Болничен по време на бременност-3

• 84 477
  • 758
  •   1
Отговори
# 180

Грубо,понеже не знам от кой месец назад да броя 18месеца и самите работни дни като бройка се променят.Понеже 3 години е осиг. на 700лв. == 700.18  Получената сума разделих на работните дни(аз броих от ноември на зад).Получената сума умножих по 80% = обезщетението за ден.Получи се 26 и някакви стотинки,но търпи корекции в зависимост от общите работни дни.
Елфче,тази формула я знам от теб   bouquet  bouquet Другите калкулатори много ме омотаваха,понеже всеки месец различно ме осигуряват!

Да,така изглеждаше,че си смятала,но това е ГРЕШЕН начин на смятане.Защото обезщетението е 80 процента от брутото,но не повече от нетото ти.
А този начин на смятане да съм ти го обяснявала аз,е абсурд
Специално за моя болничен си го изчислих до стотинка преди да изляза.На въпросното питане също съм точна-сега сметнах на калкулатор-излиза около 25лв!

# 181
  • Пловдив

Специално за моя болничен си го изчислих до стотинка преди да изляза.На въпросното питане също съм точна-сега сметнах на калкулатор-излиза около 25лв!

С кой калкулатор смяташ 25 лв за обикновения болничен?
За обезщетението за бременност и раждане пишеш 30 лв.С калкулаторът излиза 25.94.
Мислиш,че ако се смяташе както си писала калкулаторът в КИК ще е толкова сложен?

# 182

С кой калкулатор смяташ 25 лв за обикновения болничен?
За обезщетението за бременност и раждане пишеш 30 лв.С калкулаторът излиза 25.94.
Мислиш,че ако се смяташе както си писала калкулаторът в КИК ще е толкова сложен?

Писах Ви на лични,продължавате тук?! Калкулатора е сложен за моя доход,не за нейния.Че е около 25-около 25 е. А сумата ГРУБО 30лв. е за майчинство, но ако 90% X среднодневен осигурителен доход > среднодневния нетен доход

то предполагам тогава ще бъде изплатен на база среднодневния нетен доход.Ако имате въпроси може ли на лични,тук няма да ви отговоря вече.Факт е,че правилно съм изчислила!!!

# 183
Здравейте,

Терминът ми е през юни догодина, ползвам болнични х 30 дни, докато станат 180 - почти до термин.
Предстои ми задължителен юридически стаж 6 месеца след завършване на юр. образование и взети държавни изпити.
Разбирам, че по време на болничните не трябва да подписвам нищо и да не ходя на работа /управител съм/; но знаете ли как стои въпроса със стажа? Дали може да си карам стаж? /не се води трудов или осигурителен, не се заплаща/ Издава се стажантска книжка след молба до Мин. на правосъдието и стажът се води съответно в Районна, окръжна прокуратура, съд, нотариус и т.н.
Притеснявам се да не би от НОИ да ме накарат да върна обезщетенията, ако съм на стаж ...

Благодаря Ви предварително.

# 184
  • Пловдив
Здравейте,

Терминът ми е през юни догодина, ползвам болнични х 30 дни, докато станат 180 - почти до термин.
Предстои ми задължителен юридически стаж 6 месеца след завършване на юр. образование и взети държавни изпити.
Разбирам, че по време на болничните не трябва да подписвам нищо и да не ходя на работа /управител съм/; но знаете ли как стои въпроса със стажа? Дали може да си карам стаж? /не се води трудов или осигурителен, не се заплаща/ Издава се стажантска книжка след молба до Мин. на правосъдието и стажът се води съответно в Районна, окръжна прокуратура, съд, нотариус и т.н.
Притеснявам се да не би от НОИ да ме накарат да върна обезщетенията, ако съм на стаж ...

Благодаря Ви предварително.

Въпросът ти е изключително специфичен.Задай официално питане към НОИ и си пази отговора

# 185
  • София
Искам да попитам,предстои ми ТЕЛК за 12 дни болничен (180 дена вече свършиха),какво представлява този ТЕЛК,заплаща ли се нещо като ида там и реално има ли възможност да ми откажат?!

# 186
  • Пловдив
Искам да попитам,предстои ми ТЕЛК за 12 дни болничен (180 дена вече свършиха),какво представлява този ТЕЛК,заплаща ли се нещо като ида там и реално има ли възможност да ми откажат?!

За плащането не мога да коментирам.Мисля,че не се плаща

ТЕЛКа е комисия,която ще ти разгледа документите като ти се явяваш лично пред тях.Ако разрешат издаването на болничен,дават бележка,с която от ЛКК ще издадат за 12 дни.Могат и да не разрешат,да.Но уж на бременните не отказва.
Ако откажат,ще пуснеш отпуск

# 187
  • София
ами за жалост няма кой да ми даде отпуск..балгодаря все пак!

# 188
 NeWS51
Здравейте! Първо искам да благодаря на всички.... просто сте ми невероятно полезни! За всеки възникнал проблем се допитвам първо до вас!
А сега ще задам и първият ми директен въпрос : А въпроса ми е по отношение на тези 180 дни болнични, една приятелка на скоро роди и ми обясни, че те са 180 за година, а тъй като бременността ми ще протече 2012-2013 година значи ще ми стигнат, но после прочетох че 180 дни за цялата бременност и така няма да ми стигнат 14 дни! Така, че въпроса ми е 180-те дни болничен за цялата бременност ли важат?

Благодаря ви предварително!   love001

# 189
  • Пловдив
Така, че въпроса ми е 180-те дни болничен за цялата бременност ли важат?

Да
за 14 те дни ще пуснеш платен отпуск,неплатен или ще се явиш на ТЕЛК

# 190
Здравейте момичета!  Hug Голямо пресмятане с тия болнични и даже лекарите не могат да ми отговорят на въпросите, което доста ме озадачи....
Аз до сега имам 14 дни дадени от личния, после едни 15 и еди 10 от друг специалист, но никой от болничните до сега не е свързан с бременността ми. Мога ли да взема още от специалиста или той няма право да ми дава повече и трябва вече от АГ да вземам? И другото което се чудя е - 45те дена преди термин, влизат ли в 180те дни или са 180 + 45 дни?
Благодаря ви за отделеното време!

# 191
  • Пловдив
45те дни не влизат в 180те, но на другите въпроси не мога да отговоря Blush

# 192
Последният болничен,който съм дала на работодателя е до 1.01.2013 .Предстои ми още един с дата 2.01-11.01 и след това излизам в 45-дневния преди термин. Интересува ме,имам ли такава възможност и губя ли нещо,ако помоля работодателя да ме пусне в платен отпуск за 10 дена(периода 2.01-11.01),за да не се занимавам пак с комисии (в града комисията е в отпуск и трябва да ходя до съседния град,а не ми се занимава) ?

# 193
  • Пловдив
Последният болничен,който съм дала на работодателя е до 1.01.2013 .Предстои ми още един с дата 2.01-11.01 и след това излизам в 45-дневния преди термин. Интересува ме,имам ли такава възможност и губя ли нещо,ако помоля работодателя да ме пусне в платен отпуск за 10 дена(периода 2.01-11.01),за да не се занимавам пак с комисии (в града комисията е в отпуск и трябва да ходя до съседния град,а не ми се занимава) ?

нищо не губиш
пусни си пл отпуск

# 194

нищо не губиш
пусни си пл отпуск
Благодаря!
Да видим утре дали ще се понрави на шефа,че с всеки първи 10 дневен отпуск за годината,ни изплащат от синдикатите и една заплата отгоре,може да им се досвиди и да не ме огрее  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт