Коледа 2012

  • 88 796
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 2 649
Привет и от мен!
Тъкмо изличслявах, кога трябва да започна със сладките приготовления.  Grinning за поредна година ще страртирам 6 седмици преди Коледа с щолените на Джемма, после два вида меденки и още 5вида сладки. Правя ги в двойни дози и ми се събират над 350бр. Сладки.  Crazy Опаковани и подарени даряват много добро настроение.  Wink
По-късно ще кача и някои снимки от миналата година.
Пожелавам на всички ни поредна страхотна Коледна тема, изпълнена с много настроение! Благодаря на всички ви за помощта, която си оказваме всеки път!  Hug
Здрасти на всички в темата от мен.Един бърз въпрос имам.Като се направят толкова рано някои неща няма ли вероятност да им стане нещо?Аз миналата година правих меденките на Джема.Станаха супер.Слепих ги със сладко от сини сливи, омекнаха за 2-3 дни.Вкуса им беше просто уникален.Топяха се.Тази година ще се пробвам и с други сладки.Ще следя темата с голям интерес.
не, не им става нищо.  Peace щолените се държат в хладилник, а сладките в неотоплена стая, на остъклен балкон, аз държах в един шкаф на балкона. Даже в големите студове покривах кутиите с някакви остаряли одеяла, защото замръзваха. Нашият не е остъклен. Това ми е поредна година, а ядем остатъци от сладките и след Нова година и нищо не ни е ставало.

# 76
  • Мнения: 8 057
ох,с тези линцери,за малко да загоря вечерята ...обаче успях  Mr. Green

половината са с домашно сладко от круши,а другата половина-с фъстъчено масло/така ги поръчват,така ги правя Grinning/

# 77
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Ей как ми повдигнахте настроението! Татитт,   bouquet
Тази година задължителни ще са ми АКК (чудя се дали да не са два, че много кандидати му се канят), рохличките, линцерите, капучиновите звезди, меденки, къщички ... всичко, както си му е редът. Коледното приготовление ми е любимо.  Heart Eyes

# 78
  • София
  • Мнения: 6 663
Ох, линцерите са страхотни. Много са ми любими.

Татит, благодарности за обобщената и нформация на първа страница   bouquet

# 79
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 077
Тъкмо си мислех, че има някаква грешка, когато старата коледна тема ми излезе в "нови отговори"  Laughing
Нищо, че от известно време насам започвам да обмислям какви сладки ще правя тази година за Коледа. Засега съм си харесала повече рецепти за тестване, отколкото имаме възможността да изядем  Laughing, та сигурно ще ги правя от края на ноември нататък, на малки порции и ще хапваме предколедно.
Тази година съм замислила Коледа по френски  Wink, иска ми се да пробвам някои по-традиционни или регионални рецепти. Но няма да мине без меденките на Джули (те са ми невероятен фаворит от 4-5 години насам). Другата чуденка е щолен, АКК или един плодов пудинг, който правих през последните 2 години  newsm78.
Ето някои от моите коледни неща от предните години.

# 80
  • Мнения: 1 262
Хайде и аз тук Grinning

# 81
  • Мнения: 468
Радвам се да видя темата! Откога я чаках  Embarassed

Желая ви/ни много вдъхновения и уютни приготовления  за празниците Heart Eyes

# 82
  • софия
  • Мнения: 100
Хайде и аз тук  Simple Smile,Татит  благодаря за  страхотно оформената темичка  bouquet

# 83
  • София
  • Мнения: 763
Здравейте и от мен!

Точно вчера видях магазинче с коледни неща и .... днес гледам темичката активна!

Благодарности за новата тема   bouquet

Много весело настроение, прекрасни аромати и вкусни творения пожелавам на всички ни!  Heart Eyes

# 84
  • Мнения: 4 907
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

# 85
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

 Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile Добре дошла и не се притеснявай, ще блеснеш като звездичка сред гостите си по празниците. Peace

# 86
  • Мнения: 4 907
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

 Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile Добре дошла и не се притеснявай, ще блеснеш като звездичка сред гостите си по празниците. Peace

 smile3525

# 87
  • под тепетата
  • Мнения: 11 322
И аз ококорих ей такива очи като видях коледната тема  Party
 Вече си купих нова формичка за линцери, че хубавата рецепта на nudel33 да се използва по предназначение с подходящи средства!
 Джемма, какво масло купуваш за фризера ? И аз ще трябва да започна отдалече запасяването, че  масло, брашно , свястна пудра захар, ядки ( които трябва старателно да се крият) все не ми стигат по Коледа...  Мисля си дали да не вземам масло от такива магазинчета  за млечни продукти -т.е. от това на калъпи ?
 Tatitt, изненада ме приятно   bouquet

# 88
  • Мнения: 5 681
Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile

Напълно подкрепям! Аз съм доказателство за това  Hug

# 89
  • До Балкана
  • Мнения: 100
И аз - инвалид кулинар влизам гордо във вашата темичка  Hug с надеждата тази година да не се изложа  Crazy

 Hug Тук, който в влязъл, не е излязъл повече. Остава си завинаги в магията на сладкарското изкуство. Simple Smile Добре дошла и не се притеснявай, ще блеснеш като звездичка сред гостите си по празниците. Peace
Така си е! А някои и с фотоапарат се сдобиха и ще имат нахалството да се и покажат какви ги забъркват и пекат!  Blush Mr. Green
Срам не срам да си кажа, че за пръв път сега видях, че имало прекрасни и подходящи форми за линцеровите сладки. Аз режех малките дупчици с празен химикал или с капачка от малко шишенце алкохол. Ще си модернизирам технологията! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт