Ясли в Пловдив? - 2

• 83 299
  • 482
  •   1
Отговори
# 255
Записвам се в темата. Ние сме в ДЯ Мечта в Кючука,  днес за трети ден. Има ли други деца там, кажете отзиви моля Ви.

# 256
Здравейте мили мами! Записвам се и аз в темата. Никъде не видях мнения за ДЯ "Детска ясла на мечтите"или иначе казано ДЯ N10. Днес са приели там малчо и съм пред голяма дилема дали да го запиша понеже е само но 10 месеца. Иска ми се се да го дам по-рано за да свиква и да не е до полата на мама, но пък ми е много гадно и ми се иска поне да ходи сам. Той върви но не и сам за ръчичка Simple Smile Уфф... незнам. кажете мнения моля ви ... Аа и още един въпрос- това че сме приети и записани примерно но не ходи на ясли спира ли ми майчинството. Благодаря ви

# 257
  • Пловдив
Здравейте мили мами! Записвам се и аз в темата. Никъде не видях мнения за ДЯ "Детска ясла на мечтите"или иначе казано ДЯ N10. Днес са приели там малчо и съм пред голяма дилема дали да го запиша понеже е само но 10 месеца. Иска ми се се да го дам по-рано за да свиква и да не е до полата на мама, но пък ми е много гадно и ми се иска поне да ходи сам. Той върви но не и сам за ръчичка Simple Smile Уфф... незнам. кажете мнения моля ви ... Аа и още един въпрос- това че сме приети и записани примерно но не ходи на ясли спира ли ми майчинството. Благодаря ви

Аз съм давала мнения за тази ясла - виж назад в темата - и двете ми щерки там бяха.
Но толкова малък няма да го вземат - говори с директорката, но на мен ми е казвала, че най-рано на 1,5 г взимат.
И да - майчинството се спира ако не работиш, а детето е на ясла. Ако работиш и детето е на ясла преди да е навършило 2 г. - можеш да получаваш 50% от майчинството.

# 258
А подава ли се някаква декларация, че детето тръгва на ясли, ако вече си се върнал на работа и другите документи са ти оформени?

# 259
  • Пловдив
Доколкото помня - подава се при тръгването на работа, за да се получава половината от майчинството

# 260
Подава се,подава се-когато детето ти няма навършени 2г и тръгва на ясла/за да ти спрат майчинството/и ако се връщаш на работа или си в платен отпуск получаваш 50% до навършване на 2год.

# 261
аз вече съм се върнала на работа и получавам половината майчинство, въпроса е подава ли се, че е тръгнало на ясла, защото до колкото знам си получавам половината до навършване на две години на детето.

# 262
аз вече съм се върнала на работа и получавам половината майчинство, въпроса е подава ли се, че е тръгнало на ясла, защото до колкото знам си получавам половината до навършване на две години на детето.

След като вече си се върнала на работа, мисля че не е нужно да подаваш някакъв друг документ, че детето ти е на ясла. Това се прави само в случаите, когато още си в майчинство и трябва то да ти бъде прекъснато. До навършване на 2 г. би трябвало без проблем да си получаваш половината майчинство към заплатата.

# 263
в такъв случай-не Peace

# 264
Здравейте,
Има ли приети в ДЯ "Приказка" (новата ясла в Тракия)?

# 265
Здравейте,
Има ли приети в ДЯ "Приказка" (новата ясла в Тракия)?

Доста са приетите (да не кажа всички, които са кандидатствали). Дано някой се намери и тук във форума! Ние сме записани за декември месец в Слънчев рай. Аз пък сега се замислих, дали като наближи срокът за реално посещаване, трябва да вадя нови служебни бележки и удостоверения от Данъчното и т.нат....... Всички тях съм представила при записването, но ...... знам ли!?!

# 266
Само изследванията трябва да си направите, служебните бележки и другите документи са само при записването.

# 267
Само изследванията трябва да си направите, служебните бележки и другите документи са само при записването.

Благодаря   bouquet 

# 268
  • Пловдив
Детето ми е прието в ясла 30, зад ТЕТ-а  Peace Бихте ли ми споделили мнение като цяло за яслата и за някоя група конкретно, тъй като имам вариант да избирам, но незнам към коя да се насоча? Благодаря   bouquet

# 269
 Писала съм назад в темата. От 6-та група съм изключително доволна, до сега не съм чула лоши отзиви за тази група Peace.
Единствената ми забележка беше, че разкъсваха отпуските на сестрите през цялата година и често имаше заместваща сестра, но това важи за всички. Просто организацията е много по-различна от тази в градините.

Общи условия

Активация на акаунт