Коледа 2012

• 88 412
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Русе
Сутринта ходих в Софийския - Люлински Кауфланд и няма нито от формичките, нито кутийките.  Sad Има други метални формички по 4 бр. комплект за 1,99 лв. но като форми нямат нищо общо с показаните от vesela_baby.  

И във Варна е така  Sad Аз пак си купих ама не са същите.

И в Русе е така. Отидох специално за тези формички в обедната почивка, но по една нямаше, само 4 бр. за 1.99 лв. И аз си купих една връзка с луничка /с лице/, конче и другите две даже не ги помня, защото не ми трябват, имам ги. Имаше и ботушче, ама то пък беше в друга връзка с още три, които имам и не ми трябват и не я купих - за сега  Laughing. Иначе кутии имаше - малки са. Колкото малката кутия на трите, които влизаха една в друга от миналата година.

Аз никога не съм правила АКК, но от една доза колко малки биха излязли според вас? Говоря, ако ползвам тези най-малките метални кутии от комплекта от 3 бр. Може би 2 АКК  newsm78

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 16:35 от mama1+2

# 391
  • Czech Republic
Много моля, да ми препоръчате рецепта за сладки/меденки, които не се надуват при печенето и стават за украса с фондан.
Искам да зарадвам децата и те също да се включат в направата.

Меденките по принцип макар да се надуват при самото печене, после отново се връщат към първоначалната си форма и големина. Не трябва само тестото да се оставя дълго, защото от содата се надуват и губят форма. Поне при моята рецепта е така. Затова е добре да се пекат веднага след омесване на тестото. Мисля, че и при рецептата на Джемма е така.

Иначе и по-дебело разточени линцери също могат да се украсят. Peace

# 392
  • София
И аз искам ботушче....и конче. Crossing Arms
Който ги види в София да пише.

# 393
Tatitt, Fortuna, благодаря!

# 394
  • Варна
И аз тази година ще пека малки АКК. Peace
може ли рецептата  bouquet
Заповядай:
АКК

Благодаря за рецептата,малко сложно ми се вижда,но ще пробвам.
  chef

# 395
millasan ето го марципана. От горе е със шоколад и ако искаш да го ползваш за щолен трябва да обелиш шоколада. Аз по принцип не го обичам като вкус но миналата година ползвах този и съм много доволна та за това пак си взех от него.

# 396
здравейте момичета, аз си купих готов марципан. намерих го в карфур.
почти така изглежда, чудя се само дали може да се разточва  newsm78

http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&client=firefox-a& … :429,r:1,s:0,i:66

# 397
  • София

Ох и аз съм в чуденка нещо за марципана, че не ми се разточва хич този, който купих сега. Аз купих същия миналата година, ама го смесих с още нещо, преди да го разточа  newsm78. Помня, че беше в съотношение 3:1, ама никакъв спомен нямам какво още добавих, наистина  Embarassed.
Джемма, сега изрових една рецепта, в която съм писала: Марципана - по рецепта и инструкции на Джемма  Laughing. Нямаше да бъде лошо ако си ги бях записала какви са ти били инструкциите все пак. Моля те дай пак насоки как се приготвяше натурален марципан за да е годен за разточване.
 Всички останали също, моля, че детето чака утре да правим хелОУински  меденки.

# 398
  • Тракийка в Софийското равно поле....
почти така изглежда, чудя се само дали може да се разточва  newsm78

Можее!  Peace

Мама 1+2 - според мен 3 ще станат в малките кутийки

# 399
  • Варна

От Варна ли го купи? Аз не можах да намеря в Карфур. Гледах, питах, ама ми казаха че отдавна не са получавали.

# 400
  • Бургас
В бургаския Кауфланд ги имаше днес и то доста. Първоначално видях тези, за които пишете, че са по 1,99лв /4бр. и се разочаровах. Спомних си обаче, че момичето, което ги беше показало, обясни, че се намират на шанда, преди списанията. И при нас бяха там, едва ги намерих. Имаше доста други комплекти, които до сега не бях виждала в Кауфланд, но тези, коледните са в една плоска голяма кутия с разделители и отстрани на кутията има нарисувани оцветени и украсени формичките за пример.   chef

# 401

тази година отново има формички за линцери в магазините за немски стоки! добре дошло за такива като мен, които пропуснаха миналата година да си купят. на много хубава цена (3,50 лв) и достатъчно качествени.
Wink

# 402
  • София

тази година отново има формички за линцери в магазините за немски стоки! добре дошло за такива като мен, които пропуснаха миналата година да си купят. на много хубава цена (3,50 лв) и достатъчно качествени.
Wink

На мен не ми харесаха нещо и почти не съм ги ползвала.

# 403
  • Varna
Момичета, много ви благодаря за отговорите за марципана. И тъй като виждам, че се пита за АКК и че от една доза ще излезнат 3 малки АКК - те може ли да се пекат в малките кутии (под малки имам предвид тези кутии от бисквитите).

# 404

Wink

На мен не ми харесаха нещо и почти не съм ги ползвала.

защо? неудобни ли са ти? имаш ли други формички за линцери, с които са сравниш?
може би ще трябва да направя една малка доза преди коледа, за да видя ще се справя ли и аз...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт