Болничен по време на бременност-3

• 83 781
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравей, и аз миналата година бях на постоянен договор със срок на изпитване 6 м., доколкото разбрах могат да те съкратят преди да излезеш в болничен или след като се върнеш (изпитателния срок се прекъсва по време на болничен). Моля някой да ме коригира, ако бъркам, защото не съм убедена на 100%  Hug
Поздрави!

# 631
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. От януари ме назначиха на нова длъжност в същото предприятие и ми сложиха изпитателен срок иначе договора ми се води постоянен. Въпросът ми е, ако изляза в болнични заради бременността в 5 месец съм, могат ли да ме съкратят, след като не ми е изтекъл изпитателния срок още и ако не в този момент, докато изкарам до 2 години на детето могат ли да ме съкратят, заради изпитателния срок?

Да, могат.Могат да те прекратят дори ако си в болничен.

# 632
Здравейте! В болнични съм поради бременност, като за това ме пишат три дни  в болница и после ми дават болнични за 30 дни от ЛКК. Да попитам проблем ли е ако болничните са ми с различни диагнози и следователно се водят първични, а не продължение на първия болничен. Иначе нямам прекъсване между тях.

# 633
Здравейте! В болнични съм поради бременност, като за това ме пишат три дни  в болница и после ми дават болнични за 30 дни от ЛКК. Да попитам проблем ли е ако болничните са ми с различни диагнози и следователно се водят първични, а не продължение на първия болничен. Иначе нямам прекъсване между тях.
Не, не е проблем.

# 634
Здравейте Simple Smile в момента съм в болничен до 12 май,а 45 дневния преди раждане трябва да ми започне на 15 май.Въпроса ми е ЖК трябва да ми издаде болничен само за 3 дни преди 45 дневния,или как се процедира в такъв случай?

# 635
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile в момента съм в болничен до 12 май,а 45 дневния преди раждане трябва да ми започне на 15 май.Въпроса ми е ЖК трябва да ми издаде болничен само за 3 дни преди 45 дневния,или как се процедира в такъв случай?

Вариантите са ти болничен,отпуска,да се върнеш на работа

# 636
Здравейте от 9 април съм назначена фиктивно на работа и от 22 април излязох в 30 дневен болничен до 21 май,осигуряват ме на 460 лв,а преди това 4 години назад съм си плащала само здравните,та проблемът ми е че немога да си сметна колко болничен ще ми преведат от Нои

# 637
  • Пловдив
Здравейте от 9 април съм назначена фиктивно на работа и от 22 април излязох в 30 дневен болничен до 21 май,осигуряват ме на 460 лв,а преди това 4 години назад съм си плащала само здравните,та проблемът ми е че немога да си сметна колко болничен ще ми преведат от Нои

200-220 лв съвсем грубо казано.това за болничния за общо заболяване.извади си пик,код и си следи на сайта на НОИ колко и кога
ОТ 45 дневния нататък ще взимаш 310 лв месечно

# 638
Мерси Елфи,какво щеше да правим без теб незнам  Hug  да смятам при следващото ми ходене в града да си взема такъв код  Simple Smile

# 639
Здравейте, бременна съм в 6 г.с.  след инвитро. Имам ползвани до момента за 2013г.  8 дни от личен лекар - диагноза ОВИ , 30 дни от ЛКК  след пункция,  10 дни от личен лекар - диагноза ОВИ. Между всички болнични  има прекъсване от по 2 дни.  Не ми е ясно тези дни  влизат ли в общия брой от 180 дни болнични за календарна година или не?

# 640
Здравейте! Не знам дали е тук мястото да попитам, но се надявам да ми помогнете. Първото ми детенце е на 1 г. и 4 месеца и сега влизам в 45 дневния болничен преди термина. През цялото време на бременността съм в болничен и получавам за първото детенце 120 лв. Мисълта ми е кога ще се спре изплащането на тези 120 лв. и трябва ли да подавам документи за това или става автоматично от НОИ.
Предварително благодаря!
С пожелание за лека вечер!

# 641
  • Пловдив
Мисълта ми е кога ще се спре изплащането на тези 120 лв. когато детето направи 2 г или когато останеш без договор  и трябва ли да подавам документи за това или става автоматично от НОИ в твоя случай си ги получаваш до 2 г на детето и нищо не правиш.Може и на ясли да го пуснеш сега-пак ще ти получаваш

# 642
Много благодаря за отговора   bouquet

# 643
здравейте Simple Smile можете ли да ми кажете кога правя 12 месеца стаж, ако в края на април стажа ми е 8месеца и 19 дни newsm78

# 644
Здравейте мили дами! Имам малко глупави въпроси,но се надявам да бъда извинена.. Та имам трудови осигоровки две години но след това напуснах и си плащах само здравните. Наскоро постъпих на работа, но договора ми е за шест месеца. Минали са само два от тях.Искам да попитам мога ли да получа болничен през цялата бременност и дали мога да бъда уволнена след иЗтичането на договора? Какви майчински мога да получавам? Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт