Ин-витро в Истанбул:7

• 142 708
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Alexiana, аз също те мисля и се радвам за теб! Бебка е добре, ритка ме все по-силно, след няколко дни сме на ФМ и най-после ще я видя! Аз се влача все така мързеливо, изникна ми проблем с вените на левия крак и нося стягащ чорап, а освен това ми се появи ингвинална херния, та си изкарах акъла и с нея - смятах, че ще расте интензивно и ще вадят бебето преждевременно, но засега се е запънала на едно ниво - вече две седмици не е пораснала, а коремчо расте.
Много ми се ще да родя нормално, но лекарката ми настоява за секцио, а с хернията май няма накъде.
Не съм стигнала още до покупки за бебето, ровичкам по сайтовете, но парички трудно се събират, надявам се март да се появят.
Спасява ме йогата, защото иначе ще лежа цял ден. Странно, но с хернията и с вените йогата се разбира много добре - не пречи, а и помага за общата ми подвижност.

# 346
люсии,луллуу, да са ви живи и здрави рожбичкитее!Да растат щастливи и засмениии деца,много да ви радват! Много е хубаво и окуражаващо да видиш как почти всички момичета,които пишеха и с кахъряха в предишните теми вече са мами или са на път да станат мами само година по-късно!   bouquet Hug Hug  bouquet

# 347
  • София
Здравейте момичета,
   Искам да споделя за тези които планират пътуване към Мемориал. Вчера се върнах от там. Записах си час чрез Хюсние. Реших да прескоча по-тромавото планиране чрез Кюбра. Получих разрешението на Хюсние да споделя това и да ви кажа, че може да звъните за час директно и на нея. Всеки да прецени сам за себе си, но за мен това беше по-добрия избор.

# 348
Получих разрешението на Хюсние да споделя това и да ви кажа, че може да звъните за час директно и на нея. Всеки да прецени сам за себе си, но за мен това беше по-добрия избор.
Това изказване ми прилича като на "Дайте да направим всеобщ бойкот на Кюбра" hahahaТя си го заслужава де.
Иначе това Хюсние да записва часове се практикува отдавна, не е някаква новост. Peace

Люси, Лулу, честити ви рожби! Да са ви живи и здрави! Hug Hug Hug

# 349
  • София
Ами аз си й обявих жив бойкот  Laughing
За мен директната комуникация беше новост, както и за пишещите ми на лични след поста. Последно върналите се от там, с които си писах бяха комуникирали чрез Кюбра и само уведомили за това Хюсние. Все пак всяка свежа информация е полезна  Wink

# 350
pipolina, явно сме се разминали из болницата Simple Smile и ние бяхме там допреди 3 дни..
Останахме доволни..хората са си професионалисти. професор кахраман ни даде 50% шанс за успех,имайки предвид,че ни е първа процедура,което малко ме притесни,но то ще си покаже newsm78
Иначе когато решим да започнем, ще бъдем по дълъг протокол.
П.П
Както ме беше посъветвала twinkle, направо звъннах на Хюсние и тя ми записа часа за прегледа.. беше много бърза, буквално след 2часа ми се обади..  Simple Smile

# 351
  • София
pantuffy, наистина сме се разминали. Ние бяхме две момичета за преглед. Професор Кахраман я попита: "Какво става в БГ? Вие сте ми третата българка за днес. " Можем сами да си правим изводите. На мен ми казаха, че ембрионите, които са ми върнали на двата опита са с много лошо качество. Количеството на Мерионала, с който ме стимулираха  и на двата опита в Щерев според тях са в абсолютно неразбиращо за тях високи дози. Тънката лигавица, която ми вменяваха тук, за тях е добра. Около 7.5 мм. на втория опит и 10.3 на първия. Според професорката (а и според моята елементарна логика), няма как една лигавица да е увредена и дори еднократно да достигне 10 мм. Всичко за тях е правилна стимулация и добра ембриология естествено, поне в моя случай. Нищо друго няма като установен проблем при мен и съпруга ми. Мен лично ме впечатлява това, че там има мислещи хора, не само следващи някаква досадна конюнктура.
Успех момичета, тук, там, където и да решите да правите процедури!  Praynig Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 10:25 от pipolinas

# 352
  • In a surreal moment!
pipolinas - аз се чудех за Хюсние защо няма мейл,чрез който да се свързваме с нея. Телефона е излишен разход, който може да се спести. Говорили ли сте по този въпрос? Аз препоръчах Хюсние на много момичета в последните месеци. Не, че имам нещо кой знае какво срещу Кюбра ,но смятах, че Хюсние щом говори БГ и урежда безплатен преглед е по-надеждна връзка с Мемориал хоспитал. Нали не бъркам? Всъщност има ли я още безплатната опция?

# 353
  • София
Да, абсолютно си права. Прегледа е безплатен, езикова бариера не съществува, прегледа се урежда с едно телефонно обаждане. Това е наша гледна точка. Гледната точка на Мемориал не я знаем. Предполагам, че активното включване на Хюсние е вследствие на небивалия интерес на БГ пациенти. Едва ли, когато са планирали комуникациите на клиниката са очаквали такъв превес на БГ пациенти. Лично мнение все пак  Wink

# 354
Икси,вече не е нужно да се търси съдействие за безплатен преглед. Хюсние ни каза, че за всички българи прегледът е безплатен,като комплимент от болницата. Явно има доста голям наплив и хората са решили да направят този комплимент, което е много хубаво.. все пак 300 лева са немалка сума Simple Smile
Момичета, вие като по-опитни можете ли да ми кажете по какво се съди дали стимулацията е по-лека или по-тежка? На моята рецепта пише гонал ф 225 ед.  newsm78 това много ли е или малко?

# 355
225 единици е нещо като средна доза. По-често в Мемориал изписват ниски дози - 75 до 150. При теб явно има основания за малко по-висока доза. По-високи дози - 300 и нагоре, също действат много добре на някои момичета, но е много индивидуално. Предполагам, че решение за дозата се взима на база на много фактори - състояние на яйчниците, хормонален баланс и сигурно и други неща. Дозите могат и да се променят в течение на опита, в зависимост от отговора на ячниците и пак хормоналния баланс.

# 356
аз се чудех за Хюсние защо няма мейл,чрез който да се свързваме с нея. Телефона е излишен разход, който може да се спести.
Икси, Хюсние няма как да кореспондира с нас по мейл от работа, все пак тя е мед. сестра, не работи на компютър като Кюбра.Така че на фона на всички други разходи, които правим, този за телефон ми се струва доста незначителен.Пък и самата тя ти звъни от болницата когато се налага.Peace

пиполина, всъщност наемането на работа на Хюсние е вследствие на многото БГ пациенти.

# 357
  • София
Няма да се учудя ако в скоро време се сдобием с координатор за българските пациенти, съдейки по нашия интерес  newsm62

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 03:16 от pipolinas

# 358
Няма да се учудя в скоро време ако се сдобием с координатор за българските пациенти, съдейки по нашия интерес  newsm62
Да, може и така да стане.Турците са доста добри търговци за разлика от нас. Peace

# 359
  • In a surreal moment!
Жълта Роза - благодаря ти за уточнението ,не знаех, че е мед. сестра, мислех, че е точно координатор на БГ пациенти. Ще и звънкаме, разбира се, ако се наложи.               

Общи условия

Активация на акаунт