Болничен по време на бременност-3

• 84 477
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Бясна съм ,болничен представен на 15.01 е в процес на обработка все още.Отдавна им изтече 15-дневния срок.Писах им мейл,не отговарят  Crossing Arms

# 406
Здравейте момичета,изчетох и задни теми и тази я прегледах на бързо,но не видях моя казус.
На 11.12.2012 съм назначена на работа,разбира се договора е с изпитател срок 6 месеца и на 22.12.2012 разбирам,че съм бременна.Разбира се не казвам на никого,защото имам предишен аборт.Оказа се обаче,че трябва да изляза болничен от 04.02 до 18.02 и разбирам,че тук във фирмата ми вече са коментирали как ще ме уволнят заради този болничен,който реших да ползвам само 2 дни от него(работя 2 на 2).Въпроса ми е ако ми се наложи да лежа в болница и да си удължа болничния до края на бременност имат ли право да ме уволнят по време на болничния?
Благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 15:05 от baby.one.more.time

# 407
Оказва се, че ако си на изпитателен срок - ДА за съжаление имат право да те уволнят независимо дали си бременна или си в болничен. Същият казус имах и аз и ми го разясниха няколко странички по-назад.

# 408
Здравейте, искам да попитам болничните по време на бременност точно как се изплащат, върху осигурителния доход на работа или по други критерии?

# 409
Здравейте, искам да попитам болничните по време на бременност точно как се изплащат, върху осигурителния доход на работа или по други критерии?
За общо заболяване се изчисляват в/у осигурителния доход за 18 месеца назад и се заплащат на 80%, а Болничния за бременност и раждане (45 дневния) се изплаща на 90%

# 410
  • В полите на Пирин планина
За общо заболяване се изчисляват в/у осигурителния доход за 18 месеца назад и се заплащат на 80%, а Болничния за бременност и раждане (45 дневния) се изплаща на 90%

Но задължително се сравняват със средно дневното нетно възнаграждение за съответния период.

# 411
  • София
Я да питам аз...болничният 45 дена преди раждане ми е до 03.02 ... следователно аз родих чак на 06.02... един вид се води преносване... за тази разлика кой ще ми даде болничен ?>

# 412
Я да питам аз...болничният 45 дена преди раждане ми е до 03.02 ... следователно аз родих чак на 06.02... един вид се води преносване... за тази разлика кой ще ми даде болничен ?>
Ще отидеш при АГ-то който ти е пуснал 45 дневния, той ще ти пусне и за разликата  Peace..

# 413
  • София
а друг не може ли?

# 414
  • Пловдив

Не,защо искаш друг?
Някой бременни нямат избрана ЖК,при тях 45 дневния го издава ЛЛ и за преносването също ЛЛ

# 415
  • София
Момичета,може ли да ви питам следното:от доста време взимам болнични без прекъсване заради бременността,сега ми предстои да подновя пореден такъв,който изтича на 19.02.Въпросът ми е за колко дни трябва да ми бъде издаден листа,при условие,че трябва на 21.03 да изляза в 45-дневния преди термин (терминът ми е на 05.05.2013г.)?Благоадря!

# 416
  • Пловдив
Момичета,може ли да ви питам следното:от доста време взимам болнични без прекъсване заради бременността,сега ми предстои да подновя пореден такъв,който изтича на 19.02.Въпросът ми е за колко дни трябва да ми бъде издаден листа,при условие,че трябва на 21.03 да изляза в 45-дневния преди термин (терминът ми е на 05.05.2013г.)?Благоадря!

Макс болничните са 30 дни.От 19 ти до 21 ви март има повече от 30 дни или са точно 30-брои си ги.Ако са повече,сега ще ти издадат за 30 дни,а после до 45 дневния колкото дни ти трябват.Те ще са малко и може да си пуснеш платен отпуск

# 417
  • София
Ми аз съм самоосигуряващо се лице,не съм сигурна дали мога да се самопусна в платен отпуск Rolling EyesНо ще питам явно доки като отида за подновяване,просто ми се искаше да знам предварително,защото постоянно чета за някакви грешки при тези болнични и  за неправилно нанесен термин и исках да се презастрховам.Благодаря все пак за инфото Peace

# 418
Ми аз съм самоосигуряващо се лице,не съм сигурна дали мога да се самопусна в платен отпуск Rolling EyesНо ще питам явно доки като отида за подновяване,просто ми се искаше да знам предварително,защото постоянно чета за някакви грешки при тези болнични и  за неправилно нанесен термин и исках да се презастрховам.Благодаря все пак за инфото Peace
Няма да се "пуснете" в отпуск, а ще "отработите" тези дни и ще си внесете вноски.

# 419
  • Пловдив
Аз имах същия казус - последния ми болничен, преди 45 дневния трябваше да е до 27.02 включително, а в 45 дневния да излезна от 01.03. Обсъдихме със следящия ме лекар и пуснахме болничния до ЛКК за 20 дни (до 18.02), а след това ще продължим с още един, който ще е за 11 дни Peace

Общи условия

Активация на акаунт