Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 308
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
само запис, засега 5 ден на градина, още сме здрави, но ще ви следя, че знае ли се....

# 241
Аз лично също правя инфекции на пикочните пътища с температура и винаги обикновнната ми урина е ок. Не съм забелязала дали е мътна. newsm78

# 242
  • Варна
Здравейте момичета. Чета ви отдавна, от около година (откато детето тръгна на детска градина), но не смеех да се включа. До третата година не знаех какво е кашлица, хрема , температура само покрай никнене на кътници е имал. Откакто почна градината е ужас, сякаш друг организъм. Правим всичко превантивно, за да е здрав- здравословно хранене, разходки всеки ден навън ( не в мола), дори и на -5 градуса, каляване, въздушни бани, къпане със слънчева вода всеки ден лятото, ходене бос по топлия пясък, смяна на климата с планински през лятото и т.н.  Рекордът му на градина е 3 седмици без прекъсване за една календарна година! След всяко боледуване го оставяме поне още 10 дни (имаме кой да го гледа засега) само и само да тръгне здрав и кален без грам сопол. Единия път само за 3 часа в градината през февруари се разболя от тежкия грип с продължителна висока температура и бронхит на границата с пневмония. ОК, казахме си- зима е, има вируси. След месец и повече престой отново тръгна тогава беше рекорда от 3 седмици. Оттам на сетне, вкл. и юни месец за 2-3 дни прекарани в групата е с ангина, фарингит, ларингит. Лятото го оставихме вкъщи по време на сборните групи. От септември отново тръгна и на 3тия ден беше с ужасния чревен вирус с над 20 изхождания на ден! Като ви чета все повече се плаша, че това е тревожна тенденция- децата ни да боледуват все повече. Воденето на болни в групите ( и по детските площадки) също ме вбесява, безотговорността и садизма на някои родители са ми непонятни! Всички ми казват, че момчетата били по-крехки, имунитетът до към седмата година бил слаб и така щяло да е, но няма сила, която да ме убеди, че схемата 3 дни на градина-3 седмици вкъщи е това, което трябва да се случва и че трябва да го приемем за "нормално"! Ще продължавам да ви следя, желая здраве на всички дечица!

# 243
Лятото след вирус със разстойство дъщеря ми изкара уроинфекция. Нямаше Т, но тя и при разстройството нямаше. Просто урината и беше мътна и миришеше, нито се оплакваше да я боли като пишка, нито пишкаше често. А пишка в гърне и нямаше как да не видя промените. Още в обикновената урина имаше промени в ph, нитрите, в седимента имаше масово бактерии. А в стерилната вече си излезе точно какви. Суметролима като вариант за лечение при уроинфекции не може да направи урината мътна, по-скоро може да е забави растежа ако е имало нещо, сумамед е с по-малко отношение към урината. Една мътна урина още на обикновено изследване би показала отклонения в показателите, дори и да е просто наличие на пикочни кристали в седимента.

# 244
  • София
Една мътна урина още на обикновено изследване би показала отклонения в показателите, дори и да е просто наличие на пикочни кристали в седимента.
Страх лозе пази, ще го заведа на детски нефролог да му видят бъбречата на ехограф, пък да видим.

# 245
И моята дъщеря ще си остане вкъщи тази седмица. Много е хремава, но гърлото й е добре. Ще борим само хремата. Имаше зелени сополи, заради което аз започнах да слагам капки Макситрол. Освен това хремата я лекувам с Виброцил гел, а през устата й давам Цинабсин и Инфлуцид. Подсилвам я с ампули витамин Ц. Педиатърката нарича такава хрема "сезонни сополи"  Simple Smile. На прегледа тази сутрин като й казах какво давам на детето, тя не препоръча нищо допълнително за моя изненада, одобри всичко, което правя. Попитах за нещо за отбъбване на лигавицата, тя каза, че Виброцила върши тази работа, но той се прилага до 7 дни.

# 246
Цинабсин при всяка хрема ли може да се дава?
как решавате кога да го дадете. Питам, защото от нашите падистри никой няма да ни го предпише, не предписват хомеопатия Simple Smile

# 247
А давате ли нещо за стимулиране на имунната система?
Аз започнах с коластра, мед му давам сутрин, пробиотици също.

# 248
  • Варна
Аз давам пробиотик, рибено масло от този месец, домашен сироп от бъз и в момента, както е с кашлица домашен боров мед. Засега той най ни помага при кашлици, повече от всички сиропи. Някой знае ли, дали се продава боров мед (като сиропа от бъз например) в някои био магазини?

# 249
Аз днес я водих при ЛЛ и е ок,като изключим сополите,каза да действаме с наличните лекарства,а именно - Коризалия , Куикс спрей,сироп за кашлица и Бронхо ваксома.
Скрит текст:
Аз кашлям като магаре ама имаше много хора при моята ЛЛ и пия Мукосолван

# 250
Нашата педиатърка често изписва хомеопатични и съм се научила кога какво да давам. У дома си имам винаги Инфлуцид, Тонзилотрен и Цинабсин.
Цинабсин вземам често аз самата в зимния сезон, защото имам синузит и мога да влача хрема много дълго.  Цинабсина е главно за упорити синузити, но ефекта му е върху основните оплаквания при хрема: намалява секретите и отбъбва лигавиците, по-лесно се диша през носа, облекчава главоболие и усещане за напрежение в цялата глава. Сега го давам на детето, защото хремата я мъчи, оплака се от главоболие. Надявам се Цинабсина да я облекчи.

За стимулиране на имунната система давам само пробиотик Био Гайя, по навик. Замислям се дали да не започна да й давам Ехинацея, за която знам, че укрепва имунната система.
Домашният боров мед много го хвали моя колежка, всъщност тя изрично уточни, че е мед от борови връхчета. flufi  , тя си го поръчва от хора от провинцията. Нали за същия мед говориш? Сигурно се продава в био-магазини.

# 251
  • Варна
Да, визирам меда от борови връхчета. И при нас, и при детето вълшебно действа на кашлицата, без значение, дали е суха или със секрет. Имаме само няколко бурканчета домашно правен и затова бих искала да потърся за резерва.

# 252
А давате ли нещо за стимулиране на имунната система?
Аз започнах с коластра, мед му давам сутрин, пробиотици също.

Давам Ликуид сироп, клеева тикнктура, пробиотик, мед.  Само сиропа ми е по схема. Номеври започвам Бронховаксом.

Little wingels, благодаря за отговора   bouquet
А Тонзилотрен за червено гърло, ангини и подути лимфи ли се дава?

Аз знам, че боровия мед се прави от борови връхчета и е добър при кашлица. Питах по-напред в темата да ли е все същото дали даваш мед или чай от връхчета.

# 253
  • София
Сополите и на двамата ги изгоних с Виброцил буквално за три дни. Преди ги борих с Назик, но ефект никакъв.
Цинабсина за каква хрема е - за задна или за течаща през носа?
Имуностимулнати тази година реших да не давам, защото за 4 години ефект от тях не видях.
Давам само мед сутрин по една чаена лъжица с прясното мляко.

# 254
И нашият педиатър е на това мнение,като го попитах за нещо имуностимулиращо,каза ако искаш давй,но според мен няма смисъл.Иначе за сега давам само пробиотик и рибено масло.

Общи условия

Активация на акаунт