Октомврийските пъргави деца , събират кестени и шарени листа.

• 34 624
  • 710
  •   1
Отговори
# 135
Варол честито! Да са живи и здрави близнаците, да растат щастливи и обгрижвани, да носят радост на мама и тати и на бати!

nadenceto84 Яна пийваше доста като имаше температура, но 900мл. не помня за една нощ да е пила, може би 500 най-много  newsm78 Пък за хиленето в 6 - редовен номер, напоследък и като се буди нощем да яде, после се търкулва между нас и отказва да я местим. Спи между нас  ooooh! и сутрин първо терори баща си, после той като стане, почва да терори мен  Mr. Green
Toni77 аз до колкото разбрах ей сега, протеста още не е получил одобрение, не е сигурно, че ще се проведе... Но ако се проведе, аз съм там и ще се радвам, да се видим най-сетне  Grinning
Съни вие си живеета на пълна пъра - деца, къщи, коли, направо шапка ви свалям  Hug
Във Фокс началните цени са много високи, примерно дебелия зимен панталон, който съм харесала е 40-50 лв., толкова струват и гащеризоните, но на намаления, цените наистина падат. Жалко, че нямат он лайн магазин.
Яна днес ме ухапа! Малкото вампирче реши, че след като съм й измила дупето, ръцете и устата е време да ми се "отблагодари" със захапка  Tired Дано не се научи да хапе, че както постоянно баучи ба ба (демек бау бау) току виж реши, че е куче  ooooh!

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 20:20 от anbibian

# 136
Протеста ще се проведе - няма къде да ходи. То от нас си зависи. Оказа се, че всичко е организирано вече, чака се само разрешение. Много добре е формулирано всичко:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362869.new#new

Остава пред Народното събрание, но от 12 часа!

# 137
Петкова - в АГ има една жена, при която си направих процедури на гърдата на един уред. Цената е 5 лв и имаше ефект при мен от 1 - вия път. Ходила съм 2 пъти, първия път 4-5 процедури, а втория 2-3. Ако искаш, мога да потърся тел. номер. Как е Дидко? Какво казаха за захласването докторите?

CVM - този кръг, в който се въртиш и аз съмм там Rolling Eyes. Понякога имам чувството, че интернет и БГ мама са ми най-голямото разнообразие в ежедневието Thinking

Вашите деца хапват ли още пюрета или вече само твърда храна? Нашето хранене е смесено, но имам чувството, че едрите частички по-скоро ги гълта, отколкото да ги смила.

Какво ще кажете за спането при мама и тати? Ние сме решили да си гушкаме Крис, докато можем когато суче, това не означава, че не спи в кошарата си, но много нощи прекарва в нашето легло или го вземам на сутринта, когато се събуди да си доспим заедно. Питам, защото скоро едни приятели казаха, че това е голяма грешка и детето трябва да е самостоятелно. Аз четох някъде, че колкото едно дете се гушка повече, толкова за в бъдеще няма да се страхува, няма да е подтиснато и ще бъде по-самостоятелно. Но по-скоро го правим, защото така го чувстваме, след време и да искаме - то няма да иска. Вие как мислите?

Марси - сребърната вода я капвахме постоянно, даже хомеопатката ни каза, че колкото повече, толкова по-добре, тя била като физ.р-р за промиване. На нас не ни помогна. Ходихме при Кремена Хаджиева, до Ботевата градинка се намира. Крис вече се оправи почти напълно и съм доволна, отново ще отида при нея, дано не се налага де Praynig Може обаче да пробваш нашето лечение (бях го писала), Крис и Ая са на една възраст, така че не мисля, че е проблем. Само слънчевата енергия се продава при нея, но може да пробваш и без нея, тя е по-скоро за имунитета, а и Крис спря да пие сокчета, защото я слагах в тях. С аспиратора на маример няма как да ги издърпаш сополките, отвратителен е или може би, защото го сравнявам с  другия. Вашата педиатърка да не би да е Хариева? За Бейбивак и на мен ми казаха само от интернет и аз не съм обикаляла, а си го поръчах.
Еуфорбиум също не ни помогна.

Варол - Честито! Здрави, спокойни и прекрасни да са близнаците:), а мама е героиня и бързо оздравяване! Ех, спомени Simple Smile

# 138
  • Vaudreuil Canada
Варол Честита двойна радост! Бързо възстановяване ти желая.

Честита първа годинка и на празнувалите последните дни!

# 139
  • Куциндрел
Добро утро.
Варол, честито. Да са живи и здрави младежите. Бързо възстановяване ти желая.  bouquet  bouquet  bouquet

Вчера първият ми работен ден мина блееки. Оправих си компа, днес чакам вече задачки. Разбрахме се с шефа за работното ми време, видях се с колегите, даже и с един от шефовете от Израел. Початих по скайпа, това не ми се беше случвало отдавна. Mr. Green
Йоан се е държал много добре, като се прибрах ми се усмихна и толкова, даже не искаше да суче. Явно още не е осъзнал, че ще липсвам през деня.

Честито на рождениците днес.

Лек ден ви желая.

# 140
Варол, честита двойна радост! Да сте живи и здрави цялото семейство и много щастливи заедно!

Честит рожден ден на рождениците!

За храната Миа отдавна не яде пюрета и яде храната намачкана с вилица или пък на парчета, яде също и сухари намазани с нещо. Но тя май не е много критерий, защото никога не е била фен на гладко пасираната храна.

За спането заедно не мога да се изкажа, защото тя от малка си спи отделно в нейната стая и явно така се чувства добре. Някой път като реве много през нощта съм пробвала да я взема при нас, но тя почва да се върти, неспокойна е, обича си в нейното легло.

Съни,
като си говорите за къща, вие отделни стаи ли имате за всяко дете или не? За колата и аз това винаги съм се замисляла как ще трябва да купуваме ван, но да сме живи и здрави наистина да ни се наложи пък ще го мислим.

# 141
Добро утро  Grinning
Честито на Варол да са живи и здрваи близнаците много да ви радват баткото също  Hug

Честито и на празнуващите днес първата си годинка Hug

Нещо не можах да спя тази нощ  ooooh! Дарина спи още , но преместих кошарата в стаята на кака и за да мога като си изпия кафето да почна си върша това и онова , че понякога спи до късно , а аз трябва да и пазя тишина и нищо не мога да свърша .
Пъпките на Дарина изчезнаха дано не се появяват повече .Мен ме боли едно гърлооо  ooooh!и това хич не ми харесва  Sad

За протеста да си кажа честно Дарина не искам да е водя с тия вируси много ме е страх първото и боледуване беше ужасно за мен и не искам да се повтаря . Ако има на кого да е оставя ще дойда и аз .

Съни ние като си купихме Тойотата направо се родих  Mr. Green толкова голяма кола с толкова много место за багаж Crazy

Цеца дано Йоан свикне като си на работа  Hug

Аз се чудя Дарина ако някой ден е приемат на ясла как ще свикне ми тя само за мен плаче само ме търси  ooooh!

Днес времето ще е чудно мисля да си направим голяма разходка искам да сляза до центъра ,но съм без кола ММ ми е взе  ooooh! а в метрото ме е страх да е кача  Confused та ще видим как и на къде ще се организираме .

# 142
  • Варна
Здравейте момичета, не съм ви чела, но видях, че поздравявате Варол, супер, радвам се и Честито и от мен, да са ти живи и здрави бебоците и да носят радост в пълната семейна къща. А на теб мила бързо възтановяване. Hug
Честито и на днешните рожденници!Много здраве и усмивки!
Бързам да кажа, че вчера не успях, качих малко сннимки в албумчето на варненчетата, без разрешение на мамитата, изкуших се, много, дано да не ми се разсърдите Hug
За нас да кажа, пак според мен е добре, само от към 19 часа започна да става раздразнителна и мрънкаща, реших че е по-добре да я види обаче този път някой специалист, както някои от вас ме посъветваха, в тази връзка варненските мамита могат ли да ми помогнат с добър невролог, както е например Райков при ортопедите? Нямам време да се ровя из форумите, Анджи постояно иска да ходи и не мога и за секунда да я оставя. Вчера бяхме със свекито, ама днес сме сами. Така, че моля ако някой може да ме насочи, че мисля днес да отидем, за да не е минало и много време от инцидента. Благодаря, предварително! После ако мога ще ви прочета Simple Smile

# 143
Варол, честита двойна радост! Да са ви живи и здрави момчетата, много да ви радват, да растат щастливи и любознателни дечица! А на теб бързо възстановяване желая!  Hug

Честит 1-ви рожден ден на Боряна на el_bozhko! Много, много здраве, много игри и малко пакости  Wink

Ивайло заспа и използвам да почета малко. Отново си сменя режима - последните 3 дни ставаше към 8ч, а това за него (а и за нас) е голям сън. Но днес отново се събуди в 7ч.

За храната ние сме още на пюрета, но и също не сме критерий. От около 2 седмици има лееек напредък - яде домашно приготвени ориз с броколи, пасирам ги, но не толкова гладко.

За спането - последните седмици заспива в леглото си, но през нощта се буди и плаче докато не го вземем при нас. За сега ще сме така - водя се по него, явно са такива нуждите му.

Сеса,
И на мен ми се прииска да се върна на работа вече. Със смесени чувства съм  - хем искам, но също така и не мога да оставя Ивайло. А и няма кой друг да го гледа, ясла за сега не е опция.

silvi-85,
Вие как се справихте с хремата? На нас сребърната вода също не ни помогна.

Съни,
И аз не малко пъти съм се чудила как се справяш. Направо ти се възхищавам. Чудесно е, че мъжа е поел инициатива за смяна на жилище.

Момичета, имам питане за хремата - Ивайло е за втори път с хрема. Първият път успешно я преборихме в началото на септември - първи, втори. Тогава капих Коларгол. От миналата сряда сме отново с хрема, но педи каза да капя само физ.разтвор. Капки само в краен случай при запушен нос. Не съм капала, но вече седмица хремата не минава. Колко време е необходимо да се успокои носната лигавица, за да слагаме отново капки. Ивайло се измъчи тотално, а бейбивак-а (прахосмукачката) вече му е такъв стрес  ooooh! ooooh!

# 144
Варол, честита ти двойна радост, мила! Да са ти живи и здрави бебоците, да растат безгрижни, здрави и щастливи заедно с батко им1 На туб бързо възстановяване!
Дони, Слънчо, Петкова, голям ужас сте изживели.  Hug Дони, за падането не се обвинявай, не се случва само на тези, които не се грижат за деца.  Hug Петкова, дано невролога да намери някакво решение за вас защото така се всики. Много  Hug за Дидко.
Съни, дано да успете лесно и безпроблемно да си намерите ново жилище. Не знам как сте сега с пространството, но с още две бебенца определено ще имате нужда от място. Представяш ли си, ако са момченце и момиченце...ще имате перфектната комбинация от дечица. Пу-пу-пу.  Grinning Hug
Силви, браво че си им спретнала такава изненада. Чудесна идея.
Блекче, ама вие добре сте се справили с изненадата за майка ти. Еййй, такива моменти крепят човек после цял живот.  Grinning
Сийн, вас са ви третирали както казва брат ми като "прасенце -касичка", "кученце-касичка" и т.н. То днешната медицина като цяло така си третира клиентите, падон, пациентите.
Ия, пропуснала съм проблема ти, но дано всичко се оправи бързо. Аз мисля да кърмя докато Коколинчо не се тбие сам, освен ако нещо непредвидено не ме принуди да го отбия по-рано, но се надявам това да не се случва. Аз лично нямам проблем психически да кърмя и 3-годишно дете, а мнението на околните по въпроса изобщо не ме интересува.  Naughty За имането и нямането на кърмата изобщо не се питеснявай, на тази възраст и малките количества са от значение за развитието на имунната система. Ако Дари си търси да суче ще си поддържаш някакви прилични количества, ако пък тя згуби интерес количеството ще намалее и ще се отбиете без проблем. На дългото кърмене според мен проблема не е зора с детето, а по-скоро вечните спорове, пепирни, коментари и изказвания на хора, които мислят, че да се кърми дете над годинка и половина не е нужно, но всъщото веме упорито бутат или са бутали на своите деца мляко ежедневно. Така че, ако ще родължавате с Дарето се запаси с голяяяяямо количество железни нерви и мнооооого непукизъм.  Grinning Hug
Марси, мъжете са си такива. ММ нали от 4 месеца го няма вкъщи и е забравил как се мажат бебетата и сега като си е при нас и му връча да храни Грахчолан...и като се нерви че се цапа, започва да го бърше, той съответно се разсейва и спира да яде...Със Зори беше по-в час, ама като са далече и хич и не им минават през ума някои неща. Нали има кой да тегли хомота.
Деси, за хранителния обрив - зависи коло синае реакцията на организма. На Зори дупето веднъж й беше мораво 4-5 дни, но пък реакцията към храната започна буквално 4-5 часа след като я еше яла. Виж за среброто за първи път чувам да прави подобни проблеми. Да не би пък да има и някаква друга съставка в коларгола дето да провокира подобно нещо.  newsm78
Лили, викаш чак те ухапа за дето й разваляш играта.  Grinning
Наде, Коколински сучеше веднж, от няколко дни два пъти на нощ, но не вярвам да изсуква повече от 200-300 мл, дали има и толкова, 900 при нас са мисията-невъзможна. Вода почти не иска диването и го кара само на кърма и теностите от пюретата и кашите. Съмнявам се въобще да поглъща толкова течности за денонощие.
Цеца, дано все така леко да минават работните ти дни и Йоан да се чуства комфортно.
Силви, на мен не ми се вижда никак логично да се очаква самостоятеност от дете на 1 или 2 годинки. всички пеят песента, че децата са различни, особено, ако тяхното показва някакви специфики, но сакън нечие чуждо да не се вписва в нормите...и веднага положението се определя като ненормално. Ако на вас не ви пречи и Крис си търси вашата близост не виждам проблем. едва ли ще спи при вас до 10-та си година. По-добре спокойно дете и щастливи родители, отколкото покрили норматива да разкараме детето от "личното ни пространство", а то да се напикава по нощите от страх или да сънува кошмари.
За протеста - мисля и ние да се включим. Идеята да отидем всички заедно е чудесна.
Ел Божко, честит рожден ден на малката порастнала принцеса и честит празник на теб! Да расте здрава и усмихната! Честит празник и на останалите днешни рожденници!
Аз отивам да простирам и после с Грахчолан ще отидем на пазар, че да мога да сготвя като аспи следобяд.

# 145
fifi - на стр. 6 съм писала подробно с какво се лекувахме. И при нас стреса е голям и спрях, само в началото го използвах, но наистина се налагаше.

ЗвездичковаHug и аз съм на това мнение

# 146
Варол, честита двойна радост! Да са ти живи и здрави рожбичките!Ти си герой за мен  bouquet

Съни, Ради, спокойно бременеене ви желая!
Съни, успех в търсенетона жилище! Честно, ума ми не побира как се оправяш HugДве деца, две на път...Аз с едно издишам, явно, че някой хора са родени за родители, а други като мен- не съвсем Rolling Eyes

Силви, Дани си спи при нас, но за мен е съвсем нормално, аз също спях при родителите си до 5- 6 годишна LaughingЕ, надявам се Дани по- рано да се откаже Mr. GreenДори и сега се е сгушил в мен и спи впрочем Дани Laughing

Петкова, направо ужас е това с Дани, дано ви кажат как може да го предотвратявате PraynigОбаче и Дани май ти е характерче Laughing

Дони, напълно те разбирам. Дани лятото го удари отзад по главата една футболна топка засилена. Бях се поболяла. Мислех да го водя на ТФЕ като се върнем в Сф, но в крайна сметка не отидохме. Реших, че няма нужда да го стресирам допълнително, при условие, че няма никакви симптоми. Вярвам, че и Анджи е добре Hug

За протеста- ами не смятам да се включа и веднага казвам защо Laughing
1. Натискът на ЕС за 410те дни платено майчинство е голям и е въпрос на време и то да намалее, смятам, че няма да има ефект от протест за втората година, по- скорообратен ефект
2. Дани беше приет на ясла, имам баба на разположение, ако искам, бих могла да взема бавачка, но аз искам да съм с детето си по-дълго и това е мой избор- държавата не е длъжна да ми го плаща, аззная какви са условията.
3. Да, сумата е адски малка, но мен наистина ми е все едно дали е + 50 лева и смятам, че е лицемерно да протестирам. Навремето на един митинг в Добрич една дама с доста средства и кожено палто подскачаше и викаше" Гладни сме"- не искам да изглеждам по подобен начин
4. Има неща, за които смятам, че държавата/общината трябва да се погрижи- здравеопазване, качество на публичните услуги, инфраструктура, домове за деца, стари хора, чистота, озеленяване, площадки и др. За моето дете няма нужда да се грижи, тя да осигури горните, ние  с татко му за него ще се погрижим.
Разбирам обаче, че има хора, които имат нужда от тези пари и като майка съм солидарна с протеста, просто смятам, че моето участие ще е проявана лош вкус.

Честит рожден ден на Боряна и на всички рожденници от последните дни!!!

P.s. Шпациата ми отказва отвреме навреме, моля да ме извините за слетите думи тук там!

# 147
За протеста - аз смятам, че е абсурдно и подигравателно втората година от майчинството да е 240 лв. Това е и причината, поради която се връщам на работа след 2 месеца. И при положение, че закона е такъв, че ни позволява втора година майчинство, то няма как да се оцелее с 240 лв. Протеста е по-скоро в знак на несъгласие със случващото се в държавата и за това пълно безобразие. Ясно е, че 20-30-40 лв няма да ни стигнат до никъде, но ясно и също, че докато се крием, мизерстваме, съгласяваме и търпим също нищо няма да се промени. Крайно време е народа да се събуди и да покаже, че така повече не може да продължава. Защото както е тръгнало тази сума за майчинството ще остане непроменена и за нашите внуци. Затова не бива да си мълчим и да бездействаме!

# 148
Честито на мама Варол! Да са й живи и здрави малките юнаци! bouquet

# 149
Добро утро!
Днес ни е едно такова мързеливо, Ники беше много нервен тази сутрин и сега като заспа най накрая седнах да почина. Иначе все ме дърпа за нещо и весе иска нещо, а днес не ми е ден Simple Smile Искам да завали един порой и аз да спя, да спя ама няма да ме огрее.

Честит Рожден Ден на Боряна,Божидар,Леа,Рая! Да са живи и здрави и много да радват мама и тате!

Общи условия

Активация на акаунт