Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 68 149
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Вярно колко шарки трябва да изкараме сега?

# 436
Варицера - към нея се придобива имунитет. Скарлатина - към нея не се придобива. Не е задължително да се разболеят. Аз се разболях от малката на 28 години.  Laughing От варицела имам впредвид. Скарлатина не сме карали.

# 437
На своя глава пуснах C- реактивен протеин, показа 8, при допустими граници по-малко от 5- това нали показва,че има възпаление и детето е за антибиотик, с хрип е от едната страна, единия педиатър казва,че е за антибиотик/бронхит/, другия,че хрипа ще се оправи без антибиотик и да не давам такъв щом няма температура? Моля и за вашето мнение, вече сме влизали в болница с начална пневмония пак от лявата страна март месец, но тогава  детето беше 10 дена с 40 градуса, а сега няма температура малко сополки останали и 4-5 пъти на ден се прокашля дълбоко!/ аз клоня към антибиотик/Единия педиатър е изписал Зинат, другия Цифзил/само ако детето вдигне температура,тогава да го почвам/- като,че ли Цифзила е по-добър антибиотик от зината?!
Бронхит сме оправяли само с инхалации с вентолин и без Аб. Ако е било вирус и  е слязло надолу..както беше при дъщерята, аб си е направо излишен...независимо, че на база снимка пи клацид /педи ме убеди да не пускам мб, защото съм била маниачка, независимо, че аз си ги плащам и за първи път я послушах и лекувахме алергия 2 седмици и накрая стана бронхит без Т, но с влажна кашлица, без червено гърло и пак на своя глава си пуснах снимка и се видя за какво става въпрос и изписа Клацида и аз го дадах без мб....за първи път..Е след 10 дни клацид, продължи да кашля и вече при друг доктор оправихме нещата само с инхалации с вентолин и ми др.доктор ми  каза, че вирусите обикновено правят такива поражения и неправилното лечение.../

Аз все още удържам фронта и не съм дала антибиотик, детето се чувства превъзходно, сополи да не се хваля няма, но се прокашля сутринта след ставане дълбоко 3-4 пъти и това беше повече не е кашляла- утре ще я водя пак при педиатъра и ако пак го чуе хрипа може би вече ще го купя антибиотика, незнам, утре ще видим, дано само съм взела правилното решение Praynig Засега давам само вентолин и есберитокс, тя няма дори червено гърло.

# 438
  • вече Пловдив
somebody,  последните 2 бронхита на малката пролетта лекувахме точно така - само с вентолин и сироп за отхрачване, без АБ.  Peace Тя също нямаше други оплаквания - само кашлица.

# 439
somebody,  последните 2 бронхита на малката пролетта лекувахме точно така - само с вентолин и сироп за отхрачване, без АБ.  Peace Тя също нямаше други оплаквания - само кашлица.

А Ваня, аз и спрях другия сироп Амбрекс и я оставих само на вентолин, дали да не почна да го давам отново, защото имам спомен,че лекари са ми казвали, че няма нужда от друг сироп, когато се пие и вентолин?!

# 440
  • вече Пловдив

А Ваня, аз и спрях другия сироп Амбрекс и я оставих само на вентолин, дали да не почна да го давам отново, защото имам спомен,че лекари са ми казвали, че няма нужда от друг сироп, когато се пие и вентолин?!
И педиатърът, и пулмоложката даваха с вентолина и сироп за отхрачване  Rolling Eyes

# 441
Аз до колкото знам CRP има смисъл да се прави за проследяване на състоянието и е показател за промените в СУЕ. Т.е ако СУЕ е завишена значи има инфекция и CRP със сигурност ще е повишен. Ако при следващо изследване CRP  е по- ниско значи нещата се оправят, ако се покачва значи се влошават. CRP е по- чуствителния показател от СУЕ. ooooh!

Така е да.
При нас има вероятност завишенеото СУЕ да си е вследствие от предишното й боледуване, периода между двете и раболявание беше едва 4 дни  Sad

# 442
Офф, купих препоръчан имуностимулант с ехинацея и прополис. Позната лекарка ме видя и каза в никакъв случай да не давам на децата прополис, защото бил страшно алергенен. Всички статии в Интернет (по-скоро реклами) казват, че комбинацията е страхотна за деца. Днес търсих инфо за прополиса и наистина намерих изследване в ЕС, че е изключително алергенен и не се препоръчва...
Пак ще се върна към Саностола.
Аз все пак да препоръчам и нормалните плодове (и зеленчуци): в момента има изобилие: грозде, ябълки, тикви, лимони, нар,  дори малини, и още и още. Ако децата ви не са упорито злояди можете да се погрижите за имунитета по съвсем приятен начин за тях. Просто предлагайте, изберете плод или зеленчук, издебнете момента и ще се получи . От личен опит (със злоядо дете) Peace

# 443
Аз съм малко скептично настроена към връзката "здравословно хранене=добро здравословно състояние". Не казвам, че не се опитвам всячески да яде повече плодове (за зеленчуците е категорично против), но не вярвам, че от тях зависи нещо. За съжаление в този мръсен свят в който живеем......дори и чистите плодове и зеленчуци 'домашно производство' не ми вдъхват доверие. Нито водата е вода, нито въздуха ни-въздух. Просто си има деца с по-силна имунна система (дали по рождение или не) и такива, които...ще си се разболяват в по-малка или по-голяма степен  Rolling Eyes. Мое мнение-никой не ангажирам с това  Peace

# 444
Аз съм малко скептично настроена към връзката "здравословно хранене=добро здравословно състояние". Не казвам, че не се опитвам всячески да яде повече плодове (за зеленчуците е категорично против), но не вярвам, че от тях зависи нещо. За съжаление в този мръсен свят в който живеем......дори и чистите плодове и зеленчуци 'домашно производство' не ми вдъхват доверие. Нито водата е вода, нито въздуха ни-въздух. Просто си има деца с по-силна имунна система (дали по рождение или не) и такива, които...ще си се разболяват в по-малка или по-голяма степен  Rolling Eyes. Мое мнение-никой не ангажирам с това  Peace

И аз мисля така !  Peace

Мами препоръчаха ми Коластра с пчелно млечице.Аз не знаех, че има такава комбинация( пили сме само  Коластра ). Ще комбинираме  с Осцилококцинум по 2 флакончета седмично - сега като почне вече грипния сезон.

# 445
Снощи моето се разкиха, едни воднисти секрети текнаха... Сложих виброцил, дадох  ксизал, някаква коризалия намерих и от нея дадох... Цяла нощ някакъв секрет се разхожда из нослето, но поне диша през него и спря да киха. Още си спи спокойно. Дано успея да я пресека. Praynig

# 446
Ние не отидохме в Родопите, както бяхме планирали, боледуваме си в къщи. Малкото вдигна много висока температура в сряда вечерта, тресеше я. Започна Панцеф. В следващите дни вдигаше еднократно малка температура. Панцефа я пресече и вече е добре, бодра и свежа, само малко сополи точи все още, но е вероятно в понеделник да отиде на градина. Обаче аз и баща й боледуваме след нея - жестока хрема с кашлица от отхрачване и обща отпадналост, спорадично леко повишена температура  Mr. Green. На мен ми е 4-ти ден и днес се чувствам по-добре.
Лекарката ни препоръча подсилване на детето напр. с детски Цитросепт или Умкалор, а за нас възрастните имуностимулант по наш избор, напр. Изопринозин, Биозин, Бронховаксом. Трябва и ние с нещо да се подсилим, защото става тенденциозно да се заразяваме от нея, а тя носи вирусите в къщи от ДГ.  Mr. Green
Аз понеже си бях харесала Ехинацеята, с детето пием капките на д-р Тайс от 3 дни. За тях не ми стана ясно от листовката, след като ги взимаме в продължение на 2 седмици, после колко почивка трябва да направим преди да ги продължим? Препоръчват се 2 седмици, но не пише за какъв период от време. newsm78 Моля за съвет от хора, които ползват тези капки Ехинацея!

# 447
Вярно колко шарки трябва да изкараме сега?

Ами няма утвърден план!  Laughing

Сериозно: само за варицела не са ваксинирани децата ни (и ние не сме). За рубеола и морбили (дребна шарка) ваксината е задължителна. Четох някъде, че за варицелата има ваксина и в някои държави се препоръчва, в България не я препоръчват лекарите. Но варицелата не е страшна в сравнение с други гадости като скарлатината, която може да повтори и потрети.  Mr. Green Към вируса на варицелата се създава доживотен имунитет след преболедуване. Да, пада имунитета след това, но всяко правило си има изключения, дъщеря ми не се разболя от нищо 4 месеца след шарката и то в зимния сезон.  

# 448
И аз така мислех, но успях да си променя мнението. Просто преди нямаше какво да направя. Та Peppia е права.  Peace Сега виждам, че има значение. Също така мисля и че ако подаването на т.нар. алергени се прави предпазливо и правилно (захранването е същото), проблем няма да има. Ако има алергия, с внимателен подход няма да станат поразии и няма да се пълни статистиката.

# 449
  • София
Добре, де а защо тук в БГ не правят ваксина срещу варицелата? Някой да има идея newsm78? Във всички европейски страни вкл. и в Турция се ваксинират децата, а тук не Tired. Дани още на 1 г и 6 м го ваксинирахме и се надявам да не се разболее, но Ани не успяхме Confused.

Общи условия

Активация на акаунт