Как приемат децата новите партньори в живота на родителите си?

• 9 432
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
  • София - Рим и обратно
Аз бих определила като низши само чувствата към човек, който тормози детето, но жената упорито си го иска. Заради детето няма да се лиша от шанс за любов, но веднага бих "сиктирдосала" някой, който го тормози, не го харесва и приема  Crossing Arms Но има жени, които натрисат вкъщи един сопол и го виждат как го тормози по всякакъв начин, но си мълчат и гледат като пребозали телета  Crossing Arms

Да, и за мен това е скандално и абсурдно, така да се каже.
Както и фактът, че някоя майка би изоставила детето си, в името на собствено удобство или щастие. Ето тия неща не бих могла никога да си ги обясня.
Виж, да седна да пресмятам на кого колко му е нужно, за да въведе нов човек в дома на детето си, не мога да се наема. Зависи от детето, от партньора, от майката.
Но, че детето ми винаги ще е на първо място в приоритетите ми, дори и преди родния си баща (ако сме заедно имам предвид) - това го твърдя със сигурност..

# 31
  • Kопенхаген
За един нововъведен няма как да се знае как ще се държи към детето. Именно за това е необходим един период на запознаване на адаптация и пак не е гаранция.

Новия партньор дълго време няма да може да измести родния баща, не говоря в случаите когато е имало физически тормоз.
Въпреки, че знам друга история в която след раздяла вследствие на системен побой на майката детето продължава да се надява, че мама и тати ще се съберат отново.

В този случай винаги когато бащата връща детенцето взето за почивните дни при раздяла то се разплаква  Sad

# 32
  • София
Стига сте съжалявали жени, избрали да отглеждат децата си солово - на старини между 4-те стени сами могат да се окажат много от вас с дългогодишни бракове и съжителства (гаранции няма!)...

Аз също не приех предложението за съвместно съжителство след раздялата с бащата на детето ми. И не е драма, вЕрвайте ми! Детето не ме е молило да го създавам, че да издигам в култ телесните си нужди!

# 33
Не, нямам право да мисля първо за себе си, след като имам дете. Ако детето ми не е добре и щастливо, не мога да почувствам никаква любов към никого, да не говорим за желанието за секс...

Аз пък някак си не мога да си представя не-щастлива майка и щастливо дете??
Детето и майката взаимно се правят щастливи, но майката е тази,която може с разум да управлява процеса.
Няма как аз да съм нещастна и синът ми да е щастлив.
В нашата връзка - ако аз се разболея, веднага и той..
И ако аз съм хепи - определено се справя с всичко много по-добре.

# 34
  • София
Е, критерий за женско щастие да не би да е домашния секс? Както и да е, всеки с ценностите си...

# 35
  • Бургас
Никое дете  не подскача от радост когато родителят открито демонстрира интимни отношения с друг човек.На мен ми беше неприятна мисълта,че майка ми прави секс под един покрив с нас.Ако ставаше въпрос за баща,естествено че бих го смятала за в реда на нещата.

Точно това ми е спирачката .
Не мога да го направя по никакъв начин !
и какво, ако е с биологичния баща може да прави секс под един покрив, а ако не е - не може  Tired подобни разсъждения ми звучат супер егоистично и незряло. даже се учудвам, че възрастен човек мисли така. винаги съм мислела, че ако се озова в такава ситуация,
Майката на 55 г. е денонощно сама, сред 4 стени.
детето ми би искало да съм намерила някой до себе си. и че дори би изпитвало някаква вина за това, че съм сама.
воденето на нанайсе броя мъже в къщи не го одобрявам, но пък и не винаги първият опит е сполучлив. а да сочиш с пръст отстрани и да цъкаш с език винаги е много лесно.

# 36
Ама че странна тема  newsm78 Звучи, сякаш жената не се омъжва повторно, а си взима ходещ вибратор... Невъзможно ли звучи да се влюби отново, да намери сродна душа, да открие щастие и споделеност (извън секса)?
Дискретност - ОК, ако става дума наистина само за секс, вкарването на всякакви непознати чичковци в живота на детето е абсолютно недопустим. Но ако отношенията се задълбочат, и хората имат нужда да бъдат заедно?
Трябва ли заради няколко промискуитетни чавки (каквито със сигурност всеки от нас познава), да се отрича правото на самотните/разведени/овдовели майки да имат партньор до себе си???

Ето ви и обратен пример в другата крайност. Жена остава вдовица с две деца. Тя самата няма родители, нулев интерес от страна на родителите на бащата, които освен това са възрастни и живеят далеч от София. И, учудващо, но не е ССФ и не взима огромна заплата, за да си позволи детегледачки, детски клубове и т.н. Сам самичка - влезе в матрицата - градина, училище, работа, училище, градина, магазин... Никакъв личен живот. Няма нито време, нито желание. И така - вече 4 години. Видим резултат - съсипа се. И физически, и психически. А децата така са я обсебили, и така са свикнали да притежават времето и вниманието и на 100%, че абсолютно всеки "натрапник", независимо от какъв пол (вкл. съседки, приятелки, колежки и т.н., които искат да разнообразят ежедневието ѝ) бива моментално и манипулативно разкарван от хоризонта  Tired Връзката родител-деца вече е абсолютно нездрава и обсебваща, спят тримата на едно легло и никой няма лично пространство. Никой.

Освен крайностите обаче, има и нормални хора, които се женят/омъжват повторно, раждат си и още деца, изграждат си големи и щастливи семейства, и продължават напред.
Такива не познавате ли, или само драстични примери сте виждали?

# 37
  • София
Не, нямам право да мисля първо за себе си, след като имам дете. Ако детето ми не е добре и щастливо, не мога да почувствам никаква любов към никого, да не говорим за желанието за секс...

Аз пък някак си не мога да си представя не-щастлива майка и щастливо дете??
Детето и майката взаимно се правят щастливи, но майката е тази,която може с разум да управлява процеса.

Не всяка жена е нещастна без мъж.
Всъщност никъде не съм споменавала, че съм не-щастлива.... Grinning
Пълно щастие и без това няма - що трябва да правя нелепи опити на гърба на детето си.....
Не отхвърлям възможността да се влюбиш отново и да искаш да споделиш живота си с друг мъж. Но не можеш да го направиш, приемайки, че детето е част от интериора и няма думата.... Това е...Нали това обсъждаме всъщност.

# 38

Не всяка жена е нещастна без мъж.

Разбира се.
Имах предвид идеята на темата, а не теб конкретно.

Не можем, а и не мисля, че имаме право да съдим когото и да било ако се опитва да бъде щастлив.

# 39
  • Kопенхаген
BirdsFlu за пореден път моя тема не е особено по угодата ти или е странна или не е разбрана, но както и да е въпрос на възприемане  Grinning

Защо се приема, че женското щастие трябва да се крие задължително в надървен пенис? Щастието не е равно на редовен секс.
След като е жизненоважен за една самотна жена да си намери начини как да се задоволява, но не и за сметка на децата си.

Бъди първо щастлива заради детето си, а после заради това, че си жива и здрава да си го гледаш. И едва тогава нека да дойде Той с всичките си там екстри.

Това за зациклянето и липсата на социален живот също не одобрявам, това пък е друга крайност.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 17:09 от Мадам Дьо Помпадур

# 40
Мадам,
мога сериозно да поспоря, т.к именно заради пренебрегване на собствените си чувства, мисли и желания сега съм с тумор в главата.
Повярвай ми - няма нищо по-важно от личното усещане за щастие.
А то е различно за всеки един от нас.

П.С - надървен пенис не означава непременно само секс , а нали? А усещане за обич, близост и любов- все градивни и положителни неща за всеки.

# 41
Ще прегледам темата с интерес.
Има ли значение за вас какъв е партньора?
Проблем явно е, ако мам апредстави нов татко, но ми е интересно – мама ако представи нова мама...

# 42
  • Kопенхаген
Мадам,
мога сериозно да поспоря, т.к именно заради пренебрегване на собствените си чувства, мисли и желания сега съм с тумор в главата.
Повярвай ми - няма нищо по-важно от личното усещане за щастие.
А то е различно за всеки един от нас.

П.С - надървен пенис не означава непременно само секс , а нали? А усещане за обич, близост и любов- все градивни и положителни неща за всеки.
magarcho, съжалявам да чуя това  Hug

Иначе, никога не съм отричала щастието на жената, едни го намират в мъжете, други в плетката и гоблена, трети в това което работят.
Но като вече писах нека да не е за сметка на децата. Те са живи същества и също имат чувства и изпитват емоции.

vili, определено си под въздействие на темата с тройките. Колко да са жените живели достатъчно с един мъж, които са обърнали резбата?
Че не стига това, ами и да прояви наглост да си доведе интимната партньорка вкъщи да я представя на децата си.

Надявам се да се включиш адекватно  Hug

# 43
А ако мъжът, в който си влюбена е страхотен, стабилен и е точно като за теб, но детето ти се запъва и не та не...какво? Трябва да оставиш мъжа ли?
Защото рядко децата реагират от първата среща супер ентусиазирано.Обикновено с времето се получава, дори месеци след заживяването заедно.Други пък от първия миг хващат чичкото за ръката, но мисля, че са рядкост.
Имам приятелка със втори баща, била е на 3, когато майка и се е запознала.Веднага харесала чичкото, майката не толкова, но се замислила, че това е първия човек, към който моята приятелка е била толкова отворена. Омъжила се за него, за да има детето и баща. Жертвала е чувствата си и е мислела, че с времето ще то заобича.
В днешно време моята приятелка и по-малката и сестра (която е дете от втория мъж)живеят при втория татко, който вече е раведен с майка им.
Стискала е зъби години наред, заради децата, но в ефин момент не могла.
Сега е сама и моята приятелка ми е споделяла, че майка и ужасно съжалява, че се е омъжила за този мъж, заради детето си.Сега ви казва" ако бях изчакала може би щеше да се появи мъж, който да обича детето ми, но да го обичам и аз".
Такива големи жертви аз не приемам(освен описаните от мен по-горе...да го зарежа, защото тормози детето ми) .Никой насмъртния ми одър няма да ми благодари, че съм живяла самичка (или с някой, който не искам)и не съм си изживяла живота.Моя си живот...детето ми ще си има свой и няма въобще и да се сети, че майка му е живяла самотно.
Аз може да съм щастлива заради детето си-че е здраво,хубаво, ученолюбиво...но това не значи, че ще съм щастлива сама със себе си.А за тази цел ще ми е нужно да съм подредила личния си живот според желанията си.

# 44
  • София
А ако мъжът, в който си влюбена е страхотен, стабилен и е точно като за теб, но детето ти се запъва и не та не...какво? Трябва да оставиш мъжа ли?
Защото рядко децата реагират от първата среща супер ентусиазирано.Обикновено с времето се получава, дори месеци след заживяването заедно.Други пък от първия миг хващат чичкото за ръката, но мисля, че са рядкост.

Ми...ти сама си си отговорила.....Нали точно това време коментираме и търпението към детето, а не отказа от лично щастие...

Общи условия

Активация на акаунт