Коледа 2012

• 88 450
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Един въпрос - като ги слагате тези сладки в кутиите предварително слагат ли се в найлон?
Аз не кутията се затваря плътно.

# 376
Един въпрос - като ги слагате тези сладки в кутиите предварително слагат ли се в найлон?
Зависи. Ако не са украсени, ги поставям направо в кутията. Когато ги украся с РА, ги подреждам в кутията, като след всеки ред слагам парче хартия за печене.

# 377
Благодаря ти...  bouquet

# 378
  • Балчик
Благодаря много.

# 379
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt, ти си нашата коледна фея!
Благодарности за темата Hug

Аз искам да попитам някой знае ли от къде мога да си купя пликчета за коледни сладки?
Hug
На улица Черномен (пряка на Искър, успоредна на Левски) има склад за подложки, кутии, пластмаси и т.н.
Там има целофанени пликчета, всякакъв размер. Но са пакети по 500 броя. Цената е смешна обаче..... Върти ми се нещо около 5 лева ........ или в този диапазон  Peace

Страхотни кутиийки. И аз ще тичкам към Кауфланд. Имам идея да правя 3 дози АКК и да пека на малки АККта (например 1/3 доза), защото всичките ми приятели ме побъркват за тези кексове, а ми се струва по-готино цяло малко кексче, отколкото нарязан голям.  Whistling

# 380
  • Балчик
И аз тази година ще пека малки АКК. Peace

# 381
Сутринта ходих в Софийския - Люлински Кауфланд и няма нито от формичките, нито кутийките.  Sad Има други метални формички по 4 бр. комплект за 1,99 лв. но като форми нямат нищо общо с показаните от vesela_baby.  Кутийки имаше само картонени, във всякакви шарки и форми също по 1,99 лв. Още дори не са подредили коледните щандове а само при хляба са сложили от картонените стелажи с разни дреболии за Коледа с цена 1,99 лв. Явно във всеки магазин е различно  Wink
Аз тази година ще правя малки щоленчета по същата причина, да не раздавам парчета а цели. Поне си купих марципан от Кауфланд за тях ако не друго.  Simple Smile

# 382
  • Varna
Може ли снимка на този марципан от Кауфланд?

Благодаря!

# 383
Имам един въпрос.Знаете ли от какво тесто са направени коледните бастунчета (тези които са на Джемма)защото аз търсих на първа стр.но не можах да намеря рецепта.

# 384
Много моля, да ми препоръчате рецепта за сладки/меденки, които не се надуват при печенето и стават за украса с фондан.
Искам да зарадвам децата и те също да се включат в направата.

# 385
  • Варна
може ли рецептата  bouquet

# 386
  • Пловдив
Много моля, да ми препоръчате рецепта за сладки/меденки, които не се надуват при печенето и стават за украса с фондан.
Искам да зарадвам децата и те също да се включат в направата.

Аз съм украсявала меденки по рецепта на Джемма, както и маслени лимонови бисквити.

Това имам запосано като рецепта за меденките. Копирано е от някой от постовете от предни коледи.

Меденките на Джема:

2 яйца,
1 ч.ч захар (слагам малко по-малко за сметка на меда, понякога захарта я смесвам бяла и кафява. Кафявата захар дава много хубав цвят на меденките и приятен карамелов вкус и аромат)
1 к.ч мед, (аз слагам малко повече за сметка на захарта)
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме.

Омесва се тесто , разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Слепвам ги две по две с мармалад , слагам си в метална кутия с резен ябълка и си омекват чудесно няколко дена преди Коледа. Така, че ако нямате време да правите сега. 2-3 дни преди това ще са достатъчни. Но неслепени няма да омекнат толкова бързо, затова наистина сега му е времето да се правят.
Моя бележка: Меда и захарта ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. После остава съвсем малко до финиша. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Ползвайте само домашен мед! иначе има опасност въобще да не ви омекнат заради по-голямото съдържание на глюкоза в купешкия  
Рецептата е безгрешна. Винаги са ми се получавали по тази рецепта, а Както е написала Джема, ако нямате време сега, може и няколко дни преди Коледа да се слепят а мармалад.
По същата рецепта, само дето изпускам канелата и индийското орехче, слагам само ванилия. Правя медени топчета. Оформям като малки топчета  и леко приплесквам към тавата, за да станат половинки топчета. Като ги изпека издълбавам дупчици във всяко полу-топче. Смесвам трохите с крем "ванилия" (млечно-яйчен или даже с готов пудинг ванилия за по-бързо и лесно), дабавям ако имам натрошени орехи, пълня и слепвам топчетата, понякога добавям и малко сладко от вишни, кайсии или сливи да е нещо киселко. Омекват за едно денонощие и всички си облизват пръстите. Майка ми правеше някакъв крем с масло.
От същото тесто правя и лебкухен, както съм написала по напред в рецептите
Най-успешното медено тесто!

Ето и линк към маслените лимонови бисквити: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=778.msg1040#msg1040

# 387
_Пепи_, благодаря!   bouquet
Приемам и други идеи.

# 388
  • Балчик
Имам един въпрос.Знаете ли от какво тесто са направени коледните бастунчета (тези които са на Джемма)защото аз търсих на първа стр.но не можах да намеря рецепта.

От маслено тесто са.

може ли рецептата  bouquet

Заповядай:

АКК

И във Варна няма ботушчета,само тези комплекти от 1.99 с 4 формички.Не е честно пък, искам ботушче. Sad

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 16:01 от Джемма

# 389
  • Варна
Сутринта ходих в Софийския - Люлински Кауфланд и няма нито от формичките, нито кутийките.  Sad Има други метални формички по 4 бр. комплект за 1,99 лв. но като форми нямат нищо общо с показаните от vesela_baby. 

И във Варна е така  Sad Аз пак си купих ама не са същите.

Общи условия

Активация на акаунт