Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за 1-ва детска градина в София?
Какви са опитите на родителите да се справят с проблемите в 1-ОДЗ София?
Какви са основните проблеми, които родителите споменават?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за 1-ва детска градина в София?
Мненията за 1-ва детска градина в София варират, но има няколко повтарящи се теми. Някои родители са доволни от съоръженията и грижите на персонала, докато други изразяват опасения. Има съобщения за физическо насилие, лошо отношение от страна на персонала, неблагоприятна среда и незадоволителни хигиенни условия.
-
Какви са опитите на родителите да се справят с проблемите в 1-ОДЗ София?
Родителите предприеха различни действия, включително подаване на жалби до общината и Агенцията за закрила на детето, организиране в групи в социалните мрежи, създаване на петиции и участие в протести. Освен това имаше сигнали за опити да се поставят скрити камери върху дрехите на децата, но те не бяха реализирани.
-
Какви са основните проблеми, които родителите споменават?
-
Как реагират градската управа и ръководството на детската градина на жалбите и сигналите?
пълно безумие, да ме поставят в такава унизителна ситуация. Какво видях - децата вътре реват и лелките крещят и им се карат да не плачат. Разбирам, че говорят високо предвид, това че всички реват, но опредлено им се крещеше и се караха на децата. Дочух злобни коментари по адрес на една майка, която имала наглостта да занесе чаршави или нещо от сорта.. Накрая отовриха вратата, видяха, че седя там като някякъв идеот и съответно ме изгониха извън сградата. Обясниха ми, че всички плачат и това е нормално. На следващия ден, детето въобще не искаше да влиза вътре и лелката го изтръгна от ръцете ми, последваха писъци рев(познавам писъциъте на Кристиян, защото са мнооого силини). Пак ме изгониха навън и ми се скараха. Останах до прозореца и какво чух - удар по дете и злобно изкрещяване "млъквай бе лигльо" Не знам дали беше моето дете, няма как да се види какво се случва вътре. Решихме с мъжа ми да сложим скрита камера в дрехите на детето, но по-късно се отказахме. Нямаме право да записваме и други деца и представете си, че има родители, които да са безкрайно доволни - иди доказвай, че си го направил, за да защитиш детето си...
Това преля чашата. В момента не го водя, нося бележки от педиатъра и бонбони на директорката, поне докато не реша какво да правя.