Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 305
  • 751
  •   1
Отговори
# 255

Ами до сега не го бях завела понеже няма кой знае какви симптоми да е болен.Но днес го заведох, освен съвсем  леко червено гърло, нищо друго! Пита дали е гледан на ехо, той е гледан  3-4 пъти, за какво ли не- като имахме бактерии в урината, му гледаха бъбрeците- всичко ок, черния дроб са гледали, сърцето, заради шум .Та ни пуснаха кръв , урина и стерилна урина.Утре ще  ги направим.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 15:41 от Lightning

# 256
Ние тази нощ не се напишкахме в  леглото, но пък я будих два пъти да ходи до тоалетна. Педиатърката ми каза, че щом не мерише урината, не се е променил цвета и не я боли докато пишка явно по-честото ходене се дължи от АБ.Ще направим всякакви изследвания след 2 седмици.
Да похваля пробиотик+фибри на Лактофлор (дъвчащите таблетки).
Последната хрема я оправихме с капки Тобрадекс, а за влажна кашлица ни помага сиропчето Грин Тус. Ще се опитам да намеря  и домашен мед от борови връхчета.
Но сега с тези бактерии в носа  Sad не знам как ще се справим. Сега ту е запушено нослето ту текат безцветни сополи с бели топчета Cry.

# 257
Така, ние се върнахме от УНГто-за ден и половина хрема е успял да зачерви де-що има за зачервяване в гърлото.....Изписа ни.....ох, то е страшно! Ердомед-сироп за втечняване на секретите, правени капки-едни бели, миришат на евкалипт и не мога да различа 1-2 съставки всъщност, Бактробан-антибиотичен крем за мазане, Ксизал капки и калциев глюконат, които аз не купих и няма да давам. Ако някой има информация за тоя калциев глюконат защо го изписват, че и той както и противоалергичните ни ги изписват всеки път. Щях да питам но се отплеснах и забравих.....Повръща ми се. Как ми се искаше да е една 'проста' хрема, която да мине с чай, мед и стерилна морска вода.... Rolling Eyes

# 258
  • София
Ами до сега не го бях завела понеже няма кой знае какви симптоми да е болен.Но днес го заведох, освен съвсем  леко червено гърло, нищо друго! Пита дали е гледан на ехо, той е гледан  3-4 пъти, за какво ли не- като имахме бактерии в урината, му гледаха бъбриците- всичко ок, черния дроб са гледали, сърцето, заради шум .Та ни пуснаха кръв , урина и стерилна урина.Утре ще  ги направим.
Хубаво е, че ще пуснете всички тези изследвания. Успех и да споделиш после какви са резултатите. Дано е нещо съвсем безобидно и му мине бързо на детенцето.  Peace

# 259
  • София
в момента сме с Имунобор кидс  newsm17 за сега го по закрепихме положението

# 260
Така, ние се върнахме от УНГто-за ден и половина хрема е успял да зачерви де-що има за зачервяване в гърлото.....Изписа ни.....ох, то е страшно! Ердомед-сироп за втечняване на секретите, правени капки-едни бели, миришат на евкалипт и не мога да различа 1-2 съставки всъщност, Бактробан-антибиотичен крем за мазане, Ксизал капки и калциев глюконат, които аз не купих и няма да давам. Ако някой има информация за тоя калциев глюконат защо го изписват, че и той както и противоалергичните ни ги изписват всеки път. Щях да питам но се отплеснах и забравих.....Повръща ми се. Как ми се искаше да е една 'проста' хрема, която да мине с чай, мед и стерилна морска вода.... Rolling Eyes
Този бактробан за какво е изписан? Ние мазахме с него, но никакъв ефект, изписаха го заради стафилокока. Ксизал на нас всеки път също ни го изписват, доволна съм от него. Преди няколко дена го купих и останах изненадана от цената вече е по-евтин с около 5 лв. Ксизал, Лимфомиазот и тонзилотрен ни помогнаха да свиеме третата сливица.
Взеха ли ви някакъв секрет?
Аз ако не бях настоявала за секрет още щяхме да се "лекуваме" със Стеримар и не ми се мисли какво щеше да стане.

# 261
  • София
Калциевият глюконат е високо разтворима форма на калция. Калциевият йон участва в процеса на кръвосъсирването и го ускорява, както и стабилизира клетъчните мембрани и облекчава проявите при алергични състояния. Необходимост от допълнителен прием на калций има при всички състояния на недостиг в организма. Включеният в състава витамин С допълва действието на калциевия глюконат и повишава имунната защита на организма.
Аз го уважавам, вече за по-големи деца...за бебета  - не....доста го отричат именно заради многото калции...
Давам го по-скоро като хранителна добавка...а и срока му 7 дни след отварянето, та и по толкова го давам....като кашлят...е не винаги...но когато се сетя....

# 262
Little wingels, благодаря за отговора   bouquet
А Тонзилотрен за червено гърло, ангини и подути лимфи ли се дава?
"Да" за Тонзилотрен, както си написала.  Peace

Цинабсина за каква хрема е - за задна или за течаща през носа?

Той по принцип не е за хрема, а при тежки синузити. Облекчава симптомите, както писах. Аз го давам/взимам при хрема като допълващо лекарство. Цинабсина няма да пресуши сополите, независимо от къде текат  Simple Smile, но помага за отбъбване на лигавицата, дишане през носа и ако има главоболие и тежест в областта на синусите/главата.
И аз като теб намирам Виброцил гел за най-ефикасен при лечение на хрема.  Peace

Бактробана е локален антибиотик за бактериални инфекции, както личи от името му. Има го под две форми: крем за мазане на кожата и маз за нос. Ползвали сме първото, имаше много добър ефект.
Емма, има ли установена с изследване бактериална инфекция в носа на детето? Иначе не си обяснявам защо са ви изписали Бактробан. Или може би за зелени сополи?  newsm78
Противоалергичните препарати като Ксизал и Ериус ги дискутирахме няколко страници по-назад в темата. Изписват ги за отбъбване на лигавиците. По същата причина лекарите изписват и калциевия глюконат. Ти защо не ги даваш тези препарати?

# 263
Днес сутринта занесох секрет, в четвъртък ще е готов, няма още нищо изолирано, или поне не с лабораторен резултат (ако лекарката с нейното око-рентген ги изолира...), но както казах при моя син нещата се развиват главозамайващо бързо, абсурд е да чакам до четвъртък, затова се доверих. Калциевия глюконат не го давам едно защото не знаех за какво го изписват, второ защото капитулирах в аптеката  Rolling Eyesза пореден път! Сутринта двата секрета + антибиограмата-платени, прегледа при УНГ-платен + 68лв за лекарства в аптеката, без Ксизал-а (имам Ериус и мисля да давам него довечера, за това не купих Ксизала) и Калциевия глюконат.....Не знам, тоя нос не спира да тече, кашля вече доста често...не ми се мисли какво ще става!

# 264
Момичета някой да е правил инхалации с Проспан на капки , днес ни го изписаха.правила съм с Винтолин само.
Знаете ли дали при издадена бележка за отсъствие цяла седмица на дете , може да се върне по-рано , ако се е оправило?ЛЛ пита , колко да и пише и аз казах , седмица защото не знам до кога ще е така , но ако се оправи към четвъртък дали може да я пусна , въпреки , че бележката е до края на семицата

# 265
Емма ти си писала, че си взела сама секрет, а аз пак питам Embarassedизвинявай. Дано да не ви открият бактерии, но ние бяхме в същото положение. И дъщеря ми много бързо прави усложнения.

Само да вметна, че мъжът ми е отишъл да занесе бележката до градината и е казал, че малката няма да я пускаме скоро на градина и госпожата е казала: " Бактериална инфекция нали ????"
Еее писна ми, но да не подхващам.

# 266
Е, какво като е казала така госпожата... Simple Smile най-честата причина за тия инфекции у децата са бактериите, много са упорити!  Peace

Евита, не може детето да посещава градина, докато официално е в болнични. Нали знаеш, че там отчитат присъствието на децата всеки ден, отделно ги "броят" за храната, всичко е свързано с разходване на бюджета на градината. Отделно от това никой от персонала няма да се съгласи да приеме детето, докато то е в болнични, няма как да оправдаят присъствието му, няма да поемат отговорност за болно дете, пък и да е в контакт с другите.

Но има изключения, ето от моя опит:
Моята дъщеря беше с гипс на ръката през м.май, когато се пада и рождения й ден и съответно в болнични. Специално за рождения й ден се разбрах с госпожата, че ще я приеме за 2 часа преди обяд, да си направят тържеството и да хапнат тортата. Но нито е яла в градината, нито е спала там. Отделно, че ми беше съвестно да товаря госпожата с отговорността за детето с гипсираната ръка, аз и не бих поискала такова нещо. Затова само по изключение за 2 часа. Не знам дали всяка учителка би се съгласила на такъв компромис. Дъщеря ми беше заведена към 9:30 ч. и взета обратно към 11:30 ч., като междувременно са били изведени на двора да играят, а мойта е била закована на пейката до госпожата и правилно, гипсът не можеше да се рискува с буйни игри.  Simple Smile Но госпожата е била на тръни през цялото време, за да я опази и е била видимо облекчена, когато е "предала" детето.  Laughing

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 17:44 от Little wingels

# 267
Съгласна съм, че децата боледуват често от такива бактерии, но защо като се знае, че в групата има болни не се предприеме нещо. Ние вече няколко пъти сме лежали в болница и не мога да се примира с факта, че се знае и нищо не се прави. #2gunfire

# 268
Е какво по-точно да се направи организирано? Това не е скарлатина, та да сложат карантина и да извикат ХЕИ да обеззарази помещенията.  Laughing Какво си представяш, да изследват всички деца и ако изолират при всички една и съща бактерия, какво - да им предложат хоспитализация?  А ако изолират различни бактерии, не ми се мисли... Laughing
Да не започвам темата, че бактериална инфекция може да се прихване и на детската площадка, и в магазина и т.н. Мойта прихвана варицела без изобщо да разберем откъде. От въздуха.  Tired

Тези бактерии децата ги обменят помежду си непрестанно и боледуват или не от тях в зависимост от моментното състояние на имунитета и организма. У дома детето живее в позната за него микросреда, организмът му е свикнал с бактериите и микробите на домашните и е в хармония с тях, ако мога така да се изразя. А микросредата, бактериите на другите деца в детската са му чужди и това е причина за честите боледувания от бактериални инфекции.   

# 269
  • София
Момичета някой да е правил инхалации с Проспан на капки , днес ни го изписаха.правила съм с Винтолин само.
Знаете ли дали при издадена бележка за отсъствие цяла седмица на дете , може да се върне по-рано , ако се е оправило?ЛЛ пита , колко да и пише и аз казах , седмица защото не знам до кога ще е така , но ако се оправи към четвъртък дали може да я пусна , въпреки , че бележката е до края на семицата

Евитa, аз съм правила инхалации с проспан (капки)+физиологичен разтвор  Peace, имаше добър ефект при моето дете  Peace
При нас не вземат децата по-рано ... едва след, като изтече болничният  Peace

Общи условия

Активация на акаунт