Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 207
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
iiv_mortisha, каква Ехинацея му даваш и по каква схема? Питам по две причини. Първо си мисля да не би да му идва в повече тази ехинацея, то и при билките и хомеопатията може да се получи предозиране и отрицателен ефект. Второ, питам от интерес, защото прочетох, че: "Специалисти твърдят, че профилактичното прилагане на ехинацея може да намали риска от ринит с 58%, а нейното прилагане по време на заболяване намалява два пъти продължителността му." У нас страдаме най-често от хреми и затова си мисля да започнем да пием Ехинацея.

Кажете, момичета, каква Ехинацея давате? Видях "Ехинацея Форте" капки на д-р Тайс. С билка от билков магазин - сок от ехинацея, тинктура, чай от ехинацея.

wild poppy, не е сериозна статията. Не може по такава обширна здравна тема да натракат половин страница по диагонал. Не че ми се чете научен труд, но това е непрофесионално и несериозно.  Peace

# 361
От доста време си мисля за лампа за масла ... за водни разтвори и комбинации в пулверизатори ......
И аз  Thinking

iiv_mortisha, какво значи, да му е настинала едната страна?
На мен точно оня ден ми се случи да ми е запушена едната ноздра, но няма сополи, все едно е набъбнала, подута от вътре и не мога да дишам през нея.
За температурата - явно организма се е преборил сам.
А що се отнася за "приготвения" за този сезон вирус, интересно кой го е приготвил?
Ами значи да е стоял на течение или и аз не знам то какво, както по принцип се получават схващания порази такива причини.
Относно "приготвения" вирус - ами те тия вируси все от някъде идват, изпод ръката на някой добър лаборант, разработващ и лекарства за борбата с тях ... може би много филми гледам, но по-скоро истината е някъде там  Confused

Little wingels, схемата е само за него и само в това му състояние каза педиатърката - незнам дали има смисъл да ти я пиша, иначе са капки на Д-р Тайс  Simple Smile

# 362
  • Варна
Това с правените капки и на мен ми стана странно. Трябваше да е забранена продажбата на правени капки, ако наистина е така "токсична" хигиенната технология, каквото и да значи това... Изглежда някоя е превел-недопревел или преразказал някаква друга статия.

За ехинацеята пък четох на друго място, че не бива да се дава дълго време, защото организма привиква. Най-ефективна била, ако се дава при първи симптоми на разболяване, известно време се дава и после почивка.
Ако има някой по-запознат, нека да сподели, че и на мен ми е интересно. Въобще, липсва ми някое по-компетентно лице в темата. Sad

Че иначе само си разказваме градски легенди...

# 363
Инхалации с Проспан капки лекарката каза  - 10 капки на 3ml. физ. р-р.Това само ако не му хъркат много гърдичките на детето, преди да се стигне до инхалации с Вентолин.Това за дете на 5 и половина.

# 364
Ех,това моето бая си кашля.
Момичета поръчали сме пчелно млечице,но се смесвало с 1 кг мед,някой правил ли го е и давал ли е на детето си?
Аз мисля това да започна да давам.

# 365
  • София
Кажете, момичета, каква Ехинацея давате? Видях "Ехинацея Форте" капки на д-р Тайс. С билка от билков магазин - сок от ехинацея, тинктура, чай от ехинацея.
Little wingels, давам в момента на дъщеря ми Изопринозин след 3 седмично лечение на Клебсиела (първо чистихме с орален АБ, след това с локален АБ), изолирана в носен секрет. Като свършим схемата с него ще продължа с тази Ехинацея:
http://apteka.framar.bg/06005065/%D0%B5%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%B0% … D0%B0%D0%B9%D1%81.
За профилактика: 20 капки дневно - давам сутрин, преди градина 10 дни  Peace
В период на боледуване: 3х20 капки дневно  Peace
Това е нашата схема, разбира се дозирана от педиатър  Peace
За справка - детето е на 4,5 години, тежи 20 кг.
Дано съм била полезна  Hug

# 366
  • Бургас
рони, дано мине по-леко като го хващате в самото начало.  Hug

Кръвните изследвания бяха добри, лекарката каза само да взимам мерки като вдигне температура. Вчера вдигна 39гр. и направо се препотих.  Shocked Свалихме я бавно с Нурофен и хладен душ, сложих й и една лента за коса (която тъй или иначе не се ползва) с оцет и вода...
Какъв е този вирус направо не знам. Друго нищо уж и няма.

# 367
  • София
Ех,това моето бая си кашля.
Момичета поръчали сме пчелно млечице,но се смесвало с 1 кг мед,някой правил ли го е и давал ли е на детето си?
Аз мисля това да започна да давам.
Млечицето е доста силно и възрастен човек приема колкото грахово зърно дневна доза. Ако се смеси с меда, се засилват много качествата, мощен имуностимулатор се получава, може и прашец да се разтвори вътре - ако имате възможност. Страхотно и за възрастни, и за деца, на дечковците просто по - малко количество и не на гладно. Ако имате близък пчелар питайте, те са много наясно.

# 368
  • София
Щерката снощи беше с една идея по-червено гърло от предната вечер, но след Орофара и мед със сода тази сутрин е по-добре определено или поне няма влошаване. Надявам се, че това го хванах в началото. Че предния път изпуснах детето и се стигна до АБ.

Да питам - давах й да смуче небет-шекер. Има ли ограничени по колко на ден да се дава на дете? Някой дали има идея?

# 369
Благодаря Ви момичета,определено ще попитам как се дава Peace

# 370
  • София
Да питам - давах й да смуче небет-шекер. Има ли ограничени по колко на ден да се дава на дете? Някой дали има идея?
Аз такова нещо не съм давала никога на малката, дори не знаех, че се продава. А ти с каква цел го даваш? Това е захарно блокче по детски спомени, нали?

# 371
Аз такова нещо не съм давала никога на малката, дори не знаех, че се продава. А ти с каква цел го даваш? Това е захарно блокче по детски спомени, нали?

Небет-шекер видях да се продава на грамаж в Galaxy Trade Center (София) в магазин за насипно кафе и чай. Чудя се дали и аз да не заредя за всеки случай, не че знам под каква форма се дава. По-напред някой спомена и чай, в който се слага небет-шекер.

# 372
  • София
Здравейте Hug.
Относно статията и правените капки, ами да ви кажа, едни от най - ефикасните капки, които съм ползвала са правените - Коларгола. От тези капки хремата буквално пресъхва за часове.
dezi 13, мерси за инфото, относно инхалациите с Проспана.
А, пчелно млечице откъде се купува - от магазин, от пазара...?

# 373
Небет-шекер видях да се продава на грамаж в Galaxy Trade Center (София) в магазин за насипно кафе и чай.
В магазинчето на първия етаж ли, срещу ескалатора? Simple Smile И аз бих купила.

# 374
Небет-шекер видях да се продава на грамаж в Galaxy Trade Center (София) в магазин за насипно кафе и чай.
В магазинчето на първия етаж ли, срещу ескалатора? Simple Smile И аз бих купила.

Там да, и срещу една количка, работеща с монети Laughing

Общи условия

Активация на акаунт