровите сладки. Аз режех малките дупчици с празен химикал или с капачка от малко шишенце алкохол. Ще си модернизирам технологията! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт