ПЪРВОКЛАСНИЦИ набор 2005 г. - Тема 12

• 30 354
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
При нас класната води физкултурата на децата,въпреки,че подчерта че предпочита физкултурник да поеме тази дейност.И първите дни,когато имали физическо децата в стаята като настанала една суматоха,един се обува,друг преоблича,цирк абсолютен.След това на пръв поглед супер премеждие класната ни помоли децата да ходят с долнища или директно с анцунг на училище,когато имат физическо,за да е по-лесно.И гуменките стоят в шкафчетата им.
Синът ми е със смесено мнение относно госпожата си.Най-недоволен е,че според него тя никога не използва думата"благодаря".Има респект,уважава я,но определено не се гушка в нея.

# 436

Разгледахте ли Буквара и в частност стихчето "Джип и тенджера" Mr. Green

Тъй като ние сме по Булвест потърсих стихчето в нета. Попаднах на предаване на Господари на ефира. Където тълкуванието е малко според мен преувеличено. На всичкото отгоре казват, че то е от критиците, а виждам, че е от майка. Няколко пъти го пуснах, според мен не е стихотворение, а просто два независими текста, в които се използва звукът дж. И художникът е нарисувал сблъсъкът, който не е описан в текста. Но дали е така ти ще кажеш, аз нямам буквара пред себе си, само това, което виждам на записа:

http://www.vbox7.com/play:49aaa074&al=2&vid=1398244

В този ред на мисли ще ви се оплача, че са махнали една от култовите песни за деца в 4 клас. Песента беше обект на възмущение на доста майки, но пък според мен не беше чак толкова скандална, просто весела и децата много я обичаха. Дори и не бях разбрала, че я няма, защото нямам нов учебник. Просто си карам часа оня ден и казвам "отворете на еди коя си страница и Стела да чете първия куплет на песента" и получавам 23 погледа на недоумение и отговор "ама госпожо, то тук няма песен". Отивам до първия чин, гледам - на мястото на текста са сложили някакви музикални инструменти.
Ето за тази песен става въпрос:

http://www.youtube.com/watch?v=Hw1yvZKWo-U
Сега четох за "джип и тенджера", определено си е един текст Завършва с :
И на един кръстопът ....
Следва картинка на която са тенджерата и джипа
и отдолу с ръкописни букви
Търкулнала се тенджерата, намерила си капака. Колкото до песента жалко  ,моите деца много и се радват и танцуват.
По физкултура се преобличат,анцунга и гуменките си стоят в раниците.Спомняте ли си злополучната ми РС, до момента в който бях беше обявено че ще имат религия като СИП който  иска ,попълваше се декларация, аз и още няколко майки отказахме категорично, е в петък са имали религия, писали на лист с печатни букви Исус Христос и рисували подобия на икони  Twisted Evil, една от майките каза че утре ще зададе въпроса на госпожата как след като категорично отказахме са присъствали, аз този път ще изчакам

# 437
  • София
И моята е свикнала в ДГ да се преобличат всички масово, но явно въпросното момченце не е свикнало, защото и се смеело на голия корем  Laughing Питам, а той гол корем няма ли? Той бил с потник, успокоих я, че вече е студено и тя също ще е с потник.
Сега в по-хладното време заменяме полата с черни дънки (каквато е униформата на момчетата), но това е най-малкия проблем при преобличането. Имаме едни ризи с подгъващи се маншети и за моята дъщеря, най-голямата борба е да си измъкне ръцете от ръкавите, но май вече им е свикнала.

Нашата госпожа също повечето деца я гушкат и прегръщат, но не и моето дете, от което ми стана малко кофти. Но може пък да си е до взаимна симпатия.

# 438
  • София
Сричкуват в училище като си подпират брадичката с юмрук и в ДГ така са правили, но у дома се справя и наум със сричките.
И моят така.
За физическото - в дните, когато имат го обличам с анцуг и фланелка, отгоре суичер, само сменя кецовете с гуменки. Веднъж гледах, че момиченцата ходят в малкия салон (точно с/у тяхната стая е) да се преобличат, но масово ходят спортно облечени в дните за физическо.

# 439
  • София
моят си ходи с нормални дрехи и се преоблича за физическото изцяло.
още повече, че никак не съм съгласна да ходи с потни дрехи след физическото.
А за сричкуването така с подпиране на брадичката правеха в детската, сега  бумкат с длани по чиновете, но пък така повече ги усеща сричките, въпреки че точно сричките някак винаги отвътре са му идвали доста точно.

# 440
моят си ходи с нормални дрехи и се преоблича за физическото изцяло.
още повече, че никак не съм съгласна да ходи с потни дрехи след физическото.
...

И аз съм на същото мнение.
 Peace

# 441
  • София
Сричкуването в детската градина се правеше с подпиране на юмручето в брадичката.В училище се пляска с ръце.
Дъщеря ми ходи на училище с униформа и няма как да бъде с анцуг.Но дори и да не беше с униформа не бих я пуснала със спортен екип на училище,осен ако нямат спортен празник.
Направи ми впечатление при откриване на учебната година на 17.09,че дойдоха група момиченца,които се гушнаха в нашата класна.Вероятно са били деца от предишния и випуск и които все още с любов си спомнят за нея.

# 442
Не знам какво против имате религията, та нали исконното е вярата,та нали чрез вярата е просъществувал и българският народ, та нали вярта учи децата на честност и доброта. Аха вярно, че вече частност е лоша дума. И точно заради безверието се шири престъпността и убиствата сред учениците!

# 443
  • София
Не знам какво против имате религията, та нали исконното е вярата,та нали чрез вярата е просъществувал и българският народ, та нали вярта учи децата на честност и доброта. Аха вярно, че вече частност е лоша дума. И точно заради безверието се шири престъпността и убиствата сред учениците!
В нашият клас има 2 момиченца от Китай и Корея и едно момче, мисля католик. Ако се учи религия, да е за всички религии, не за християнството в частност.

С последното изречение няма как да се съглася. Причините са доста комплексни, не основно заради безверието.

# 444
В нашият клас има 2 момиченца от Китай и Корея и едно момче, мисля католик. Ако се учи религия, да е за всички религии, не за християнството в частност.

В католическо държавно училище ще си учат християнството, стой и гледай. Няма начин да се учи нещо друго. Не се и отделят децата с друга вяра по време на този час. Тук се учи религия от всички, но не съм съгласна и аз за неграмотно написания пост.

# 445
  • София

В католическо държавно училище ще си учат християнството, стой и гледай. Няма начин да се учи нещо друго. Не се и отделят децата с друга вяра по време на този час. Тук се учи религия от всички, но не съм съгласна и аз за неграмотно написания пост.
За католиците не споря Peace
Монахините знаят всичко ( и в държавни и в части училища).
Тук въпросът е малко по-така. Еми, не съм съвсем съгласна за час по религия. Единствено, както казах- религиите като цяло, не като частност.

# 446

За България ли говорим или за Ирландия??

# 447
  • София
 И за двете Simple Smile

# 448
Ms.Gorgeous, какви монахини? Учителката, която преподава английски примерно, си преподава и религия. Една и съща си е по всичко, както си е в БГ.
Никакви монахини няма. Тук всички държавни училища са католически.
Тук - Ирландия.

Религия в БГ не я приемам, нали сме светска държава? Религия като част от Историята, различни видове религии - да.

# 449
  • София
Ms.Gorgeous, какви монахини? Учителката, която преподава в английски примерно, си преподава и религия. Една и съща си е по всичко, както си е в БГ.
Никакви монахини няма. Тук всички държавни училища са католически.
Тук - Ирландия.

Религия в БГ не я приемам, нали сме светска държава? Религия като част от Историята - различни видове религии - да.
Говоря за Италия, извинявай, не погледнах.
С последното ти изречение съм абсолютно съгласна!

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт