Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 249
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Тонка, може да се слага в чая с дюли и индрише.
jos беше писала в темата по-напред  -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641229.msg21256488#msg21256488

Аз понеже преди нямах, тази съставка я изпусках и като се охладеше чая, слагах малко мед. Обиконено слагам орехи, дюля, индрише, билково лукче/локум (ако има) и мед.

Сега бабата е купила от аптека и на самото пакетче пише, че се препоръчва при възпалено гърло, ангина и още нещо си (не си спомням точно).
А дадох такова, защото се оказа, че май част от лековете съм ги забравила на село (аз си имам една чанта само за лекарств акогато пътуваме) - нямам нито Тонзилотрен, нито Ефизол, нито Ангинхил. Имам Прополки, но не се одобряват. И затова реших да дам от небет-шекера на щерката да смуче - той е под формата на малки бонбончета.
И тя го хареса де.

А днес ще се заредя с разни такива 'нещица' за гърло, че не искам пак да пие АБ милата...

ПС. jos е коментирала в яслената тема Simple Smile А като се поразтърсих за рецептата на чая сега - повечето мами са я дали с небет-шекер.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 10:46 от v_spasova

# 376
  • София
v_spasova, благодаря много за разяснението! Усетих се, че има някакво по-специално приложение този небет-шекер.  Wink
За съжаление дъщеря ми не пие никакви чайове...

# 377
Небет-шекер видях да се продава на грамаж в Galaxy Trade Center (София) в магазин за насипно кафе и чай.
В магазинчето на първия етаж ли, срещу ескалатора? Simple Smile И аз бих купила.

Там да, и срещу една количка, работеща с монети Laughing
Hug  Hug

# 378
 Ние имаме някаква бактерия в урината, но е в количества под 10 на 3 и няма нужда от лечение.След 5 антибиотика това лято, било нормално.Ще пием само пробиотици  Simple Smile На ясла сме- за 3 ти ден този месец, да видим колко ще изкараме  Simple Smile

# 379
 Ето я и рецептата за меда:
   пчения прашец се сага в купичка и се добавят към него 2 супени лъжици студена чешмяна вода. Оставя се да престои 24ч. докато стане на каша. Аз периодично го разбърквах. Това се добавя към един буркан мед(700- 800гр.) и се разбърква добре. Сед това се добавя 20м. пропоис и пак се разбърква добре. Престоява 24ч. в хадилника и сместа е готова. Дава се сутрин по поовин кафяна лъжичка на гадно. Тази доза е за макия, той е на 2.2г.

# 380
  • София
   пчения прашец се сага в купичка и се добавят към него 2 супени лъжици студена чешмяна вода. Оставя се да престои 24ч. докато стане на каша. Аз периодично го разбърквах. Това се добавя към един буркан мед(700- 800гр.) и се разбърква добре. Сед това се добавя 20м. пропоис и пак се разбърква добре. Престоява 24ч. в хадилника и сместа е готова. Дава се сутрин по поовин кафяна лъжичка на гадно. Тази доза е за макия, той е на 2.2г.

Благодаря за тази рецепта  Hug. Аз мисля вместо вода да сложа сока на 1/2 лимон.
Провери си клавиша "л", нещо не ти сработва всеки път  Wink
Като ви чета какви АБ давате и по колко пъти зле ми става. Ние сме на хомеопатия и досега нямаме неизлекуван бронхит или последвали усложнения  Peace От година и половина вече не сме взимали АБ, синът ми за съжаление 2 пъти го взима преди навършването си на 2 годинки, но реших да спрем дотам. Нека дечицата бъдат по-здрави тази зима  Praynig

# 381

Благодаря за тази рецепта  Hug. Аз мисля вместо вода да сложа сока на 1/2 лимон.
Провери си клавиша "л", нещо не ти сработва всеки път  Wink
Като ви чета какви АБ давате и по колко пъти зле ми става. Ние сме на хомеопатия и досега нямаме неизлекуван бронхит или последвали усложнения  Peace От година и половина вече не сме взимали АБ, синът ми за съжаление 2 пъти го взима преди навършването си на 2 годинки, но реших да спрем дотам. Нека дечицата бъдат по-здрави тази зима  Praynig

Бронхит с хомеопатия ли сте лекували ?  Shocked  Каква хомеопатия сте ползвали?
Аз като си направя сметката колко АБ е изпил до сега от как е роден и ми презлява - най- малко 15 , вече им изгубих бройката... И то от октомври миналата година  до сега са 11- те от тях- миналата зима изпихме 6, това лято 5  Confused

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 13:09 от Lightning

# 382
Софи, би ли споделила кой е вашият хомеопат, може и на лични  Hug

# 383
  • Бургас
Lightning ,милото детенце.
Моя си някъде около 1 година ,ей така повечко започна да се разболява и лл все аб изписва,аз се ядосах и сега го водя на частно.Еми много съм довлна от лечението при положение,че е много болнав,тая година 1 път сме били аб за сега пу пу пу.Инче и на него слабото място са му долните дихателни пътища мн често прави почти бронхити,но добре че инвестирахме в изнхалатор.

# 384
небетшекера освен в чай го давам като бонбончета, и аз винаги имам в чантата и след градина, ако бързам след работа и съм забравила да взема някой плод отвкъщи й давам небетшекерчета да смуче или хрупа, много го харесва, щото е сладко и не люти Wink
преди купувах от аптека, сега не ми се разкарва дотам, че само в една знам в района ни къде се продава и взимам от кауфланд, до захарта седи.
ограничения има доколкото е сладко и да не се развалят зъбите, да не се дава много преди вечеря например, да не си "развали" вечерята, умерено като за сладко  Peace

# 385
Просто не е честно и редно, да плащам за всичко от джоба си. Като че ли тези направления се откъсват от сърцето на педиатърката ни.  ooooh!

Аз също си плащам всичко. И кръвна картина дмес си платих и носен секрет, защото според личната нямало нужда. Според частния ни педиатър, има нужда, за него също си плащам такса за посещение.

Моето дете кашля, но не му предписват никакъв сироп, че и температура има  Tired

# 386
  • София
ограничения има доколкото е сладко и да не се развалят зъбите, да не се дава много преди вечеря например, да не си "развали" вечерята, умерено като за сладко  Peace
Чудесно Simple Smile Благодаря, че се включи.

Май ще се окаже, че това ще се смуче от моите деца освен Ефизола.

# 387
Софи, би ли споделила кой е вашият хомеопат, може и на лични  Hug
Извинявай може ли и на мен координатите на вашия хомеопат. До сега не съм я  водила, но не искам да давам постоянно АБ. Мерси предварително.

# 388
Преди антибиотик е добре, дори задължително, да се направи изследване. Ние без изследване не даваме антибиотик, просто не си падаме по тях и изобщо досега сме стигали само 2 пъти до тях. Но винаги изчакваме 2 дни да изл;езе изследването и тогава, иначе не виждам смисъл да тровя детето си. Много хора обичат да дават антибиотици за всичко, без значение дали има полза или не, аз предпочитам да оставя детето да се възстанови само, вместо да го тъпча с лекарства. Предполагам че и ЛЛ има влияние за предпочитанията.

# 389
  • София
Момичета, не искам да ви се бъркам, но един хомеопат ако успешно лекува едно дете, това не означава, че може и всички останали да лекува толкова добре. Казвам го от личен опит и ще ви кажа защо. Преди 2 години и аз от чудо реших да се доверим на хомеопат. Намерихме една от най - добрите хомеопатки в София, отидохме при нея и тя направи интервю първо на Дани. Неговото интервю мина с лекота и за двете страни и тя му даде лекарството. Като започна, обаче да интервюира Ани, много трудно, много тегаво мина и не успя да налучка лекарството. Дани като се разболееше му давахме от неговото и за няколко дни се оправяше, но при Ани освен първоначалното влошаване на състоянието и след това нямаше подобрение, а напротив точно обратното. Хомеопатката смени на 2 пъти лекарството, но положението беше същото Sad.
Всичко това го написах да имате едно на ум, когато прибягвате до услугите на хомеопат. Също така има такива хомеопати, които отричат всякакви традиционни лекарства и се дразнят, когато майката е решила на своя глава да даде например Нурофен, защото детето й е с 39 °С.

Общи условия

Активация на акаунт