Коледа 2012

• 88 288
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Мерси Петя, знаех си, че има уловка някаква. Flutter
Сега ако ме светнеш и как да "съживя" черен маркер, цена няма да имаш  Heart Eyes
Със водка-всичко се "съживява" Laughing
Майтапа настрана но става с алкохол,спирт и ако няма цвят-малко боя на прах.

# 676
Еха, колко дълга тема имало вече за тази година!
За първи път смятам да правя специални сладки и украса за Коледа, като че включа и момичетата.
Срам, не срам, се записвам на 46-та страница.

# 677
Аз миналата година правих тези Меденки, които станаха невероятно вкусни.

Тези са божествени направо Wink Аз само от тях правя вече, но заради маслото трябва да се консумират по бързо, макар че то ги прави топящи се в устата.
Миналата година пробвах варианта с ябълката в кутията, за да станат меки меденките - резултата беше че поеха дъха на ябълка и станаха не хрупкави, а като престояли - не ми допадна никак, но не знам дали нещо не направих както трябва newsm78 Сега ще Ви следя, за да се преставя по добре тази Коледа Simple Smile
Само да питам за направата на тези меденки -като са готови топчетата ги режа на 2 и малко дълбая,така ли?

Не се режат. Пекат се като курабийки и още топли се издълбава всяка, след това се слепват с крема. Надявам се да съм обяснила добре. Ако нещо не можеш да ме разбереш питай, ще ти отговоря!

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 09:39 от Donia Perfekta

# 678
  • София
Мерси Петя, знаех си, че има уловка някаква. Flutter
Сега ако ме светнеш и как да "съживя" черен маркер, цена няма да имаш  Heart Eyes
Със водка-всичко се "съживява" Laughing
Майтапа настрана но става с алкохол,спирт и ако няма цвят-малко боя на прах.
Точно така! Със спирт се оправя!

# 679
И спирт имам и водка. Ще го напия този маркер довечера. hahaha
А снощи ей така между другото подметнах на мъжа ми, че в Метро има комплект коледни сладки, а той ме погледна изпод вежди и каза "но ти вече имаш формички, нали?"  Joy

# 680
  • София
Да, мъжете не ги разбират тези работи. Моят ме изгледа странно, като му казах, че ще ходя до Кауфланд/ който ми е през 2-3 квартала/ специално за мече и ботушче, при положение, че имам сигурно 20 вида други формички hahaha Ама като яде не се оплаква!

# 681
Здравейте мами,
аз съм Христина и съм нова:) изключително ми е трудно да се ориентирам тук, но мисля че съм на темата която ме интересува, а именно "Коледа".
Най-трудната част от приготовленията за празника ми е намирането на подарък за моят любим съпруг.
Много бих искала и ще се радвам супер много, ако ми помогнете с идеи, неща които вие сте подарявали или такива, които мислите да подарите.
По принцип моят съпруг е малко пухкавичък и обмислям варианта за фитнес уред, като този http://www.hai.bg/ured-za-domashen-fines-veloergometar-910412
Мислите ли, че той би ми се обидил.
Много ще се радвам да съм си попаднала на темата и да се разговорим.
Я да видим сега ще стане лли

# 682
Леле мами, вие за меденки си говорите, а аз подаръците мъдря.
Но нищо де, ще ме извините, то и за тях да помислим малко

# 683
hri_sti_na_so_zo_pol , за обиждане едва ли би се обидил. Но тези 110 кг, които са написани на велоергометъра като горна граница, малко ме съмняват. Имахме подобен вкъщи, като външен вид, за марка и изработка не знам дали е същият. Синът ми го ползваше до едно време, но като стигна 90 кг и каза, че вече не ставал, малък му бил. Аз лично съм 53 кила с мокри дрехи и от фитнес нямам понятие, но бих те посъветвала да поразпиташ някой по-запознат с уредите.

# 684
  • София
Тази тема е само за сладки и ястия в празничната вечер!
Подаръци се обсъждат в темата в подфорум На пазар.

# 685
Здравейте!

обръщам се към вас мили дами, които приготвяте супер вкусотии с две въпросчета:
1. Много обичам орехчета, които се правят с преса. Правих два пъти с масло/с олио, но след като се изпекоха станаха много твърди и не можаха изобщо да омекнат дори и след 2-3 дни. Не ги препичам много, дали ако ги направя с мас, ще останат мекички?

2. Правих и соленки, които се пекат във формички(тип кошнички) и при тях същото се получи - доста твърдички (а тестото (с масло) според мен беше много добро като консистенция, меко и еластично)

Исках с тези вкусотии да изненадам моите близки по Коледа, дали някои от вас има предложения как могат сладките/соленките да станат мекички?

# 686
  • Балчик
Хора, аз си направих списък и се уплаших. Само за сладкишите ми трябват 3.275 гр масло и 31 яйца. Да не говорим за солените ястия. Shocked Crazy А списъкът ми е скромен:
1. АКК
2. Щолен
3. Локумки
4. Сладки с шприц
5. Ванилени рогчета - 2 дози
6. Линцери - 2 дози
7. Меденки - 3 дози
8. Орехчета
9. Портокалови звезди с кардамон
10. Жълъдчета
11. Елхички и свещи от бисквитена смес
12. Маслени кексчета
13. 3Д Снежен човек

Добре,ч е маслото го купувам по малко и неусетно. Laughing желаещи да помагат в яденето? hahaha

# 687
Джемма желаещи за хапване колкото щеш  LaughingНаистина си много скромна в избора Joy

# 688
И аз купувам по малко и мъкна,не успявам на куп-пък и мъжа ми "вчера не купи ли масло " Mr. Green и аз нееее , крема сирене беше  Joy
Майтапа настранано моят списък е доста по обемен Embarassed а хората на който ще раздавам тази година са 21 и от сега се чудя в какво ще ги слагам и къде да ги съхранявам.
Миналата година бях със старата кухня и ги слагах отгоре на шкафовете и в миалнята Crazy която беше откачена временно ,но сега  майняма да стане там

# 689
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хахахаа - аз списък нямам още, ама имам 5 килца масло 90% масленост
Ох Джеммаа  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт