ПЪРВОКЛАСНИЦИ набор 2005 г. - Тема 12

• 30 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Мартеа, в колко часа ви започват часовете?

# 481
Мартеа, в колко часа ви започват часовете?

започват в 8:15, но трябва до 8 да сме пред училище, за да влезат под строй.
Съвсем спокойно може да започват и в 8:30, училището е огромно, съответно от 1 до последен клас се учи винаги само първа смяна. Но не са го направили.

# 482
  • Пловдив
Тъкмо навреме за 8:15 сте си  Peace Помислих, че почвате в 8  Embarassed

По принцип е малко проблемно да се започва в 8:30 най-вече заради родителите. Някои започват рано работа и си оставят децата между 7 и 7:30 на училище. По-лесно и по-разбираемо е тези, които са свободни да си доведат децата малко по-рано, отколкото децата, чиито родители работят да чакат час в училище да започнат часовете.

# 483
По принцип е малко проблемно да се започва в 8:30 най-вече заради родителите. Някои започват рано работа и си оставят децата между 7 и 7:30 на училище. По-лесно и по-разбираемо е тези, които са свободни да си доведат децата малко по-рано, отколкото децата, чиито родители работят да чакат час в училище да започнат часовете.

ако говорим за удобството и ангажиментите на родителите, тази логика има две страни, защото пък повечето родители работят минимум до 18 ч., а после имат и час път, но никое училище не осигурява престой до 19 ч Peace Говоря за часовете поне на първолаците, за които ранното ставане и без това е шок. А че всеки работещ родител на ученик прави всевъзможни уговорки в работата си, това е ясно. Но това е моето мнение, разбира се Laughing

# 484
  • София
Сигурна ли си, че нямат ЗИП?  newsm78
Да, нямат.
Имат само задължителна подготовка по БЕЛ - 7 часа/седмица и 6 часа самоподготовка. По математика имат задължителна подготовка - 4 часа/ седмица и 4 часа самоподготовка.
В другите у - ща часовете по БЕЛ и математика по - малко ли са на брой?

# 485
  • Пловдив
Толкова са - 7 часа БЕЛ  и 4 часа математика + по един час ЗИП - БЕЛ и математика.

Да не би вашите учителки да са избрали ЗИП-овете да са по други предмети?

Допълвам, тъй като погледнах програмата. Другите класове имат и по два часа ЗИП- БЕЛ, ние имаме само един, защото сме изобразителна паралелка и другият ЗИП ни е изобразително изкуство.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 17:04 от ЗлаВещица

# 486
За ставането сутрин имат 10 мин за разсънване и обличане искат не искат,това е положението , заради отсъствието на баща им започвам работа в 7 и от 6:30 до 7 трябва да съм минала и оставила малкия в яслата и да съм на работа, като се върне , живот и здраве ги буди към 6:40 и излизат в 7ч , ама на него му отнема повече време да облече малкия.
Няма проблем и да няма СИП - той не е задължителен. Затова е и Свободно Избираема Подготовка - ако искаш го избираш, ако искаш не. Слага се и последен час - който не го е избрал да може да си ходи или да го поеме възпитателят.
Не се стърпях и попитах за религията всички ходили защото нямало какво да ги правят тези които не са записани, ама щели да измислят нещо щом толкова държим да не ходят.  Tired

# 487
Днес ходих до Кауфланд, и за ужас на дребния се върнах с тетрадки Mr. Green Та има на Фабер Кастел 5бр в опаковка (малки квадратчета и ТШР-други не търсих) по 0,99лв опаковката Peace

# 488
Днес минаваха и правиха списък за СИП-а по религия, може да се включите  Flutter
А за закъснението, май аз издъних таткото   Laughing  Ама де да знам, че той го води и го издадох без да искам  Whistling
Вярно е, ти го издъни  Joy Joy Joy Но пък това ми даде основание да ги събуждам малко по-рано и вече не закъсняват  Twisted Evil
Благодаря за инфото, ще видя дали ще запишем и този СИП - искам първо да говоря с класната, защото нещата бяха свързани и със СИП-а по ИТ.

# 489
  • Разпиляна във въображението
Нас не са ни питали за изучаване на Религия, не че ще се натискам де.

# 490
  • София - Младост 1А
Ох нашето сутрешно ставане голяма трагедия. Оправя се, но все му клюма главата. То е едно размотаване, едно мрънкане, че му се спи. А вечер не мога да го накарам да заспи. Ляга в 21-21:30, но поне час стои буден и си приказва. Пък сутрин след закуската иска 5 минути  - да си почине, преди да си измие зъбите... не ми се говори. Но за 45 мин. е оправен, измит, закусил и готов пред вратата.
Раницата я оправяме вечер.
Миналата седмица ви писах, че имахме родителска среща. Сериозни грижи с дисциплината имаме в класа и с поведението на няколко дечица. Учителката не може да си предаде урока. Надявам се да се успеят да се адаптират по-бързо и да не ескалират нещата.
Включая моето диване закъсняло за час и ми се "похвали" с неизвинено отсъствие. Редил се на лафката и там от писъците и крясъците не бил чул звънеца. Госпожата не ми обърна внимание, предполагам защото е било единичен случай. Но вече слагаме всичко в чантата. Никакво ходене до лафката. Намалихме малко и джобните. Ще си купува нещо само следобед, когато са на занималня.

# 491
...
Миналата седмица ви писах, че имахме родителска среща. Сериозни грижи с дисциплината имаме в класа и с поведението на няколко дечица. Учителката не може да си предаде урока. Надявам се да се успеят да се адаптират по-бързо и да не ескалират нещата.
...

Чудя се не е ли още много рано за сериозни грижи с дисциплината?
Ако госпожата не може да се справи в първи клас, то какво ще прави по-натам? newsm78

Моят вчера ходи за първи път на стол. Харесала му е храната.За мен ще е облекчение, че поне за обяд няма да готвя  Laughing

# 492
  • Бургас
Ние се будим с телевизор сутрин.Трудничко си е.Не закусва у дома-не била гладна.От събуждането до тръгването има 20 мин.Докато им дадат закуската в училище вече огладнявала.Ентусиазма и вече започна да спада. Confused

# 493
  • София - Младост 1А
...
...

Чудя се не е ли още много рано за сериозни грижи с дисциплината?
Ако госпожата не може да се справи в първи клас, то какво ще прави по-натам? newsm78

Моят вчера ходи за първи път на стол. Харесала му е храната.За мен ще е облекчение, че поне за обяд няма да готвя  Laughing

Ами каза, че й отнема половината час да ги укроти. В нашия клас са 20 момчета. Едно като подхване и всички след него... и хайде всичко отначало. Пепи примерно вечно си тананика нещо под носа. Не можеш да го накараш да спре. Все казва, че има музика в главата.

# 494
  • нейде там, където ....
Drina, колкото и да говорят родителите у дома, в клас са само с госпожата. Не може просто да ви прехвърли топката. Дисциплината ще бъде оправдание за всичко, което не е свършено в клас. Днес е непреподаден урок, утре няма да обърне внимание на децата за нещо друго, после ще тръгнат по лагери и зелени училища ... а там пък какво ли ще бъде?

При нас са 15 деца, успяват с всичко. Домашните са повечко, в сравнение с баткото, но имаме и друг проблем. В градината са писали букви, но са го правили грешно и резултата е голямо мазало в тетрадките. Където другите пишат по един ред, ние пишем по два, за да оправим нещата.

Общи условия

Активация на акаунт