Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 244
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Да, това с алергичните реакции към използваните препарати вече е чест проблем, но трудно се открива. Не е внушение, някои деца правят реакции и към препаратите, с които перат спалното бельо дори.

# 346
Статия за капките за нос:
http://zdrave.rozali.com/saveti-zdrave/p758.html

# 347
Аз се отнасям много сериозно към капките за нос и винаги изчаквам лекар да каже. На своя глава пръскам само морска вода, сребърна вода или отвара от лайка. Поне нашата лекарка никога не ми изписва капки, ако скоро съм ползвала(преди 2-3 седмици и месец). Ако се усложни и организма не мое да се справи тогава. Но тук доста майки използват често АБ капки. Знам, че АБ наред с лошите убиват и добрите бактерии и отслабват имунитета...Затова и към АБ се отнасям сериозно. В . АБ капки само веднъж съм ползвала.  Най-често морска вода. Ако не мине за седмица и се влоши тогава вземам други (Виброцил, Отривин, Назик).

# 348
В нослето със сигурност няма нищо и понеже не съм доктор го заведох при педиатърката 3 пъти за една седмица. Тая седмица е на детска и на учителките съм казала, ако го чуят да кашля да ми се обадят, но засега сме на едно положение - дано се пребори с това, което го е олепало, а не да го върне назад  Praynig Такова чудо - през деня здрав, през нощта друго не ми се бе случвало и на мен, но ето че стана. Да не би сега да има такъв вирус - други с подобни оплаквания има ли?  Rolling Eyes

# 349
Днес пак ходих ме при ЛЛ , слуша и гърдите били чисти , а малката кашли постоянно , даже вече имала разранен ларинкс от кашляне.пусна гърлен секрет , каза , че всичко идва от там.утре чакаме и ще видим какво ще излезе ,че да изпише АБ по антибиограмата Tired

# 350
  • Варна
Не ми прилича на вирус. В легнало положение през нощта да се натрупват секрети към гърлото и от това е кашлицата през нощта и сутринта. Поне при нас беше така.
Ако са по-оскъдни секретите и кашлицата е по-малко, но с времето, ако не се оправи, става една бухаща направо тип "дърт пушач".

Евита, същата ситуация. И нашата лична все казваше, че всичко е от гърлото. Почти съм сигурна, че антибиограмата ви ще покаже бактерия. Лечение - АБ капки или антибиотик...

# 351
  • София
iiv_mortisha, при дъщеря ми имаше такива моменти миналата година. През деня не кашля, а нощем и сутрин се прокашля по няколко пъти. Педиатърката ни каза, че сутрешното прокашляне било нормално, защото така се прочиствало гърлото от насъбралите се през нощта секрети. За нощното прокашляне, обаче ни изписа Ериус, защото смяташе, че било на алергична основа. Доколкото си спомням мисля, че той й помогна.
Аз също сутрин се прокашлям по няколко пъти, без да съм болна.

# 352
Евита, същата ситуация. И нашата лична все казваше, че всичко е от гърлото. Почти съм сигурна, че антибиограмата ви ще покаже бактерия. Лечение - АБ капки или антибиотик...

И аз съм сигурна , то от яслата , няма просто какво друго да е , тъй като започна и възпаление на ушите предписа Цилоксан , аз слагам от днес и в нослето.иначе сега спи без да кашли , ако и мине кашлицата може и да не стигаме до орален АБ , а да лекуваме с капки през носа.

# 353
  • София
megislava, от колко време я борите тази ларингитна кашлица и за колко дни ви е изписал лекарствата педиатъра? Предполагам, че и на контролни прегледи ходите, може да го попиташ. Ще се излекува детето, трябва време.  Peace
Кашлицата е от 4-5 дни, лекарствата трябва да приема още толкова. И нейната кашлица наподобява описаната от момичетата - сутрин като стане влажна и понякога докато спи - суха. Коментираме с лекаря - казва, че е нормално, секрети, обложена лигавица и т. н, но аз не искам детенце да кашля. Сигурно и качеството на въздуха има отношение.
Little wingels, приятни емоции в Родопите (много любимо място) и бързо оздравяване.

# 354
В нослето със сигурност няма нищо и понеже не съм доктор го заведох при педиатърката 3 пъти за една седмица. Тая седмица е на детска и на учителките съм казала, ако го чуят да кашля да ми се обадят, но засега сме на едно положение - дано се пребори с това, което го е олепало, а не да го върне назад  Praynig Такова чудо - през деня здрав, през нощта друго не ми се бе случвало и на мен, но ето че стана. Да не би сега да има такъв вирус - други с подобни оплаквания има ли?  Rolling Eyes

При нас на почти всяко заболяване е така нощем кашля доста, а денем съвсем малко, понякога даже хич.Тука последните 2 вечери пък кашли  няколко пъти малко след като заспи, но после цяла нощ спи спокойно.Но предполагам, че има някаква лека задна хрема все още ( от кога си я влачим ), понеже някой нощи доста му хърка нослето, някой нощи почти не хърка и така,тази нощ като че ли му беше позапушен носа.

# 355
Марти, Aeruis точно му давах едната вечер, тъй като имаме от май месец като беше на антибиотик тогава и го давахме успоредно. Баща му бе получил разни алергични кашляния нощно време миналата година и Aeruis за възрастни го успокояваше до МАХ половин час, та се сети да опитам и да му дам от детския едната вечер като си говорихме да не би да е на алергична основа - гадеше му се от него, а си е много вкусен за моите възприятия  Confused Та, така прие половин доза нея вечер и разлика през нощта спрямо предните дни нямаше. Ще взема да опитам да го смеся с нещо друго, че да не му е неприятно и да видим как ще е.  Thinking

А като чета общите отзиви ... май май нещо тая есен Ни кара масово нощно време да си кашляме, а да сме здрави видимо денем  Thinking

Lightning, до преди да го заведа при педиатърката се случваше точно това, което описваш и при Нас през нощта - като се обърне на дясно не може да диша през нослето, все едно е задръстен от сополи, а в нослето нищо няма, като се обърне на ляво - спи спокойно и нормално. Помислих си да не е настинала едната му страна и затова, но на другата нощ нищо. На предната нощ пък вдига и сваля температура без да му давам каквото и да било за температура. Все едни странни чудесии нощно време и всяка нощ нещо различно, докато не отидохме при педиатърката и ни направи схема с Ехинацея, по която симптомите станаха едни и постоянни - през деня видимо здрав, през нощта и най-вече сутрин кашлящ ... дано наистина да е на оздравяване, но всичкото това ми мирише на нов вирус, приготвен специално за този сезон  ooooh! и дано скоро Ни пусне  Cry

# 356
  • Варна
iiv_mortisha, какво значи, да му е настинала едната страна?
На мен точно оня ден ми се случи да ми е запушена едната ноздра, но няма сополи, все едно е набъбнала, подута от вътре и не мога да дишам през нея.
За температурата - явно организма се е преборил сам.
А що се отнася за "приготвения" за този сезон вирус, интересно кой го е приготвил?

# 357
Момичета, съгласни ли сте с тази част от статията по-горе: 

Всички капки и мехлеми, които се приготвят ръчно в аптеките, отдавна са отречени по целия свят. Те са токсични, понеже не се спазва хигиенната технология, и са опасни, особено за деца. За съжаление някои лекари все още ги изписват.

Аз категорично не съм съгласна и ми намирисва на опит да се саботират ефикасни и евтини, макар и забъркани ръчно препарати, за да се купуват "марковите". Всъщност само един мехлем да детето съм купувала забъркан, но я отърва от АД, обхванал целите длани. И беше евтин. А дерматоложката, която го изписа, не се свени да изписва и скъпа козметика. Тук съм чела и за ефективни капки за нос. Гранофурин също се забърква, защото вече не се продава.

# 358
Попаднах на това:

(Свойства
Маслото от чаеното дърво е силен антисептик. То е 8 пъти по-силно от карболовата киселина и 12 пъти от фенола. Има бактерицидни, противогъбични, противовирусни и имуностимулиращи свойства.
Използва се при терапия срещу патогенни микроорганизми като Staphylococcus. Активен е срещу 6 вида от този микроорганизъм, aureus, erider-midis, pneumoniae, faecalis. Действа и срещу Propionibacterium acnes, Beta haemolytic streptococcus, Klebsiella pheuraoniac, Citrobacter spp., Shigella sonnei, Proteus mirabolis, Legioneila spp., Pseudomonas aeriginosa, Candida albicans и др. То убива изброените микроорганизми и едновременно с това усилва имунната система.)

От доста време си мисля за лампа за масла ... за водни разтвори и комбинации в пулверизатори ......

# 359
Момичета, съгласни ли сте с тази част от статията по-горе: 

Всички капки и мехлеми, които се приготвят ръчно в аптеките, отдавна са отречени по целия свят. Те са токсични, понеже не се спазва хигиенната технология, и са опасни, особено за деца. За съжаление някои лекари все още ги изписват.

Аз категорично не съм съгласна и ми намирисва на опит да се саботират ефикасни и евтини, макар и забъркани ръчно препарати, за да се купуват "марковите". Всъщност само един мехлем да детето съм купувала забъркан, но я отърва от АД, обхванал целите длани. И беше евтин. А дерматоложката, която го изписа, не се свени да изписва и скъпа козметика. Тук съм чела и за ефективни капки за нос. Гранофурин също се забърква, защото вече не се продава.

И аз не съм... цялата статия ми е една такава повърхностна...

Общи условия

Активация на акаунт