Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 235
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Тони, Бактробана ще изтреби бактерията.  Peace
Благодаря, имах нужда от успокоение.  Hug
Добре си решила за Панцеф-а в торбата, но дано не се стигне до него. И да си изкарате хубаво.  Grinning

# 331
  • София
.... Утре трябва да заминем за 3 дни в Родопите, педиатърката смята, че добре ще ни се отрази смяната на обстановката и планинския въздух, но аз се колебая. Какво мислите по този въпрос?
Твърдо "за". Не знам по каквъв начин и защо, но чистият, планински въздух винаги се отразява добре на болни дечица и запушени нослета. Като цяло мисля, че ще е добре за детето, да не говорим и че отивате на прекрасно място. Вземаш ли предпписаните медикаменти и дано там се почуства наистина по - добре newsm10

Отделно от това моля за съвет. За кашлица в резултат на ларингит, хванат в начална фаза. Давам предписаните от педиатъра Калциев глюконат, Умкалор и ЛИмфомиозот, прилагам инхалации, давам прополис, намалява, но не срира. Какво друго бихте ме посъветвали - компреси, които лесно да приеме малката, някакви бабини илачи...??? Уточнявам, че не смея да давам лекарства без да са изписани от педиатъра й. Благодаря ви.

# 332
Пак водих мойта на лекар тази сутрин. В понеделник, когато имаше само силна хрема, педиатърката не й даде сироп за кашлица, защото нямаше кашлица. В последните 24 часа много се разкашля влажно от секретите, които й се стичат отзад.  Сега ще пие Ердомед. Каза й да кашля хубаво и силно поне 3 пъти на ден и да прави инхалации, за последното съм почти сигурна, че детето ще се дърпа. Тази сутрин имаше 37,2 и докторката каза, ако продължи да вдига температура да започнем Панцеф... Rolling Eyes Утре трябва да заминем за 3 дни в Родопите, педиатърката смята, че добре ще ни се отрази смяната на обстановката и планинския въздух, но аз се колебая. Какво мислите по този въпрос?

Аз по-скоро не бих тръгнала с болно дете на път. Особено ако очаквам да вдигне температура. Зависи и какви ще са условията там, наличие на лекар в близост. Пътят обикновено изморява, а детето има нужда от покой. Ако е останала само кашлицата и вървите към подобрение, тогава ок.

# 333
  • на последния етаж
Утре трябва да заминем за 3 дни в Родопите, педиатърката смята, че добре ще ни се отрази смяната на обстановката и планинския въздух, но аз се колебая. Какво мислите по този въпрос?
Little wingels, нашият педиатър по същия начин винаги ни е препоръчвал да заминем извън града ако имаме възможност. И сме го правили - на детето това винаги се е отразявало добре. Така че и аз съм твърдо "за"!

# 334
Little Wingels, аз бих се вслушала в съветите на педиатъра и ако преди път и аз мисля така, взимам купчината лекарства и илачи, ако детето видимо не е отпаднало, така че да може да издържи пътя и тръгваме. Дано се оправи по-бързо. И да не вдига по-висока Т, а да я свалите бързо. Каквото и да решите, майчиният инстинкт няма да сбърка.  Hug
и ако тръгнете винаги имайте вариант с независим превоз да се приберете по-рано, дано не се налага!
само да спомена лятото преди морето бяхме спряли в Габрово, малката вдигна много висока Т вечерта, сутринта там при док, малко хомеопатия, взехме и АБ за всеки случсй, но не се наложи, Т спадна още през деня, въпреки че пътувахме с Т до морето, като пристигнахме там спадна Т, вечерта и сополки нямаше, направихме си плаж още първия ден, и док от Габрово ни посъветва да продължим пътя за морето, добре щяло да се отрази морето на тоя вирус, така и стана  Peace

Megislava, знам, че кашлицата минава бавно, за десетина дни, при вас кой ден от лечението е. Щом има подобрение, имайте търпение и се пазете от вируси.
Може да давате и мед по малко да ближе, щом няма алергия, също така чайове, небетшекер да смуче или лукчета.

да оздравяват по-бързо всички болни деичица!

# 335
Ние сме с АБ,малката с Азатрил и аз съм тук с един ,бързо оздравяване на всички дечица! Hug

# 336
  • София
Megislava, знам, че кашлицата минава бавно, за десетина дни, при вас кой ден от лечението е. Щом има подобрение, имайте търпение и се пазете от вируси.
Може да давате и мед по малко да ближе, щом няма алергия, също така чайове, небетшекер да смуче или лукчета.
да оздравяват по-бързо всички болни деичица!
Благодаря, jos, за отговора. Няма още седмица откакто е така. Това с меда и небетшекера е добра идея. Знам че по - бавно отминава кашлицата, но от яслата, заради закашлянето ме "плашат" да си я прибирам, макар че имаме бележка от доктора, а бях вече болнични.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 13:04 от megislava

# 337
Здравейте,

досега не съм писала в тази тема, но тъй като и Ние ходим вече на детска се сблъскваме с това, което очаквах  Cry Педиатърката Ни практува и класическа медицина и БОАРОН по написаното от вратата, но реално досега когато Ни се е налагало /общо 2 пъти/ Ни е изписвала все капки Ехинацея под различни схеми. Както и последната рецепта от предната седмица. Всичко добре, но за мен детето не е здраво, а тя казва че е и даде бележка, че е клинично здрав и неопаразитен и да ходи на детска. Всъщност той през деня си е здрав, но през нощта си покашля леко със суха кашлица, а сутрин най-много докато се разтъпче  и не е суха, а се изменя като влажна Thinking  За Вас здраво ли е и имали ли сте такива случаи?
Не е боледувал преди това, не е имал хрема, нищо  ooooh!
Продължаваме по схемата с капки Ехинацея сутрин и вечер по препоръка на докторката, отделно по мое решение му давам сутрин по един марсианец и 1 таблетка за смучене Инфлуцид, а вечер вит.С 30мг, 1 капсула коластра, една таблетка за смучене инфлуцид и половин таблетка Ефизол.

ПП Това, което е интересното е, че и аз през нощта почти не, но сутрин си кашлям, а не съм боледувала  newsm78 Мислих, че може да е някаква алергия от стаята, но уви ... и на село същото беше. От въздуха ли да е, досега такова чудо и на мен не ми се бе случвало  Confused

# 338
iiv_mortisha, да не би детето да има задна хрема или пък въздухът в стаята да е прекалено сух...

# 339
С тези кашлици и диагноза нищо и няма я докарахме до бронхит миналата година. Какво ли не мислех че е алергия, трета сливица. Нашата ЛЛ тогава я нямаше и другата не е чула леките хрипчета. Всяко дете е различно разбира се не искам да ви плаша. Laughing От различни витамини и имуностимуланти ефект не съм видяла. Давам витамини като е болна само и омега 3 по други причини. Но почти всичко съм ползвала. Извода  до които стигнах е, че трябва да се израсте.

# 340
  • Бургас
Ходихме на лекар, след като вдигна 37.4 Т. Не е висока и не бих дала нищо, но се оплакваше, че я боли глава и чак беше почервеняла. Дадох Нурофен. След това не е вдигала. Малко й беше разстроено стомахчето сутринта.
Лекарката не откри нищо тревожно, нито гърло, нито гърдички, нито коремче ( малко по-активно било). Пусна кръвни изследвания. Чакам резултатите.  Confused

# 341
Благодаря за мненията, момичета.  Hug.
Засега съм склонна да пътуваме, защото детето е по-добре, не вдига температура и не очаквам, кашля по-малко и е направила една инхалация. Финално ще решим утре сутрин сигурно, но се надявам, че върви към подобрение и ще се порадваме на хубавото време в планината.

megislava, от колко време я борите тази ларингитна кашлица и за колко дни ви е изписал лекарствата педиатъра? Предполагам, че и на контролни прегледи ходите, може да го попиташ. Ще се излекува детето, трябва време.  Peace

# 342
iiv_mortisha, да не би детето да има задна хрема или пък въздухът в стаята да е прекалено сух...
точно на такова ми прилича, но през деня пък нищо  Rolling Eyes  За такъв вид хрема вие как процедирате?   bouquet

# 343
точно на такова ми прилича, но през деня пък нищо  Rolling Eyes  За такъв вид хрема вие как процедирате?   bouquet
Аз проверявам дали детето има задна хрема с помпичка за нослето. Пръскай в нослето и физиологичен разтвор. Иначе тази хрема е по-упорите и най-добре лекар да ти изпише лечението.

# 344
  • Варна
Миналата зима няколко седмици си влачи остатъчна кашлица. Това съпроводено с хъркане на носа през нощта и преглъщане, та чак задавяне със секрети. Бях се видяла в чудо. Давах какво ли не, всякакви чайове и извлеци, както и по-напред бях писала. Накрая не се отървахме от антибиотик, но те и нещата се бяха закучили съвсем.
Ако мога въобще да дам съвет - антибиотични капки по антибиограма и сиропи - ествествено при консултация с лекар. Бабини рецепти - чайове при кашлица и инхалации, до колкото позволява. Ако няма ефект и се влошава - антибиотик.

Имам едно наблюдение, което не знам до колко е основателно, но в яслата прекаляваха с препарата за чистене, така че като я вземах дрешки, коса, всичко й миришеше на белина. Дрешките, които са стояли в шкафчето - също. По едно време си мислех, че прави алергична реакция към хлорните изпарения.
Тази година - в градината, няма такова нещо. Може и да си внушавам...

Общи условия

Активация на акаунт