Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Аз примерно не искам да я изкара сега в есенния период, защото почти гарантирано ще е болна цяла зима след това. Освен това детето ми е скожни проблеми - като беше по-малка почти всяка раничка/пъпка й се превръщаше в сърбяща екзема, от коите все още си носи белезите заради непрекъснатото чесане и повторно разраняване. Колкото повече пораства, толкова повече този проблем отшумява, а и тя може да се контролира до някъде да не се разчесва. Затова - за нея е по-добре да я изкара като по-голяма. И не бих я завела на варицелено парти зорлем да се зарази.

# 421
За съжаление варицелата върлува точно в този период.  Simple Smile Моето момиче я изкара на 1.9 месеца. Имаше доста пъпки и температура вдигаше, но не се е чесала много. За разлика от мен и ММ (всички бяхме болни). Особенно ММ си остави големи белези по лицето и аз имам тук таме  Tired.

# 422
  • вече Пловдив
Аз примерно не искам да я изкара сега в есенния период, защото почти гарантирано ще е болна цяла зима след това. Освен това детето ми е скожни проблеми - като беше по-малка почти всяка раничка/пъпка й се превръщаше в сърбяща екзема, от коите все още си носи белезите заради непрекъснатото чесане и повторно разраняване. Колкото повече пораства, толкова повече този проблем отшумява, а и тя може да се контролира до някъде да не се разчесва. Затова - за нея е по-добре да я изкара като по-голяма. И не бих я завела на варицелено парти зорлем да се зарази.
Точно за да не се чеше и да се облекчава сърбежът, се маже с ментолов спирт или вирасут. Аз съм много доволна и от двете + розова вода. Малката не се е чесала въобще, а имаше доста пъпки (тя се разболя навръх Нова година). Вярно е обаче, че имунитетът на детето се срива  Confused

# 423
За съжаление варицелата върлува точно в този период.  Simple Smile

Ааа чувала съм, че и напролет върлува. Аз съм си избрала тогава да е, но не по-късно от средата на май, че и на море трябва да се ходи  Simple Smile Само дето много добре знам, че тия неща не стават по план, а в най-неподходящия момент.

# 424
За съжаление варицелата върлува точно в този период.  Simple Smile

Ааа чувала съм, че и напролет върлува. Аз съм си избрала тогава да е, но не по-късно от средата на май, че и на море трябва да се ходи  Simple Smile Само дето много добре знам, че тия неща не стават по план, а в най-неподходящия момент.

Laughingза съжаление. Не е задължително да се разболява. Има деца контактни, които не се разболяват. Simple Smile

# 425
Офф, купих препоръчан имуностимулант с ехинацея и прополис. Позната лекарка ме видя и каза в никакъв случай да не давам на децата прополис, защото бил страшно алергенен. Всички статии в Интернет (по-скоро реклами) казват, че комбинацията е страхотна за деца. Днес търсих инфо за прополиса и наистина намерих изследване в ЕС, че е изключително алергенен и не се препоръчва...
Пак ще се върна към Саностола.

# 426
Офф, купих препоръчан имуностимулант с ехинацея и прополис. Позната лекарка ме видя и каза в никакъв случай да не давам на децата прополис, защото бил страшно алергенен. Всички статии в Интернет (по-скоро реклами) казват, че комбинацията е страхотна за деца. Днес търсих инфо за прополиса и наистина намерих изследване в ЕС, че е изключително алергенен и не се препоръчва...

Оффф ... да алергени са и меда и прополиса и билките и .....
Витамините също не са безобидни ....
Антибиотиците са неизбежни
А химията е в най-чист вид ...  Crossing Arms

Павлето, това не е към теб, не е и към конкретната докторка .. а по-принцип...

# 427

Да де, но при условие, че черно на бяло прочетох при какъв висок процент от хората предизвиква алергия, не ми се ще да опитвам на децата си. За витамините трудно ще намеря подобен материал.

# 428

Да де, но при условие, че черно на бяло прочетох при какъв висок процент от хората предизвиква алергия, не ми се ще да опитвам на децата си. За витамините трудно ще намеря подобен материал.

колко е висок процента?
материал има за всичко ... но това съвсем друга тема...
Просто са тенденциозни нещата ... Sad

# 429
Pavleto, зависи колко голямо е детето наистина кой го е препоръчал, за големи деца може да е препоръчително. За малки и аз съм съгласна, че не е.

прополисът е много силен като състав и трябва да се дава умерено, на малката съм давала като се разболее от гърло една-две капки прополис, разтворени в лъжица вода един-два пъти на ден, в продължение на два-три дни. Иначе прополки не бих дала.

От миналата седмица като застудя започнах да давам саностол сироп сутрин по една ч.л. без събота и неделя, т.е. давам преди градината, че има разни сополиви в групата й. Друго стимулиращо не съм давала нито лятото, нито сега.
Миналата есен преди градината пак не съм давала нищо, тогава и саностол не посмях, че беше малка, чак пролетта. Сега разчитам на пресните чушки и моркови  Mr. Green

познавам деца алегрични и към мащерка, и към прополис, направили алергия точно след такова даване ранно. Така че монетата има две страни  Peace
Смятам, че и към имуностимуланти, и към хранителни добавки трябва да сме внимателни, защото и организмът ще привикне, имунната система може да се обърка, ако я няма дозата и да не успее да навакса в необходимия момент. Но при слаб организъм, след инфекция, мисля педиат. препоръчват.

# 430

А химията е в най-чист вид ...  Crossing Arms

колко е висок процента?
материал има за всичко ... но това съвсем друга тема...
Просто са тенденциозни нещата ... Sad

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1Ac_2BeAwMQ … ct=clnk&gl=bg

Ето ти и вариант на БГ - 16% e - http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4136

И колкото и да има материали за всичко, точно за витамините ще ми е интересно да видя такъв.
Тенденциозни са, защото аптекари и всички в тая сфера си взимат процентите да продават определен продукт, без оглед точно колко е подходящ за пациентите или нещо подобно.

jos, едното ми дете е на 10г., другото на 3г. Препоръката е, че е много подходящо и за двамата. А дневната доза от сиропчето за малката 6.5 мг.
Саностола го ползвам отдавна - доволна съм. Но баткото е с доста по-стабилна имунна система, докато при малката е ми е по-трудно...Та се чудех с какво мога да й помогна, та стигнах до прополиса  Simple Smile

# 431
Да силен алерген е прополиса, но след като детето не е алергично към него, можем да кажем че е едно доста полезно средство, което ми е помагало доста често. Аз в последно време срещам повече деца алергични към мляко от колкото към мед и производните му.
А колко всъщност шарки трябва да изкарат?  Нали ги имунизирахме за някакви.

Аз до колкото знам CRP има смисъл да се прави за проследяване на състоянието и е показател за промените в СУЕ. Т.е ако СУЕ е завишена значи има инфекция и CRP със сигурност ще е повишен. Ако при следващо изследване CRP  е по- ниско значи нещата се оправят, ако се покачва значи се влошават. CRP е по- чуствителния показател от СУЕ. ooooh!

# 432
Мтакаааа, днес ни излязоха резултатите от носния и гърлен секрет-не се изолирала патогенна флора....хм! Каква е вероятнността да не съм взела 'добре' секретите (нали аз ги носих) и заради това резултатите да са негативни (не че искам да са положителни, искам да разбера дали са верни  Peace). За гърлото изобщо не съм сигурна къде съм му бъркала на синковеца, но в носа му доста задълбах, даже имаше и малко зеленикав сопол на спекталетата (да ме прощавате, вярвам тук бариерите са паднали относно секретите  Embarassed)? И ако са негативни....защо УНГто в понеделник ни изписа Бактробана питам аз? Това го списвам и по повод на възмутените тук как може сами да слагаме АБ капки на децата си, без консултация с лекар. Ето че и това не е гаранция.

# 433
  • Варна
Емма, гърления секрет трябва да се вземе от специалист. Аз не бих се доверила на изследването в противен случай...
Ето тук е описано как се вземат различните секрети http://microlab2000.com/index.php?option=com_content&task=vi … d=7&Itemid=33
Дано резултата да е верен все пак и да няма нищо!  Hug

# 434
Благодаря ти Марчела, прочетох. Чак смешно ми стана за моето аматьорско взимане на секрет  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт