Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 2

• 43 030
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Дотогава наваксвам колкото мога с обикновените, че ще си поставя лимит после.  Laughing

Никакви лимити не си поставяй е моят съвет. Аз минах преди 6 месеца на електронна от 2-3 кутии дневно и оттогава не съм поглеждала нормална цигара, но само допреди месец непрекъснато си носех кутия цигари и запалка в чантата, за да съм спокойна, че не отказвам цигарите, а мога да пуша колкото си искам и да запаля, когато си пожелая. Не съм изпитвала такова желание, но самата мисъл, че се ограничавам би ми действала потискащо.

# 136
Ами те фабричните им излизат сигурно по 50 стотинки на Инавера, Деканг, FA и т.н. пък ги продават за 8-9 лева. Аз затова казвам, че ми е все тая дали са забъркани в Полша, Италия, Китай или в дюкяна на Пушком. Не схващам логиката да си купиш нещо за 8-9 лева само защото е забъркано в някоя незнайна фабрика по света. Всъщност дори съм по-склонен да дам 8-9 лева за нещо, произведено в БГ отколкото на някой на майната си. А пък за качеството на фабричните - има хубави неща ама има и големи бози.
Мисля, че говорим за различни неща.
Тук не говорим кое къде е произведено. Бърканите тук са правени със същите консумативи, с които са и фабричните (произведени са на едно и също място), само че заради факта, че Пешо ми е сложил в шишенце база А и му е капнал незнайно какво количество капки аромат Б, не значи, че трябва да го продава на същата цена и да го представя като едно и също с течността, напълнена с поточна линия в бутилчици, при спазване на хигиена, точна рецепта за смесване на съставките, ако щеш и определена температура на съхранение на съставките преди да се забъркат.
Някак не е същото...
Не е въпросът в точната сума на която ги продават, а това, че заблуждават потребителите, че е едно и също.
Ако имат сертификат или разрешително или документ който оказва, че тези течности са произведени за тях като представител, би трябвало тези документи или части от тях да са достъпни. Най-малкото да е упоменато някъде по сайта.
Някак съмнително е, че в БГ сайта продават готова течност Черна черешана Инавера, а дори в официалния им сайт няма такава.
Вероятността да шментят нещо е много по-голяма отколкото Инавера да са бъркали специално за този магазин.
И да, аз също бих си купувала български течности, стига да ми гарантират качество като италианските или полските.  Peace

По повод лимитите на Диването Simple Smile Аз съм на същото мнение като  Vapor - никакви лимити.
Не само си нося цигари в чантата (даже в момента имам още половин кутия купена на 15 септември) но и от време на време приралвам. След две дръпки, гася, че не се трае гадния вкус.
Всъшност от около седмица и нещо даже поривът да пална изчезна.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 10:21 от mioki

# 137
А, аз под лимити, нямам предвид да остана без цигари, просто ще ги намаля, докато си избия парите. Simple Smile Т.е. до края на месеца, което е постижимо. Но за тази цел, трябва първо да си купя електронна цигара...

Току що се прибрах с празни ръце от магазина на ПУШКОМ на ул. Позитано. Служителката такъв тон ми държа, да си речеш, че съм някой просяк и от нея зависи живота ми. Влязох усмихната, ентусиазирана, със стотачка в ръка и надъхана с думите "Добър ден, искам да си купя електронна цигара", вместо да ми обясни спокойно, тя ми изрева, че не можело. Казах ѝ, че съм си избрала батерия, зарядно и картомайзер. Нямало зарядно. Питах дали имат от тези батерии, които са пастру със ЮСБ зарядно - няма. Казах добре, тогава ще си взема комплект стартов. Тогава вече ми изрева насреща #2gunfire, че нямали никакви зарядни и тези, които били в стартовите комплекти са извадени и продадени. През цялото време се държа ужасно и непрофесионално. Ядосах се и я питах как така са официален представител и нямат елементарни консумативи. Все едно да вляза в официален магазин на Нокия и да нямат зарядни за телефони. Да съм отишла във вторник ми заповяда???!!, чакали били стока. Нека чакат, няма да стъпя там, нито пък ще поръчам нещо от сайта им. Б*си нещастниците. Много се разочаровах. А исках в магазин за да мога да разпитам, да ми обяснят как се пълнят течностите, да видя, да пипна. Явно няма да стане. Освен разочарованието, няма да обяснявам какъв бяс ме обзе. До тук с антирекламата, няма да ви занимавам повече.  Wink

Сега ще разгледам сайта на ГигаДринкс и вероятно ще поръчам от там довечера, като преди това ще ви пусна "конфигурацийка" за помощ и коментар. Наистина разчитам единствено на вас.

Само един въпрос докато разглеждам, при ГигаДринкс ми се струват съмнително евтини батериите. Има ли вероятност да са ментета? С 10 лева са по-евтини от тези на пушком...

Батерия и Картомайзер На тези се спрях. Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 13:46 от Анонимен

# 138
Здравейте!Вчера направих един месец откакто съм с електронна цигара. За този период не съм пушила други цигари. Съпруга ми под мое давление намали от две кутии и половина на една. Питането ми е следното, четох, че пълнителя в който сипвам течноста трябва да се чисти на три седмици, аз пуша с него вече месец. Как става почистването. Цигарата която пуша е тази: http://www.gigadrinks.com/product/3832/elektronna-tsigara-ego-ce … 00mah-cherna.html.

# 139
Диването, тегли им една и си поръчай от Гигадринкс. Ще ти дойде за нула време, а хората са много любезни, ако искаш може да звъннеш по телефона да ти обяснят ако имаш въпроси и изобщо всичко е на ниво.
Обслужването в тоя Пушестком и мен не ме кефи. Един ден стоях да чакам 15 минути за една течност, докато двамата служители се занимаваха с двама клиента. Как пък един не ме попита за какво съм.... бях си приготвила точно пари и знах точно какво искам... така избеснях че си тръгнах и нищо не купих. От тогава от там не пазарувам.

Картомаъзерът, който си избрала, е най-добрият за момента на бг пазара Simple Smile
Не ти го препоръчах, защото е доста по-скъп на фона на 9лв за СЕ4
Батериите не са им ментета! На Smoketech са, така че взимай смело.  Peace
Не че в Гигадринкс са по-евтини батериите, ами в пушесткома ги продават скъпо. Вобще тоя магазин е едно голямо недоразумение. Само това, че им е на добро място магазина май ги спасява...

marmaid, не си заслужава чистенето, освен ако не си ентусиаст. Направо си вземи нови картомайзели със сменяеми глави и не се занимавай с глупости.
Този който Диването си е избрала е много, много добър, но ако държиш на СЕ4 вземи си разглобяем и си сменяй само главите като се скапят.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 14:22 от mioki

# 140
Картомаъзерът, който си избрала, е най-добрият за момента на бг пазара Simple Smile
Батериите не са им ментета! На Smoketech са, така че взимай смело.  Peace

О супер, а картомайзерът идва автоматично с три глави. Само не разбирам каква е разликата между омовете... Но засега не мисля да взимам допълнително други. А то дали ще взема Це4 за 9 лева и 3 глави за него за по 3 лева, пак се връзва горе долу колкото Виви-то.

# 141
Миоки, а Виви-то по-издържливо ли е на външен тормоз Mr. Green? И слага ли се някаква капачка между карта и батерията, защото на мен ми изглежда странно стърчащ?

# 142
Батериите не са им ментета! На Smoketech са, така че взимай смело.  Peace

О супер, а картомайзерът идва автоматично с три глави. Само не разбирам каква е разликата между омовете... Но засега не мисля да взимам допълнително други. А то дали ще взема Це4 за 9 лева и 3 глави за него за по 3 лева, пак се връзва горе долу колкото Виви-то.

Ами аз още разучавам разликите между главите. За сега не откривам голяма разлика между 1,8 и2,4 ома. Принципно би трябвало 1,8 ома да вади повече пара и по силен удар, но точи повече батерията и има по-голям разход на течност. Simple Smile
Пробвай ги и трите и ще видиш коя ти пасва най-добре и ще си купуваш нея по-нататък. Аз съм още с 1,8 омовата глава. Карта ми е на  3 седмици и пуши като локомотив.  tooth

Права си за цената, ама някои хора като видят и се стряскат Simple Smile То не че като дръпнеш чертата не се оказва че направо без пари излиза в сравнение с всекидневното купуване на папироси, ама ...

Ирето, да, можеш да сложиш ето такова нещо за да ти е плавен прехода Simple Smile Иначе може и без. Аз имам един брой за три батерии и не мога да преценя с или без ми харесва повече.
За издръжливо на външен тормоз не знам какво точно имаш предвид, но си е доста стабилен карта, а и е от добри материали изработен, не стои евтино. Сега, ако мислиш да го мяташ по земята  Laughing, не знам колко ще издържи, но при нормално ползване и изпускане на бюро например (от малка височина) няма ядове.

# 143
Пуснах поръчката аз. Взех и две течности с 18мг никотин - Инавера 555 и Флевър Арт  Черна Черешка. Simple Smile Предполагам, че трябва да ги чакам във вторник. Simple Smile Търпение нямам.   bouquet

# 144
А какво беше това с картовете, че като сложиш една течност в него, после не е хубаво да слагаш друга... Нещо такова си спомням..? Simple Smile

# 145
Течноста в моя карт е станала тъмна и гъста, за това си мислех, че трябва да го измия. По принцип може ли да се мият картовете или ще го съсипя ако го измия. Имам един резервен.

# 146
От доста време следя темата и се навивам все повече и повече да си взема и аз ел. цигарка, че нещо нямам воля да ги откажа  Embarassed
Я кажете, как стоят нещата след забраната за пушене, пафкате ли си в кръчмите или има проблем?

# 147
А честито!  Grinning
Може би трябваше да си поръчаш едната течност по-слаба Simple Smile ама здраве да е.

Във вторник ще ти дойде поръчката. Да спомена, че Вивито трябва да се разработи малко за да си покаже истинската сила. Пристига със сложена 2,4 ома глава.  Grinning

marmaid, няма да го съсипеш, ако го измиеш, но само измиване няма да изчисти нагара който е събрал по намотката в изпарителя. След като го измиеш трябва драй бърн да му направиш.
Направо сменяй карта, той си е изживял живота, освен ако някой не се навие да ти пренавие главата.
Ако искаш да видиш как стават тези манипулации, пусни едно търсене в ютюб, има много много клирчета показано как става.

JimmySoldier, няма проблем да сменяш течностите, само че ще имаш остатъчен вкус от старата в новата за известно време Simple Smile

# 148
  • BG
Да разбирам, че това което си е поръчала е достатъчно(всъщност батерията не се вижда) или трябват и още части? Извинете ме за тъпите въпроси, но колкото повече чета, вместо да ми става по-ясно се обърквам съвсем. Струва ми се много сложно, има много компоненти...
Това http://www.gigadrinks.com/product/3917/ry4-10ml-9mg-nikotinova-t … -flavour-art.html трябва ли да се смесва с нещо друго или се изпарява само то?

# 149
Мият се Peace. Аз го мия горе-долу веднъж седмично, вечерта преди да си легна, с топла вода няколко пъти го пълня и изплаквам хубаво, вижда се как фитилите побеляват и накрая го обръщам върху салфетка. Това обаче, ако няма друг проблем Peace

Миоки, за тормоз от всичкопипащи хлапета питам Mr. Green. Сега видях, че за Виви-то има резервна пластмасова туба, което е идеално решение Party

Пипи, за заведения не знам, но в молове и магазини никой нищо не ми е казвал. По принцип не е забранено, друг е въпроса как го разбират собствениците на заведения, чувала съм, че има такива които не разрешават. Аз си имам готов отговор - нали е забранено тютюнопушенето, а при е-цигарата няма нито тютюн, нито пушек  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт