Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 889
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Стигнах до 12 стр. с четенето. Продължавам след като си задам въпроса.
Щерката така и не може да изкара 1 цяла седмица на ясла.
От четвъртък вечерта започнаха сополите- воднисти, прозрачни. Водихме я при ЛЛ, изписа само Виброцил. Вече 3ти ден е на капките, отделно й пръскам Стеримар и изсмукваме с бейби вака. Секрета вече е гъст, мътен бяло-жълт и много трудно излиза с аспиратора, но пък какви съкровища само. Чудя се вече какво да включа. Може би е рано за подобрение, но вече в ужас изпадам.
Уж давам сироп от черен бъз, сутрин и вечер капех сребърна вода в нослето и пак...
Нещо ще посъветвате ли? Имаме инхалатор, но като че ли съм чела, че понякога може да "смъкне" инфекцията към дробовете.  ooooh!
Бързо оздравяване на всички дечица!

# 451
 И ние не можем да изкараме цяла седмица на ясли- това е цялото лято насам.... Ето ходи 3 дни- сряда, четвъртък и петак предната седмица -  тази нощ му хърка носа, запушен, диша през устата, хърка много силно дишайки през устата, сутринта имаше малко гъсти сополи, сега уж няма ама знам ли вече....Таман му бяха спаднали сливиците ( те ту спадат ту се надуват ) Сега като си даде главата назад пак се очертават, пак са се поуголемили.

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 11:39 от Lightning

# 452
Къде се загуби Чери? Надявам се да е наред всичко при нея.

# 453
Пулмекс Бебе за мазане на някой да са изписвали или да е ползвал ... че не съм го срещала да го споменавате?

# 454
  • София
Къде се загуби Чери? Надявам се да е наред всичко при нея.
И аз от известно време изобщо не я мяркам във форума и ми липсва присъствието й.  Peace

Ние продължаваме мазането в носа с Бактробан. Утре пращам детето на градина. След 2 седмици ще повторя носния секрет, за да се уверя, че малката е "чиста".

# 455
Пулмекс Бебе за мазане на някой да са изписвали или да е ползвал ... че не съм го срещала да го споменавате?

Да. Хубав е Пулмекса. Не се маже, когато детето има температура обаче.

# 456
  • на последния етаж
Изписвали са ни го няколко пъти. Хубав е. Не знаех, че не се ползва при температура.

# 457
  • Mediterraneo
Моята дундеса е с херпангина от вчера. Сама поставих диагнозата  Mr. Green, но картинката е като по учебник- силно червено гърло, с херпесчета/ афтички по дъгичките, висока Т, която слабо се влияе от лекарства.
Започнах я вчера ударно с Инфлуцид, Тонзилотрен и Хомеожен и ще видим докъде ще се докараме  Praynig Praynig

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 20:39 от Тарталета

# 458
Стискам ви палци, Тарталета...

Благодаря ви за мненията, мамчета. Нямаме Т... така ще довечера ще го мацна...

Връзката с температурата вероятно е защото действа загряващо.

# 459
Връзката с температурата вероятно е защото действа загряващо.

Да. Пулмекса загрява Simple Smile

Тарталета, ние имахме миналата година по това време нещо подобно, но му поставиха диагноза - афтозен стоматит. Знам, че доста се бъркат двете, защото имат сходни симптоми.

# 460
  • София

Да. Хубав е Пулмекса. Не се маже, когато детето има температура обаче.
Да, не се маже при Т, защото загрява. Педи ми е казвала, че при Т не трябва да се маже. Тя и на мен ми е изписвала Пулмекс. Като цяло доста го уважава това мазило нашата лекарка.

На щерката уж овладях гърлото. Живичка е, тича, но не иска да се храни и пак ме вкарва в нек'ви филми от нерви...
Малкият засега се държи.

# 461
Ох и ние днес пак сме на ясла , след едноседмично отсъствие.почвам да си мисля , че това дете е с хроничко гърло , ето от вчера леко червено , а нищо и няма.давам Тонзилотрен както каза лекарката , може и от Стрептокока да и е червено , нали не го морим сега , а сме го оставили.племенника ми обаче още кашли , това вече месец и половина.казах на майка му да настоява за гърлен секрет , щом дъщерята има сигурно и той,двамата са от една група в яслата , даже може и той да я е заразил тъй като тя досега е нямала токова чудо , а той кашли много от отдавна , а нищо му няма на белите дробове.Обаче явно при него няма да мине без АБ ....а беше пил Зинат преди 2 седмици , пак не помогна Thinking

# 462
  • на последния етаж
Моето момиче от вчера е с хрема и кашлица, гърлото не е зачервено. Според педиатъра е здрава, изписа Проспан. Иска ми се довечера да й направя обаче компрес с мед на гърдите. Да ми припомните как точно се правеше - медът се разстила върху вестник, който се слага на гърба и гърдите и отгоре се облича нещо памучно?

# 463
Да, така се прави компреса с мед. Аз съм мазала в/у домакинска х-я (че нали мастилото от вестниците било токсично и ала бала....), на няколко ката. ПОнеже лекарката ми е казвала, като мажа с Пулмекс да мажа обилно гърба и раменете, но от пред на гърдите да мажа само от дясната страна (заради сърцето беше май) по същия начин и с меда-слагам отпед само от дясната страна. Колко е правилно...не знам.
 Отделно исках да питам тези, които са си приготвяли сироп от бъз-домашен. Днес прецедих моя, но сиропа е ...киселичък да речем-не много, но все пак (сравнявам го с купешкия Самбукус който давах до днес, който е в пъти по-сладък). Нормално ли е или съм сложила малко захар и затова така е станало??? Сиропа е и възгъстичък (за първа година ми е и затова не съм сигурна какво правя) и малко намирисва на ...джибри  Rolling Eyes. Та някой ако може да ми опише как трябва да изглежда един такъв сироп-ще съм много благодарна.

# 464
Емма, майка ми прави сироп от бъз - да, малко е гъст, но пък не киселее и определено мирише хубаво, на бъз. Ти слагаш ли лимонена киселина?

Общи условия

Активация на акаунт