Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 261
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
На шишенцето пише половин до един час преди храна, та затова попитах.Синът ми закусва вкъщи и значи трябва да давам много рано.И друго да попитам-клеят с физ. р-р за какви сополи капете- прозрачните и воднисти или когато станат жълтеникави.

# 316
  • София
А как правите инхалациите с Проспан капки? Какво е съотношението капки физ. р - р? Досега съм правила само с физ. р - р и физ р - р и Вентолин и ми стана интересно, че може и Проспана да се инхалира.
И аз се присъединявам към въпроса понеже основно правя с физ.разтвор.

Моята кака я подхванах с Орофар снощи - не ми хареса гърлото. И все още не мога да проверявам гърлото на малкия - диването не дава да го доближа.

dezi 13
, щом надуша хрема и започвам с клей с физ. р-р. Ако обаче бунтът е много силен, минавам само на физ. р-р.
На мен лично тези капки с клей добре ми понасят при хрема и затова много се нервя на моите, че се дърпат в повечето случаи.

# 317
Благодаря ви.Аз днес ще водя синът ми да го преслуша лекарката/ от неделя е с инхалации вентолин и физ, р-р/ и ще я питам за инхалациите с проспан.

# 318
Пак водих мойта на лекар тази сутрин. В понеделник, когато имаше само силна хрема, педиатърката не й даде сироп за кашлица, защото нямаше кашлица. В последните 24 часа много се разкашля влажно от секретите, които й се стичат отзад.  Сега ще пие Ердомед. Каза й да кашля хубаво и силно поне 3 пъти на ден и да прави инхалации, за последното съм почти сигурна, че детето ще се дърпа. Тази сутрин имаше 37,2 и докторката каза, ако продължи да вдига температура да започнем Панцеф... Rolling Eyes Утре трябва да заминем за 3 дни в Родопите, педиатърката смята, че добре ще ни се отрази смяната на обстановката и планинския въздух, но аз се колебая. Какво мислите по този въпрос?

# 319
  • София
Излязоха резултатите от носния секрет на дъщеря ми.
Резултат: S.AUREUS 10/5
Някой да има идея какво означава?
Ще питам Гугъл, а после и лекарката ни.

Little wingels, ако малката е с Т, не бих я водила никъде. Но 37,2 не е кой знае каква Т. Ако не вдигне по-висока, може и да рискувате. Дано да се оправите бързо.  Hug

Ужас, S.AUREUS са стафилококи.  Sad

# 320
Тони, благодаря. Ясно е, че ако има повишена темпуратура, няма да пътуваме.

S.AUREUS е стафилокок ауреус, но численото показание не знам какво означава. Във всеки случай са изолирали тази бактерия. Без паника, ще я уморите с антибиотик. Всъщност Макситрола би трябвало да свърши работа. Нали пуснахте изследването преди да започнете Макситрола?

# 321
  • София
S.AUREUS е стафилокок ауреус, но численото показание не знам какво означава. Във всеки случай са изолирали тази бактерия. Без паника, ще я уморите с антибиотик. Всъщност Макситрола би трябвало да свърши работа. Нали пуснахте изследването преди да започнете Макситрола?
Да, секрет пуснахме в петък, а в събота започнах да й давам Макситрол. Сега ме е яд, че не й взех Вигамокс.
Също така май трябваше да дадем и гърлен секрет, тъй като и там имаше проблем, който уж засега решихме със Сумамед.
Като зациклим така и направо побеснявам.  ooooh!
Тая нашата лекарка няма никога да предложи да се вземе секрет, освен ако аз изрично не настоявам. Или както в случая - да ходя и да си го плащам.

# 322
  • София
Тая нашата лекарка няма никога да предложи да се вземе секрет, освен ако аз изрично не настоявам. Или както в случая - да ходя и да си го плащам.
И нашата е така - ама защо ви е, ама то няма нужда... И след това ходя и пускам сама и плащам.

Little , и аз като Тонка мисля - ако не вдигне Т, бих тръгнала  Peace

# 323
  • София
Досега винаги когато съм ходила да давам секрет (гърлен или носен) по собствено усмотрение, и срещу заплащане, винаги е излизало наличие на някаква гадинка. Лекарите (не всички, че има и свестни) май са само за писане на рецепти.

Сега ще я видя дали ще ми даде направление за УНГ или ще се прави на великия специалист.

# 324
  • София
Досега винаги когато съм ходила да давам секрет (гърлен или носен) по собствено усмотрение, и срещу заплащане, винаги е излизало наличие на някаква гадинка. Лекарите (не всички, че има и свестни) май са само за писане на рецепти.

Сега ще я видя дали ще ми даде направление за УНГ или ще се прави на великия специалист.
Как и вземаш тези секрети? Малката от два дни вдига температура и е с болки в главата, 2 пъти я водих на лекар, вчера уж нищо, главата я боляла от вдигането на температура, а днес казала, че се е задръстило нослето и предписа Аугментин, а ние бяхме на АБ самопреди две седмици и сега пак Rolling Eyes дали не се презастрахова прекалено много педито?

# 325
  • София
Как и вземаш тези секрети?
Може би не съм се изразила добре - водя детето до лабораторията, взимат й секрет и плащам за удоволствието.

Нашата лекарка ми предписа по телефона за стафилококите БАКТРОБАН НАЗАЛ. Смятам след 10-ина дни да отида при нея и да поискам направление за носен и гърлен секрети (за да се уверя, че положението е овладяно и гадините са изтрепани). Просто не е честно и редно, да плащам за всичко от джоба си. Като че ли тези направления се откъсват от сърцето на педиатърката ни.  ooooh!

# 326

Аз по принцип не включвам АБ преди трети ден от висока Т. Опита ми сочи че след 3я ден нещата се нормализират (ако не е нещо сериозно), не давам нищо за Т ако е под 38.5.
При нас запушеното носле ни удря в ушите. Оправя ни ксилометазолин (до 5 дни), много промивки с физ р-р, клеева тинктура...
Да не казвам голяма дума но послендите зелени сополи вече са бистри по горната процедура и хомеопатия ама беше няколко вида и сега не ми е под ръка.

# 327
  • София
.... Утре трябва да заминем за 3 дни в Родопите, педиатърката смята, че добре ще ни се отрази смяната на обстановката и планинския въздух, но аз се колебая. Какво мислите по този въпрос?
Твърдо "за". Не знам по каквъв начин и защо, но чистият, планински въздух винафги се отразява добре на болни дечица и запушени нослета. Като цяло мисля, че ще е добре за детето, да не говорим и че отивате на прекрасно място. Вземаш ли предпписаните медикаменти и дано там се почуства наистина по - добре newsm10

Отделно от това моля за съвет. За кашлица в резултат на ларингит, хванат в начална фаза. Давам предписаните от педиатъра Калциев глюконат, Умкалор и ЛИмфомиозот, прилагам инхалации, давам прополис, намалява, но не срира. Какво друго бихте ме посъветвали - компреси, които лесно да приеме малката, някакви бабини илачи...??? Уточнявам, че не смея да давам лекарства без да са изписани от педиатъра й. Благодаря ви.

# 328
  • София

Аз по принцип не включвам АБ преди трети ден от висока Т. Опита ми сочи че след 3я ден нещата се нормализират (ако не е нещо сериозно), не давам нищо за Т ако е под 38.5.
Мразя АБ, ако беше за мен щях до последно да се влача без АБ (така и правя), но върху децата си не смея да го правя, но ще изчакам още малко с Аугментин и днес да видим как ще е или ще търся второ мнение на частен лекар, защото преди 10 дни бяхме на Сомамед. А сега педито се чуди защо ни е изписала точно този АБ?

# 329
И нашата е същата. Последният път, когато водихме разговор по темата, ми каза, че няма смисъл да пускаме секрет, защото бавно излизат резултатите, а нямаме време, трябва да пресечем инфекцията от началото. Като ви чета, май 99% от лекарите постъпват така и убеждават родителите, че няма нужда от такова изследване.  Rolling Eyes
Тони, Бактробана ще изтреби бактерията.  Peace

Little , и аз като Тонка мисля - ако не вдигне Т, бих тръгнала  Peace

Благодаря ти, така ще направим сигурно с един Панцеф в торбата с лекарства за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт