Как приемат децата новите партньори в живота на родителите си?

• 9 438
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не, нямам право да мисля първо за себе си, след като имам дете. Ако детето ми не е добре и щастливо, не мога да почувствам никаква любов към никого, да не говорим за желанието за секс...
Това съм аз. Детето преди мен. Понякога ме е яд на мен си, но..това е положението....
Ако ми се наложи да правя такава маневра...ще ми е ужасно трудно и не бих го направила рязко...Даже не съм сигурна дали няма да е твърде бавно....

# 16
Няма как нисшите потребности на майката да са по важни от емоционалното състояние на детето след подобно вмешателство.
Madam, малко да ви коригирам. Тъй наречените "нисши потребности" всъщност са базови, спадат към физиологичните потребности. С други думи трябва приоритетно да бъдат задоволявани, както съня, храната и водата и едва след тях - останалите. Wink

# 17
  • София
Няма как нисшите потребности на майката да са по важни от емоционалното състояние на детето след подобно вмешателство.
Madam, малко да ви коригирам. Тъй наречените "нисши потребности" всъщност са базови, спадат към физиологичните потребности. С други думи трябва приоритетно да бъдат задоволявани, както съня, храната и водата и едва след тях - останалите. Wink

Айде ся....Храна, вода и сън са важни за оцеляването. От липса на ебня нема умрели.... Mr. Green

# 18
Е, от незадоволяване на сексуалните потребности на някой има умрели, но по друг начин  Laughing То , не, че е за смях де.
Липсата на секс води до други проблеми, които също влияят много на качеството на живот и са предпоставка да си изперкаш.

# 19
  • София
Айде ся....Храна, вода и сън са важни за оцеляването. От липса на ебня нема умрели.... Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Явно някои може и да умрат, знае ли човек?  Joy Joy Joy

# 20
  • София
Писала  съм и в други теми - детето/тогава на 14 г/ само ми доведе новия партньор. Бяхме колеги, обща компания, познаваха се, вършеше ни услуги. Но не съм и помисляла да живеем заедно. Тя настоя да отидем на 2 -3 събирания с него, даже беше организирала той да ни заведе, а друг да ни върне за да може и скъпия  да си пийне.  Дръпна ми 1 реч - какво искам, човека е кротък, разбран, няма ангажименти с  деца от бивша и ще си е само за нас двете.
Не е имало драми, но тя никога не е  живяла с баща.

Не, нямам право да мисля първо за себе си, след като имам дете.
Имам и такъв пример. Една от сестрите на скъпия след развода е решила да остане сама, да се посвети на дъщерите си. А е била хубава жена, с уреден живот и професия. Сега едната е семейна, живее отделно. Другата вече работи, след работа е по купони с колеги,  прибира се по малките часове. Майката на 55 г. е денонощно сама, сред 4 стени. Питала съм я защо така е постъпила със себе си. Според нея се е страхувала някой да не нарани дъщерите и, да не им посегне нещо. Гледала е на кандидатите с недоверие, с подозрение.
Аз пък за такива неща не съм се сещала. Даже като оставихме скъпия за първа вечер у нас на сутринта трябваше да стана рано, плащах заплати. А той беше втора смяна на работа и не съм го будила с мене. Зарязах  го да спи в едната стая, дъщерята в другата. Изобщо не си помислих, че може да и направи нещо. Двамата са си приятелчета, защитава я, разбират се добре и все питат един за друг, кой къде е. И пушат заедно  докато гледат ТВ на спалнята Mr. Green

# 21
  • София
Aisha, ти наистина голямо доверие си имала или си била много смела.
Аз лично съм мнителна и то много и не бих била спокойна в такава ситуация.

# 22
  • София
Изобщо не си мислех, не предполагах за  такива неща. А пък и човека е изгледал 19 племенника, покрай семейството си.

# 23
Секса може да е важен, обаче жената като я сърби да си намери начини. Иначе метода като пчеличка от едно цвете на друго си е тъпо за мен. Особено при наличието на дете. Съгласна съм с поста на Джентил и аз така усещам нещатата.

# 24
Не съм водила нов партньор в семейството,но 20 години имах *втори*баща и знам как се чувства детето в едно такова измислено ново семейство.Бях на 16години когато майка(вдовица от 8г.)реши да се омъжи повторно.Тя беше на 41г.тогава,млада.Човекът попадна случайно при нас,имаха връзка около година и един ден ни съобщи,че ще се женят.И се ожениха,с брак,с кумове,с почерпка.Какво да кажа...промениха се много неща и най-вече майка се промени.Почна да се съобразява с новия си съпруг,беше раздвоена между нас(децата си)и него,освен това той също имаше деца и внуци.Настанаха едни измислени отношения,фалш,лицемерие,майка ни се промени много.Не е било лошо,не е имало тормоз,драми,но въпреки че живяха заедно 20 години-той почина тази зима-не мога да кажа,че съм го заобичала,че изпитвам някакви синовни чувства.За мен той беше и си остана чужд човек,това е.Сега майка е отново променена,обърна се някак си към нас,децата си.Стана по-загрижена,по-заинтересувана някак си,по-съпричастна към нашите проблеми.Съзнавам,че мнението ми е егоистично и едностранчиво,но това е моята позиция,базирана на моя опит.

# 25
И още нещо-знаете ли колко е неприятно и конфузно да обясняваш,че това не е  баща ти,а мъжът на майка ти.За толкова години никога не съм срещала адекватна реакция от питащите,когато ми се е налагало да обяснявам ролята на този мъж в семейството.Да не говорим какво е като тръгнеш да се жениш,или пък се прибереш с новородено бебе в у дома....Не мога да не спомена,че винаги се е държал адекватно и е правил каквото трябва да се направи,но това е чужд човек,по дяволите,не може да замести родния ми баща!Пак повтарям,че не ангажирам никого с мнението си.Това е моята позиция,базирана на моя опит.

# 26
Има нагледен пример , който нашумя в последно време - Владимир Данаилов .
От много смяма на партньори и съпрузи на майка му - ето какъв е резултата за детето . Sad
Напълно объркани представи за света и ценностите . Confused Shocked

Aisha, ти наистина голямо доверие си имала или си била много смела.
Аз лично съм мнителна и то много и не бих била спокойна в такава ситуация.

Аз също не бих била спокойна на 100 % , даже на 50 не бих ! Peace

Имам и такъв пример. Една от сестрите на скъпия след развода е решила да остане сама, да се посвети на дъщерите си.

Въпреки , че и аз съм решила да не се занимавам с мъже , докато детето ми е при мен , това посвещаване не ми е много понятно .
Звучи ми все едно ще влизам в манастир , во веки веков . Sunglasses
Не е така .
Имам си нормален живот , секса не ми е важен по принцип и не мисля , че се жертвам по някакъв начин . Просто така ми е по-спокойно . Peace

Но има жени , които наистина не могат без това , имах един доста драстичен случай с моя позната , не мисля че децата й бяха ОК с поведението на майка си . Sad

# 27
Никое дете  не подскача от радост когато родителят открито демонстрира интимни отношения с друг човек.На мен ми беше неприятна мисълта,че майка ми прави секс под един покрив с нас.Ако ставаше въпрос за баща,естествено че бих го смятала за в реда на нещата.Но да си на 16 и майка ти да кара медения си месец пред теб...ами не е ОК...Никога не съм смятала,че трябва да се обрече на целомъдрие,но бих искала да умее да съчетае любовниците и и ролята на майка без да ни натрапва избраника си.Не че някой ме е питал тогава какво мисля или какво предпочитам.Сега вече,след толкова години, когато самата аз съм родител,си мисля че в такава ситуация трябва да има дискретност.Не е нужно родителят да споделя с детето си,да го прави съюзник или довереник в интимния си живот.Родителят си остава родител в очите на детето и когато има намесен чужд елемент в семейството,това вече не е семейство.Не и същото семейство.

# 28
Никое дете  не подскача от радост когато родителят открито демонстрира интимни отношения с друг човек.На мен ми беше неприятна мисълта,че майка ми прави секс под един покрив с нас.Ако ставаше въпрос за баща,естествено че бих го смятала за в реда на нещата.

Точно това ми е спирачката .
Не мога да го направя по никакъв начин !

# 29
  • Kопенхаген
Не, нямам право да мисля първо за себе си, след като имам дете. Ако детето ми не е добре и щастливо, не мога да почувствам никаква любов към никого, да не говорим за желанието за секс...
Това съм аз. Детето преди мен. Понякога ме е яд на мен си, но..това е положението....
Ако ми се наложи да правя такава маневра...ще ми е ужасно трудно и не бих го направила рязко...Даже не съм сигурна дали няма да е твърде бавно....

GENTIL, напълно споделям мнението ти  Grinning

Ей това ми бе интимната мисъл  Grinning

Форти  Hug

За съжаление много от жените под щастие и любов разбират сексуалната задоволеност. 

Неприемането на партньора на родителя понякога се явява един своеобразен протест на детето.

Задължително ли е веднага след бракоразводното дело да се натресе  новия? Един излиза,  друг влиза.
И в името на това да не се наруши емоционалния и сексуален баланс на въпросната жена. Не желая да ги разбирам такива...

Общи условия

Активация на акаунт