Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 183
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
На нас днес ни излезе гърления секрет-Стафилокок и Стрепнокок пневм. за Стафолокока показа чувствителност към Цилоксан(който слагам от вчера и без антибиограмата) но ЛЛ не изписа нищо за Стрептокока , малката намали драстично кашлицата , вече от време на време кашли , гърлото е хубаво , гърдите чисти и тя не иска на този етап да започва лечение с АБ , да не говорим , че и Т не е вдигала малката.според нея тя може да си остане здрав носител.каза ми , че ако се влоши чак тогава ще изпише АБ.сега ще давам Стептококцинум , дано се разминем Praynig Иначе сега , като излязоха резултатите и видях , че има Стрептокок , най-вероятно и племенника ми го има , тъй като от месец и половина кашли и има червено гърло , снимката му не показва нищо сериозно , но неговата ЛЛ не е пускала секрет , и съм сигурна , че детето и той е носител на Стрептокока , защото той обичайно е причинителя на бактериална кашлица(ако може така да се нарече)защото проблема не е от белия дроб , а от това , че микроба дразни гърлото.

# 391
Марти права си за хомеопатите. За 4 седмици пиеме вече 2 АБ и винаги съм изчаквала да излезне резултата от гърления секрет, но само по мое настояване се взима секрет.
Последния път си го платих. ЛЛ винаги ми казва, че не може при всяка хрема секрет, за което не съм съгласна. Аз и отговарям, че не може и за всичко АБ напосоки да се изписва... Stop

# 392
  • София
Момичета, не искам да ви се бъркам, но един хомеопат ако успешно лекува едно дете, това не означава, че може и всички останали да лекува толкова добре. Казвам го от личен опит и ще ви кажа защо. Преди 2 години и аз от чудо реших да се доверим на хомеопат. Намерихме една от най - добрите хомеопатки в София, отидохме при нея и тя направи интервю първо на Дани. Неговото интервю мина с лекота и за двете страни и тя му даде лекарството. Като започна, обаче да интервюира Ани, много трудно, много тегаво мина и не успя да налучка лекарството. Дани като се разболееше му давахме от неговото и за няколко дни се оправяше, но при Ани освен първоначалното влошаване на състоянието и след това нямаше подобрение, а напротив точно обратното. Хомеопатката смени на 2 пъти лекарството, но положението беше същото Sad.
Всичко това го написах да имате едно на ум, когато прибягвате до услугите на хомеопат. Също така има такива хомеопати, които отричат всякакви традиционни лекарства и се дразнят, когато майката е решила на своя глава да даде например Нурофен, защото детето й е с 39 °С.
Абсолютно съгласна с този постинг  Peace
Нашият хомеопат не е краен и ако лечението му не помогне изписва и АБ, но само в краен случай и след изследвания разбира се. Нурофен и Панадол също изписва при висока температура, а не хомеопатия. Аз съм благодарна, че досега винаги неговото лечение е помагало на сина ми. Дано и занапред е така  Praynig Вече всеки сам си преценява дали да ползва хомеопатия и при кого точно да отиде. Темата все пак е как се справяме с боледуванията на дечицата  Peace Тук добавям, че за укрепване на детския имунитет е много важна играта на чист въздух, разходки в планината и т.н. , все пак на открито доста трудно се прихващат вирусите. Затова извеждайте децата навън дори и при ниски температури.

# 393
  • София
Тук добавям, че за укрепване на детския имунитет е много важна играта на чист въздух, разходки в планината и т.н. , все пак на открито доста трудно се прихващат вирусите. Затова извеждайте децата навън дори и при ниски температури.
Много обичам като се захлади - всичко живо или поне голяма част от хората се изпокриват и градинките и люлките са наши  Mr. Green

# 394
Излезе ни ПКК - СУЕ 30 при норма 20. Според  единия лекар сме за АБ, според другия не  Rolling Eyes

А, де...при Вас как процедират след ПКК кога е за АБ детето и кога не?

П.С. Другите показатели са и в норма, само леко завишени левкоцити.

# 395
  • Варна
Евита, дано ви се размине наистина. И нашата педиатърка изписва антибиотик, само ако се влоши. В конкретната ситуация, наистина няма смисъл.

И аз много се удивлявам как при лекото захлаждане по-миналата седмица нямаше никой по площадките. А температурата е била примерно не по-малка от 20 градуса. Ами зимата като стане -5? Ние винаги сме излизали, стига да няма бурен вятър, проливен дъжд или виелица примерно, но имам чувството, че доста хора не извеждат децата си от ноември до април, освен ако не е наложително.

# 396
На своя глава пуснах C- реактивен протеин, показа 8, при допустими граници по-малко от 5- това нали показва,че има възпаление и детето е за антибиотик, с хрип е от едната страна, единия педиатър казва,че е за антибиотик/бронхит/, другия,че хрипа ще се оправи без антибиотик и да не давам такъв щом няма температура? Моля и за вашето мнение, вече сме влизали в болница с начална пневмония пак от лявата страна март месец, но тогава  детето беше 10 дена с 40 градуса, а сега няма температура малко сополки останали и 4-5 пъти на ден се прокашля дълбоко!/ аз клоня към антибиотик/Единия педиатър е изписал Зинат, другия Цифзил/само ако детето вдигне температура,тогава да го почвам/- като,че ли Цифзила е по-добър антибиотик от зината?!

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 17:25 от somebody

# 397
При нас винаги дават антибиотик при високо CRP.
С хрипове като сме били (бронхиална астма), винаги дава антибиотик (най-често Клацид), и вентолин инхалации....

# 398
Излезе ни ПКК - СУЕ 30 при норма 20. Според  единия лекар сме за АБ, според другия не  Rolling Eyes

Самсара, писала си, че детето ти е с Т и сте пуснали и секрет. Височко е СУЕ-то, имай предвид, че при деца референтните стойности са по-ниски /до 10/. Левкоцитите пък са с малко по-високи референтни ст-сти за деца. Явно има някаква инфекция, доколко е силна и дали е за АБ... прецени си на кой лекар да се довериш. Кога ще ви е готова МБ, евентуално нейния резултат да изчакаш и тогава...

somebody, Зинат и Цефзил са от една група АБ /цефалоспорини /и от едно поколение, съответно с близък спектър. Зината май е доста гаден на вкус. Моето е пило Цефзил, макар и неохота, но се налагаше. Mr. Green

Май все още рядко се пуска CRP вместо неспицифичното СУЕ.

# 399
сега говорих с една приятелка, нейното детенце ,като е било болно с хрип е имало ЦРП-148, и според нея не сме  за антибиотик с ЦРП -8,  точно,както и втория педиатър ни каза. Така,че  ще изчакам още един ден, да видя как ще е утре и тогава ще решавам!

somebody, Зинат и Цефзил са от една група АБ /цефалоспорини /и от едно поколение, съответно с близък спектър. Зината май е доста гаден на вкус. Моето е пило Цефзил, макар и неохота, но се налагаше. Mr. Green

да и аз клоня към Цифзила имам смътен спомен, че май веднъж купувах зинат и го повърна

# 400
Момичета, при отит задължително ли има и температура или не?
Детето от събота кашля малко и има хрема(не много силна). Температура няма. ЛЛ ни изписа Мукоплант, Виброцил и Ериус. Тази вечер детето изведнъж започна да става много неспокойно, пипа си едното ухо и коремчето, но не може да обясни боли ли го и къде. И докато се чудехме след едночасовия нетипичен рев за лекар, той заспа. И сега спи.

# 401
  • София
На своя глава пуснах C- реактивен протеин, показа 8, при допустими граници по-малко от 5- това нали показва,че има възпаление и детето е за антибиотик, с хрип е от едната страна, единия педиатър казва,че е за антибиотик/бронхит/, другия,че хрипа ще се оправи без антибиотик и да не давам такъв щом няма температура? Моля и за вашето мнение, вече сме влизали в болница с начална пневмония пак от лявата страна март месец, но тогава  детето беше 10 дена с 40 градуса, а сега няма температура малко сополки останали и 4-5 пъти на ден се прокашля дълбоко!/ аз клоня към антибиотик/Единия педиатър е изписал Зинат, другия Цифзил/само ако детето вдигне температура,тогава да го почвам/- като,че ли Цифзила е по-добър антибиотик от зината?!
Бронхит сме оправяли само с инхалации с вентолин и без Аб. Ако е било вирус и  е слязло надолу..както беше при дъщерята, аб си е направо излишен...независимо, че на база снимка пи клацид /педи ме убеди да не пускам мб, защото съм била маниачка, независимо, че аз си ги плащам и за първи път я послушах и лекувахме алергия 2 седмици и накрая стана бронхит без Т, но с влажна кашлица, без червено гърло и пак на своя глава си пуснах снимка и се видя за какво става въпрос и изписа Клацида и аз го дадах без мб....за първи път..Е след 10 дни клацид, продължи да кашля и вече при друг доктор оправихме нещата само с инхалации с вентолин и ми др.доктор ми  каза, че вирусите обикновено правят такива поражения и неправилното лечение.../

# 402
  • София
Момичета, при отит задължително ли има и температура или не?
Детето от събота кашля малко и има хрема(не много силна). Температура няма. ЛЛ ни изписа Мукоплант, Виброцил и Ериус. Тази вечер детето изведнъж започна да става много неспокойно, пипа си едното ухо и коремчето, но не може да обясни боли ли го и къде. И докато се чудехме след едночасовия нетипичен рев за лекар, той заспа. И сега спи.
Ами каката има един отит и беше без Т, но го хванах в началото, малкия също с леко възпалено ухо нямаше Т....отипакс съдържат лидокаин/ са капките, които обезболяват, но не лекуват, докато се реши проблема.....обикновено отитите са в резултат на някаква бактерийка....при нас беше стрептокок...

# 403
Еми, благодаря за отговора! Няма да е зле да си има вкъщи един Отипакс за спешни случаи. Досега все ангини сме имали и нямаме опит с отити  ooooh! Ще видя как ще изкараме нощта и какво да правим утре.

# 404

Самсара, писала си, че детето ти е с Т и сте пуснали и секрет. Височко е СУЕ-то, имай предвид, че при деца референтните стойности са по-ниски /до 10/. Левкоцитите пък са с малко по-високи референтни ст-сти за деца. Явно има някаква инфекция, доколко е силна и дали е за АБ... прецени си на кой лекар да се довериш. Кога ще ви е готова МБ, евентуално нейния резултат да изчакаш и тогава...

Блу, CRP ни е в норма - 2, 67. За съжаление чак в понеделник ще са ни готови резултатите от МБ.
Страх ме е да не й слезе инфекцията надолу.

Общи условия

Активация на акаунт