Октомврийските пъргави деца , събират кестени и шарени листа.

• 34 591
  • 710
  •   1
Отговори
# 675
Zvezdichkova погледнах сайта с дървените играчки и този алигатор ми направи впечатление особено цената му  Confused
http://www.toys-bg.com/product/64/pino-aligator.html
Имаме го същия, от подаръците на Ларедут в комплект с дървена рамка за снимки. Симпатични са но 25 лв. му е много, поне Яна не играе с него, от време на време му дъвче вървата. Имахме 2, единият го подарих на детето на приятелка, по-голямо е надявам се повече да си играе.
Обаче ако някой му е хвърлил око сигурно някой го е пуснал в Продавалника, даже ей сега ще се разровя  Wink
http://prodavalnik.com/novi-drven-krokodil-i-ramka-za-snimki-za-7-50-lv-i11609951
Ей го тук за 7 лв. Има и други обяви с него.

# 676
  • Sofia
Eто ме отново. Лизи си похапна доволно от моята супичка елда с пуешко и сега отново заспа. Аз нещо се заразих от вас какви сладкиши правите и ми се доправи и на мен, та поразлистих набързо тетрдката с толкова много записани, но неизползвани рецепти, за да видя коя мога да направя с наличните продукти. И така довечера ще изненадам Софито, а мъжа ми ще се хване за главата и ще се зачуди дали не са му сменили жената.  Joy Joy Ама така е, с този дъжд от чудене какво да правя, ще взема да се видя и аз в друга светлина (бях се забравила такава).  Grinning
Чудих се чудих дали да излезем, ходих от тераса на тераса, гледах и то пак заваля. Накрая се отказах и приспах Елиза у дома. А имам да ходя на сто места, дано утре да успея.

Петкова, дано момченцето ти прояде вече. Стискам палци.  Hug Hug

Аз вече няма да получавам от голямато майчинство, само социалното, ама ако наистина дойде чак за Коледа ужасТ.  Shocked
За гъбите и аз мисля че по-късно се дават. Аз лично ще предложа към 2-та годинка.

Ооо, Блекче, изчетох си те.  Hug Аз никого не пропускам, независимо дали ме засяга или не. Права си, много са хитри малките и вече поумняват, май им идва акълец в главата. Ние с ММ разиграваме Лизи постоянно "Дай това на мама.", "Занеси това на тате.", "Отиди при кака." и то слуша и изпълнява милото, много ми е сладичко и умничко.  Laughing Laughing И вече много се заиграват със Софи, е повече магарийки правят, но аз им се радвам, къде подвиквам, къде се смея заедно с тях, но ми стоплят сърцето като ги гледам каква мила картинка са заедно.  Heart Eyes Heart Eyes

Аз вчера малко понапазарих клинчета и туники за Софийка от Кюстендил на смешни цени направо. Ходих до там по неприятен повод, но като свърши всичко ми остана време и за шляене малко, та веднага оползотворих свободните минути. Ами не устоях да не й купя българско ватирнао клинче за 4.00лв., туника (машинно плетиво), пак българска за 7лв. и чорапогащник за 1,40лв.  #Crazy Чак питах жената да не са объркали цените, направо се върнах в комунизма. Та днес съм инструктирала баща ми пак да ходи да донакупи клинчета различни цветове, защото днес щели да зареждат.
Нали си имам време и си споделям тук с вас разни глупости, ама хич не е зле да стана да мина с един моп пода. Е това упражнение най-много го мразя...  Twisted Evil

# 677
Ей, това лошо време се отразява на фигурата. Ей го на, заразих се от Хариелка и сега метнах във фурната едни щоколадови мъфини  chef Кали ми помага като пищя от кеф и ми напълни душата, представям си какво ще е като стане малко по-голяма Grinning
Петкова- айде дано Дани прояде, ама разбирам те напълно, повод си е за хвалба, има защо, все така да е и по-добре Hug Hug Hug
Деси- браво на Юлето за дрехите, виж колко ти помага от малка, пък след време..... Hug Hug Hug

# 678
влизам с въпрос???анбибиан спомням си ,че ти май работеше нещо свързано със счетоводство?или греша??? много моля ако някоя мама е наясно с правата на майките през 2рата година майчинство да сподели. дали могат да ме съкратят от работа,и при какви усмовия може(ако може де)??? питам,защото шефа се е обадил на моя колежка (детето и е с 3м по-малко от ивко) и на мм е звъннал и казал да слезнем в магазина утре,имал да говори с нас нещо. няма за какво друго да е освен или да иска да се освободи от нас(майките),за да не плаща здравните осигуровки,или да закрива фирмата.интересува ме и в двата случая аз дали и как (колко) майчинство ще получавам.притеснявам се да не останем и без 240лв на месец,защото само със заплатата на мм няма да се справим!

благодаря!  bouquet

# 679
Блекче- бързам да ти отговоря до колкото мога! http://www.imambebe.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1% … 80%93-%D0%BF.html

# 680
влизам с въпрос???анбибиан спомням си ,че ти май работеше нещо свързано със счетоводство?или греша??? много моля ако някоя мама е наясно с правата на майките през 2рата година майчинство да сподели. дали могат да ме съкратят от работа,и при какви усмовия може(ако може де)??? питам,защото шефа се е обадил на моя колежка (детето и е с 3м по-малко от ивко) и на мм е звъннал и казал да слезнем в магазина утре,имал да говори с нас нещо. няма за какво друго да е освен или да иска да се освободи от нас(майките),за да не плаща здравните осигуровки,или да закрива фирмата.интересува ме и в двата случая аз дали и как (колко) майчинство ще получавам.притеснявам се да не останем и без 240лв на месец,защото само със заплатата на мм няма да се справим!

благодаря!  bouquet
Намат право да ви съкратят, докато децата не навършат 3 години Peace

# 681
  • Sofia
Здравейте,

Ели заспа и влизам да се разпиша, докато не се е прибрал мм от работа.

Да ви кажа и Ели също плаче все за баща си. Но аз не я ревнувам, просто я разбирам. Той винаги работи до късно и понякога с дни не се засичат вечер да се видят. Отскоро и не спи при нас, защото тя нощем много се върти и се буди често, ако си е в нейното креватче, защото й е много малко вече и се блъска в стените.  Confused Та, аз я взимам да спи при мен на широко и тя като види, че мм е там и започва да го щипе, да му дърпа косъмчетата по ръцете  Twisted Evil и всякакви други щуротии, за които се сещате, за да го събуди да си играят. В крайна сметка резултатът е, че той от 1 седмица спи на дивана в хола, защото иначе не може да издържа на работа.  Sad Доста ми е гадно, но май вече взимам да свиквам. Така и аз се наспивам, че иначе като стана не знам и аз колко пъти да кърмя, не съм човек. Сега поне и двамата от чисто физиологична гледна точка сме по-спокойни. Ама от емоционална...  Cry

Гледам за ръкавички говорите - ние имаме от племенника едни само с палец. Мисля да я пробвам с тях първо да видя дали въобще ги понася и после евентуално да купувам други.

Блекче И аз съм в твоето положение, така че информацията за правата на майките ще ми бъде много полезна, ако някой знае да сподели. Аз щях да се връщам на работа на годинката, дори бяхме организирали свеки да идва да живее в София, да й прехвърлям майчинството, защото работи, ама в офиса ме отрязаха - били мми съкратили щата, нямало да има вече моята позиция и ми предлагат да се преквалифицирам. Аз съм завършила филология, те ми викат да се преквалифицирам в нещо счетоводството. Shocked Нямало други свободни позиции... А, ако знаете как се сдухах да бачкам, докато бях бременна - работила съм до 2 през нощта няколко пъти - резултатът беше 5 месеца от бременността на легло с контракции и разкритие. И сега какво получавам? Викам си - хайде, де - аз това дете да не съм го намерила на улицата?! И си останах, дори ми олекна и чувствам, че това е най-правилното решение, което някога съм взимала в живота си. В крайна сметка смятам да се консултирам с адвокат какво може и какво не. Най-важното, според мен, е каквото и да ти каже работодателя да не подписваш никакви документи, вкл. договор за преназначаване, защото там има изпитателен срок и обикновено го ползват, за да те освободят без да ти плащат обезщетение. Да знаеш, да го имаш предвид. Успех утре!  Peace

# 682
благодаря ви за бързите отговори,тони,деси ,смехоранка.и аз четох,че до 3г неможе,ама тоя ако вземе да закрива фирмата кво прайм???притеснена съм,ама точно това си говорихме с мм,че нямам намерение никакви договори и изобщо нищо да подписвам,докъто не се консултирам с някое вещо лице! чак се ядосах...
утре ще ви разказвам,като мине слрещата.в 9;30ч сутринта е,стискайте ни палци  Peace

# 683
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, моята мома днес заспа преди 10 - яхнала е днес хубавия си режим, дано да си го задържи по-дълго  Mr. Green
Благодаря за милите думи за детето ми и за празника й  Heart Eyes
Гъби дадох преди седмица - то една гъбка брой ли се?  Laughing Както и да е, нашето захранване не е по грамажи и въвеждане под схема, така че всичко е наред  Mr. Green
Имам да казвам нещо за пантофките ние имаме Ненито ( изцяло кожени като терлици), имаме от ония чорапчета с кожена подметка, имаме ватирани терлички със силиконче отдолу, имаме и като ботушки с мека може би каучукова подметка имаме и друг вид ботушки със силиконови кръгчета отдолу - най-удобни са ми чорапите с кожена подметка  Peace 1. Топлят; 2. Не се пътзалят; 3. Дълги са и мога да тикам клинчето в тях за още топло, 4. перат се в пералня. Мисля да наблегна на тях за напред  Peace
Кендичева успех с махането на нощно хранене и отучването от общото легло, на мен на този етап тия неща ми се виждат голяма мъка  Confused
Смехоранке Елица е една сладка толумбичка, страхотна е  Heart Eyes И определено знае как да се държи пред камерата   Flutter Ние също слушаме английски песнички , а днес даже и италиански, но да си призная по-детско и свежо ми звучат, освен клипчетата.  Peace
Звездичке колкото и да си арт-инвалид по-важното е, че сте се забавлявали, ама Нои голям номер ни спретнаха днес  Crossing Arms Дано Зори оздравее бързо  Hug
Деси много ми допаднаха думите ти за "изучаването на децата" аз на площадката съм като един анализатор в отношенията им, чак понякога се усещам как съм се унесла в размисли  Mr. Green Юлката е с чудни мерски, дано лековете помогнат на Лили  Praynig
Хариелка честити дрешки. Аз както имах вскичо се оказа, че трябва да купя още малко бодита с дълъг ръкав и пижами и се чудех да взема български, но с последните български бодита имам лош спомен , та не знам, на коя фирма са вашите дрешки?

# 684
BLackKisSs™ виждам, че колежките вече са ти отговорили  Grinning Дори фирмата да фалира, ти ще си получаваш майчинството до навършване на 2 години.
Смехоранка и Блек каквото и да ви говорят и да ви дават да подписване - нищо не подписвайте! Обикновено работодателите разчитат на това, че хората не си знаят правата.
Я да ви разкажа какво стана на една приятелка във фирмата. Нея я назначават на мястото на жена, която излиза майчинство, обаче не по заместване а на постоянен договор и тя умря от страх, че ще я съкратят, след като колежката й пуснала детото на ясла и казала, че ще се връща. Да ама не. Майката махнаха. Обаче тя се е съгласила, пък ако не е съгласна нищо не могат да направят. Длъжни са да я върнат на работа. А пък тя се е съгласила, защото са й наплатили голям брой обезщетения на куп. Аз не съм много наясно с трудовото право, но ако се налага влизам, ровя, чета като къртиче, ако има нужда ще помагам с казусите, тъкмо ще науча нещо, ама да не се налага.
Смехоранка Ето тук има он лайн консултация с адвокат http://econ.bg/Forum/viewtopic.php?f=18&t=416 Може да си го прочела вече от линка на Деси. Иначе Утре е крайния срок за подаване на документи в бюрата по труда по програмата Аз мога повече. Има счетоводство и ако не се лъжа Кабината провеждаха он лайн курсове. Нямаш много време да мислиш, така че бягай подавай документите, пък после ако прецениш може да не вземаш ваучера. Документи се подават в бюрото по труда по местоживеене или по месторабота. На място ще ти дадат да попълниш молба и декларация, а ти трябва да си носиш копие от дипломата и копие от личната карта. https://azmoga.kabinata.com/zaiavlenie/ Ето тук има доста информация и може да попълниш и да си разпечаташ документите.
Ето инфо за курса по счетоводство
https://azmoga.kabinata.com/course.php?kurs=schetovodstvo
Toni77 от къде пускаш приказки?

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 23:16 от anbibian

# 685
Привет и от мен HugАз пак по никое време се включвам,ама...Обаче яко ме цепи главата,а и ми е лошо....Та се чудя от бременността ли е,вирус ли ме хваща... ooooh!
Времето е ужасно....Вече палим и камината вкъщи,макар че по едно време си стана доста топло...Ама само на ток няма да стане работата...Писнаха ми тия космически сметки Crossing Arms
Не сме излизали,ходихме само до Била да пазаруваме,при това с кола...Цял ден скучаем вкъщи и се чудих и аз,заедно с децата на какво да играем Mr. Green

Честит рожден ден на Моника!Да е много здрава,послушна и щастлива! Hug

За ръкавичките-на Алина съм й взела едни от H&M и много ми харесват,но са без пръсти и мисля,че няма да й е много удобно.Все пак ще пробваме,пък ще видим.Има и едни други,които са само с едно пръстче,отгоре са с ластик и малко по-трудно се свалят,та мисля,че те ще са по-удачния вариант тази година...

Зелдичке,ама пък много са й сладки къдричките и много й отиват WinkДано да й се запазят така...Аз исках Алинка да е с къдрички,ама нямах тоз късмет,докато Боян е с доста чуплива коса.Ще видим сега бебоците как ще са Laughing

Кендичева,браво за мерките.А Моника е много сладка Heart EyesИма много сладурска шапчица.От къде е Blush Rolling EyesМай гледах в H&M подобни,ама не съм сигурна...

Смехоранке,ама много е хубава Елица,бе! Heart EyesСтрахотно ви се е получила фотосесията WinkА Еличка какви пухкави бузки има-само за мачкане Heart Eyes Hug

За шапките-днес я извеждах с шапка,но тъкна.Не я търпи много-много,но ще трябва да свиква.Иначе днес си беше доста студено и затова реших,че ще й сложа. WinkШапки имаме поне 3-4 броя,ама ще видим как ще процедираме зимата,ако така продължава да не ги търпи.Уж все ги избирах хубави,памучни,да не й дразнят и да не ги усеща много,ама...

За дрехите-вече имат достатъчно дрехи за зимния сезон,както и доста за пролетта има Алина,тъй като някои,които поръчах от H&M са й големи сега. WinkШапки,ръкавици,шалове,чорапи,чорапогащници и бодита също има достатъчно поне за 2 зими...И сестрите ми ми нададоха един куп дрехи от племенниците,та...Ама днес им взех по един комплект за вкъщи и по една пижама и на двамата,та хвръкнаха 70 лв. Shocked Много е скъпо тук,аз и затова предпочитам да пазарувам от чуждите сайтове...

Анбибиан,какви апрески си харесала? Rolling EyesАз разгледах колекциите им в сайта,харесах едни червени апрески,които изглеждаха доста леки и удобни,но ги има само в този цвят Confused

Тони,има детска кухня тук,но аз не искам да взимам PeaceВече й правя само за закуска нещо бързо-филии със сирене и яйце,кус-кус,попара или нещо такова,както и нещо бързо за следобедна закуска...Иначе яде,каквото ядем и ние,но се съобразявам с подправките и й отделям от манджата преди да сложа. Peace

Хариелка,ама направо без пари ги взимаш тези дрешки ShockedМного хубаво!Тук такива магазини няма ConfusedТова писах и по-нагоре,че днес за 2 комплекта-обикновени,не са кой знае какво и 2 пижами дадох 70 лв Shocked Сърце ме заболя,ама тва е положението....Нямат ли сайт с тия дрешки ? Rolling EyesБи било много хубаво...

Отивам да спя,че вече 2 не виждам Mr. GreenЛека нощ! Hug

# 686
Съни да, червени са  Grinning

# 687
  • Куциндрел
Добро утро.
Блекче, Смехоранке, до 3 годишнината на детето майката е защитена. Единствено могат да я съкратят с разрешение от инспекцията. Ако някой работодател си позволи да съкрати или уволни майка с дете до 3 години, хубаво е майката да заведе дело. Ще го спечели и ще си вземе прилично обезщетение. За закриването на фирмата не знам, но Блекче първо виж за какво ви вика работодателя. А и нищо не подписвайте, както е казала Анбибиан.
Съни, дано не е вирус при теб. Може да ти се е натрупала умора и за това да те боли глава.

Да се похваля, Йоан вече ходи. Вчера цял ден се разхожда из стаята си, даже навън ме пусна и тръгна сам, Резултата беше - падна в едни листа и се намокри, после цопна в една кал. hahaha Много е смешен, ходи, пада, става, сега го чакам да се научи да отваря вратите. Mr. Green

Лек ден ви желая.

# 688
Добро утро  Grinning Децата още спят та да използвам момента нищо ,че едва гледам  ooooh! Снощи Дарина ни спретна един купон до 2ч . ooooh! спи и плаче зъб ли даваше зор какво но определено нещо е болеше  Thinking и сега ми е едно утрепано едно спящо .

Да ви почерпя днес Катето става на 12 години   party023 Да ни е жива и здрава и много да ни радва .

Блекче дано да не ти създава проблеми работодателя стискам палци всичко да е наред  Hug виж във фейса има мами юристи до колкото си спомням те могат да ти помогнат .

Съни дано и при теб да не е вирус , вируса просто е ужасен аз вече четвърти ден съм като парцал гърло не ме е боляло така никога щом и снощи пих  чиста домашна ракия аз където не мога да близна чист алкохол камоли ракия значи положението е сериозно  ooooh!
За ръкавиците майка ми е оплела едни на Дари да видим дали ще ги носи

За пантофи ходим вкъщи със буките на К& К много са и удобни ще и купувам пантофи като и умалеят тези .

Видях и снимките много са ни хубави всички децича  Hug

# 689
  • Куциндрел
Честит рожден ден на Катето.  bigdance2 Tada newsm59

Общи условия

Активация на акаунт