Ясли в Пловдив? - 2

• 83 279
  • 482
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Да ви следя,че с това електронно класиране ми стана пълна каша...Преди знаех ако искам детето ми да тръгне април,отивам да кандидатствам в яслата например февруари.А сега излиза,че аз искам да тръгне април 2014,обаче при кандидатстването няма такава опция и трябва да пиша май. 2014.Но тъй като сме с 17 точки....за първо желание,а аз нямам второ и т.н няма да го вземат май и ще си чака докато някъде се появи свободно място,което никой не желае.Това може да стане и юли/август.А аз трябва да се връщам на работа.По тази логика си мисля дали да не кандидатствам за септември 2013 и да си чакам да ни вземат на някое свободно място впоследствие.
Имам и въпрос-не спираха ли изплащането на майчинството от 240 лв ако детето е дадено на ясла преди навършване на 2 год? или аз нещо съм в грешка?

# 196
  • Пловдив
Спират го Peace
Има вариант да се получава 50% от него - 120лв, ако майката се върне на работа Peace

# 197
И на мен не ми ясно как става с проверката за ясла.
Подала съм за април/май 2013
Надявам се да го вземат.

# 198
Здравейте! Има ли такива, които посещават ДЯ " Веселушко" и ДЯ " Детска ясла на мечтите" на Богомил? Може ли да ми кажете какви са вашите мнения за тях? Чувала съм, че ясла N10 на Богомил била хубава, децата харесвали лелките и т.н, но искам да видя какви са вашите мнения за тази ясла, също така за Веселушка на Източен. Ние сега от Веселушка взимаме храната, изяжда всичко и е хубава храната.

# 199
здравейте мами
от скоро си мисля по един въпрос за яслите
имат ли почивка през лятото защото се върнах на рабта и се надявам ако имат да съвпадне с отпуската ми че иначе нз

# 200
  • Пловдив
здравейте мами
от скоро си мисля по един въпрос за яслите
имат ли почивка през лятото защото се върнах на рабта и се надявам ако имат да съвпадне с отпуската ми че иначе нз
Ние бяхме в ясла Слънчо и нямаха почивка. Нямаха и сборни групи. Но всичко зависи от яслата. Почивка едва ли ще има, но е възможно да сте сборна група.

# 201
  • Sunshine state
Във всяка ясла е различно,според зависи дали има желаещи за сборни групи.Надявам се в нашата да има,понеже и аз давам дежурства лятото,макар да съм във ваканция.

# 202
  • Пловдив
 Mr. Green И аз се подреждам с молба за отзиви от дя Климентина  Peace

# 203
Mr. Green И аз се подреждам с молба за отзиви от дя Климентина  Peace

Малката е в Климентина. Първа група. Доволна съм-ходи си с кеф, даже като отидем и хуква навътре да играе, няма целувки, няма нищо. Като я взимам пак е ухилена до ушите.  Винаги е чистичка, ако се е намокрила е преоблечена. Учат песнички, за първа пролет имаха театър и т.н. Определено не мога да се оплача изобщо.
Не съм купувала гърнета, лигавници, килими или каквото и да било друго. Единствено консумативи всеки месец- черни чували и мокри кърпички или салфетки+мокри кърпички.

# 204
  • Пловдив
Защо купувате консумативи? Нали това е премахнато от есента с кметска заповед и затова е вдигната таксата на 50 лв?

# 205
Защо ли? Ами защото няма достатъчно... Когато общината освен заповед осигури и всичко необходимо сигурно  няма да купуваме. Съвсем сериозно-аз за моето дете купувам по минимум четири пакета мокри кърпи месечно, а в яслата прекарва осем часа...
Не ми пречи и не смятам за кой знае какъв разход  един пакет кърпи и един салфетки на месец, а и няма изискване за марка или брой.
За жалост таксите отиват в общинския бюджет, не директно в касата на яслата/градината.
В "Слънчо" например мои познати купуваха какво ли не при постъпването и то беше след заповедта... В "Мечта" също купуваха.

# 206
  • Пловдив
Ние ги питахме има ли нужда нещо да носим и те не смееха да кажат, явно заради заповедта. В крайна сметка казаха, ами ако имате възможност, донесете по няколко лигавника, хавлийки и малко сапун. Никой не ни е задължавал. Това беше еднократно, като почваше, оттогава не са искали нищо, честно казано и аз не съм се сетила да питам. Сега като ме подсещате, ще попитам тия дни.

# 207
  • Пловдив
Питах, защото 2005 и 2006 година в яслата, а после и в градината до 20011 г сме носили всеки месец тоалетна хартия, салфетки, мокри кърпички, кухненски ролки, течен сапун и чашки за автомата. Сега с малката не е така. Тръгна на ясла септември 2012 г и октомври питах за тези консумативи трябва ли да носим и какво, но ме отрязаха. Казаха, че е забранено и всичко си осигуряват сами. Иначе лигавници и чувал с играчки сме занесли, но консумативи всеки месец - не.

# 208
Ние ги питахме има ли нужда нещо да носим и те не смееха да кажат, явно заради заповедта. В крайна сметка казаха, ами ако имате възможност, донесете по няколко лигавника, хавлийки и малко сапун. Никой не ни е задължавал. Това беше еднократно, като почваше, оттогава не са искали нищо, честно казано и аз не съм се сетила да питам. Сега като ме подсещате, ще попитам тия дни.

В коя ясла?

# 209
  • Пловдив
30-та до Пещерско.

Общи условия

Активация на акаунт