Коледа 2012

  • 88 302
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Австрия
  • Мнения: 28

И да се допълня. Пробвах да замеся тесто по тази рецепта, но станаха само трохи... Как изобщо е възможно да се замеси тесто с толкова много брашно, когато единственото течно нещо са 4-5 жълтъка?  Rolling Eyes Къде греша?

coldasice tunata вече ти е предложила рецептата за линцери. Ако по другата рецепта не си имала успех, опитай тази. Винаги са ми ставали сполучливи. Тестото няма нужда да се държи цяла нощ в хладилника. 45 мин са достатъчни. Аз го разделям на три топки и докато изрязвам първите сладки останалото тесто стои в хладилника. Ако все пак имаш въпроси, питай смело.  Wink
Ето е линк към рецептата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

# 586
  • Мнения: 22
Аз миналата година правих тези Меденки, които станаха невероятно вкусни.

# 587
  • София
  • Мнения: 62
Аз всяка година правя меденките на Джули, които Наталина е дала и трябва да кажа, че са страхотни. Омекват за няколко дена и направо се топят. Дори миналата година забелязах, че омекват по-бързо, когато са на открито, а не в кутия. Иначе за Коледа винаги правя и ванилените кравайчета, както и линцеровите сладки, всичко по рецептите на Нат, както и капучиновите звездички с марципан.

# 588
  • Мнения: 1 243

меденките на джули и според мен се правят по много хубава рецепта - тестото лесно се меси, лесно се точи, бързо омекват. както казах и преди малко, аз нямах никакви проблеми с тях, но просто не ни бяха вкусни, това е.
Simple Smile

може наистина да е било заради айсинга, но мисля тази година да пропусна меденките напълно. между другото - мъжът ми страхотно обича фондан! бяха ми останали различни парчета от разни летни торти и вчера открих, че той най-редовно си бил похапвал от тях и много му харесвали...

# 589
  • Мнения: 2 815
Млечен марципан в машина за хляб

Наталина, според теб бих ли могла да го замеся в комбайн ? Струва ми се че доста трудно ще се меси на ръка?
По принцип мислех да опитам Млечния марципан с кондензирано мляко за коледните сладки, че домашните не одобриха вкуса на РМ2,  Варната я харесаха, но не мога да и докарам бял цвят, та сега съм в чуденка кое от двете теста да забъркам  Thinking

# 590
  • Мнения: 622
Момичета, в софийския Кауфланд в Овча купел има от коледните формички за сладки на бройка. Аз си взех снежинка, еленче и ботушче, другата седмица още няколко.
Направих днес и пробна доза линцерови сладки и сега чакам да омекнат.

# 591
  • Мнения: 661
Джемма, рецептата преписах от линка на стр. 1 . беше доста отдавна .
обаче се посмях на себе си .... явно за топенето трябва да питам Смехурко - неин е поста .
коректно е написала "моя бележка..." , но очевидно не съм обърнала внимание .
ще опитам и без да топя захарта с меда .
пак ще кажа - чудесни са меденките .
никога не сме успявали да изчакаме да омекнат с времето.
или ползвам оня трик с ябълката - тогава приемат и от нейния аромат , или направо ги изхрупваме по-твърдички /аз ги разточвам по-тънки /.

а подправки ползвам общо взето по рецептата на Наталина , но малко както дойде . не винаги имам вс. съставки .
карамфила лично за мен е неприятен , ако добавям е в мнооого малко .

# 592
  • София
  • Мнения: 1 709
  Много вкусни са коледните звезди на Мишел.
Миналата година ги правих и са страхотни.може би заради сушените плодове в тях. Според мен та са си за чисто ядене,защото в тях личат по-едрите частици /освен ако не са изцяло покрити с фондан например/,а пък тези на Джули за украсяване, които също харесваме на вкус. Тази година пак ще правя и по двете рецепти. Peace

# 593
  • Варна
  • Мнения: 976
Същото е, но бялото е 500 гр. По 250 са другите цветове.

Джемма, имах в предвид линка който дадох, не е ли пак на бял цвят?!?
lina6.3, идея нямам колко ми трябва, ще разделим с една приятелка 3-4 цвята.

Ясно. Ако беше само за бялото и не ти трябваха повече от 100-тина гр. щях да ти предложа да ти дам от моето, но щом ще делите с още някого и искате и други цветове, така или иначе трябва да си поръчате.

# 594
  • Мнения: 678
Коледните звезди на Мишел и аз правя втора година,покривам с бял шоколад и кокосови стърготини(по твърдите или по твърдо замесеното тесто) или оставам без покритие ако са мекички.

# 595
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Млечният марципан на Наталина е най-често правен от мен /според нас е най-вкусен/. Омесва се много бързо и лесно, грамажите са точни и на следващия ден е перфектен за работа. Няма нужда от комбайн.

# 596
  • Мнения: 1 243

medunka, ти на ръка ли месиш млечния марципан?

# 597
  • Мнения: 21
Аз днес ще правя линцерови сладки   chef

# 598
  • Мнения: 422
Добро утро!
Темата е страхотна и вече ме завладя коледното настроение! Дано успея да направя повече неща тази Коледа!
Първото, което ще направя е меденки. Правя по рецептата на Джемма. Имам нужда от помощ в украсата - дайте идея с какво да ги декорирам! Бои, шрифтове, маси, теста - приемам всякакви идеи, защото искам да направя хубави меденки тази година.

# 599
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
krisi99, ето ти малко клипчета за онагледяване:
http://www.youtube.com/results?search_query=christmas+cookie& … 1ac.1.qleM7Jvfbec

http://www.youtube.com/watch?v=YtBc0fvVzkM

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 12:39 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт