Трудно проговаряне -тема 9

• 61 188
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ами аз лично на този етап не виждам причина за притеснение. Щом покрива всичко за 18м, той реално е на 21 е в реда на нещата да не покрива всичко от 24. Не бъди максималист все пак Wink
"Р" се чисти чак след 5тата годинка, останалите около третата. За пишкане и акане...темата е спорна. Големият почна на 2,8, а малкият на 3,8, но моите деца не са показател. Просто това ми е бил най-малкият проблем. Според психолозите - 2,6г е периодът, в който пишкането и акането са вече напълно осъзнати процеси.

# 106
аз също режех капсулите Thinking
Доника, питах в темата за омега к-ните и ми казаха, че важното е да се дават веднага...т е да не престояват. Може ад се режат  Simple Smile.
sisonder  не знам колко майките в темата ще те успокоят. Но за  си спокойна можеш да проведеш  консултация с логопед.
Ако знаете колко съм зле....та да споделя. С мъжа ми ще ходим на една хижа до Сливен с компания и съответно ще оставим малката да я гледа баба. А на мен ми е гузно!!! ooooh! Представяте ли си. От много, много отдавна не сме излизали без нея, а на мен ми се вихрят едни мисли в главата  #Crazy

# 107
Ели, стига бе и вие сте хора, и вие имате нужда от почивка. Моят мъж и той все иска да е с малката, навсякъде да я води, че аз му викам, айде да я заведем на басейн, виж как добре й се отразява плуването и така си издействах една спа почивка Laughing

# 108
  • Ботевград
Ели само не ми казвай, че ти се въртят мисли около малката  Hug
Надяваме се да се решиш да отидете и да се върнете романтично и позитивно настроени и да намерите едно говорещо човече  Hug
На мен логопедката ми препоръча даже ако имам как да я оставям без мен, без познати - при деца, баби, лели или съседи дори за малко, да свиква на самостоятелност  Crazy и аз се възползвам при всеки удобен за това момент, приятна почивкаааааааа  Hug

Добре дошла на новата мама  Hug
Аз също усетих проблема на моето дете, когато стана към 2 годинки  Cry
Да не говорим, че имам и първо дете, което на 2 години правеше изречения и разговаряше като възрастен човек, нямаше как да не направя сравнения... НО мисля че една консултация с логопед няма да навреди на детенцето ти, дай боже всеки момент да се отприщи и да дойде речта, стискам палци  Praynig освен говорните проблеми забелязваш ли други - поведенчески проблеми - моята дъщеря например скърцаше със зъби, запушваше си ушите при силен или плашещ шум, плачеше без причина, тръшкаше се, нервничеше и много не общуваше с деца, играеше си сама повечето..
Сега е на светлинни години напредък от това време  Praynig дано да продължава все така напред, около 4 годишна започна с първите изречения, около 3 години и 9 месеца повтаряше думи преди това всичко беше срички и бебешко дърдорене  ooooh!

# 109
гала ама сме изобретателни жените  Laughing.
 ZLATNA ами около нея ми се мотат мислите, че ще я стресирам  ooooh!. Яко са ме хванали лудите  #Crazy Joy. То няма такъв човек като мен обсебен от детето си. Това и аз осъзнавам, че не е здравословна за никого. Но за сега ще се ходи.  Crossing Arms Laughing
Христина около 2,5 годишна възраст казваше около 10-15 думи придружени с бебешко дърдорене. Тогава и идея си нямах колко е важно да се сочи ....живота учи. Разбира се ние сме и с неврологичен проблем така че сравнение не може да има...Имам познато дете на 1,11 месеца. То доста говори, но много неправилно, съкращава и си измисля думи...

# 110
Мами, извинявам се че ще се намеся без покана, но ми се иска да помоля за малко информация. Може ли да разкажете накратко как тече развитието ви на вашето дете - кога и как, колко думички и т.н

Питахте ме в другата тема, там не отговорих но имам син на 3 години и 8 месеца, общо взето виждам много общи неща с вашите деца и за това ме интересува какво да очаквам като развитие. Силно положително съм настроена, че в крайна сметка е едно доста умно хлапе, но се чудя как да повлияя така че да се вписва по-успешно.

Аз мога да ви кажа при нас как тръгнаха нещата - проговори думи по смисъл направо прекалено рано - на 6 месеца - и до сега ги ползва - ам-ам, не. Никакви проблеми в моторното развитие, проходи рано, сръчен е. Но в един момент вместо да повтаря думички след нас ни казваше не и това е. Сега започна пак малко да се отпуска. Ние направихме грешка да го оставим по много време на компютъра това сега го осъзнавам.
От друга страна в детската градина има няколко момченца на неговата възраст, които макар и да казват малко повече неща от него не разбират повече, така че не мога да кажа че е много изостанал от децата. Но е прекалено самостоятелен, не слуша какво му се говори, директно отказва да изпълнява ако го действат - и това значи че отказва да изпълнява каквото му кажат госпожите в детската, бяха пропищяли от него за един ден.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 21:54 от ednakaka

# 111
А какво всъщност говори детето, думи ли, изречения ли, не можах да разбера. Иначе ние сме по-специален случай, защото детето ми е с неврологични проблеми и не сме показателни.

# 112
  • София
аз гледах това сиропче, но от аптеката казаха, че нямали внос от една година: http://apteka.framar.bg/30005408/%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC% … 105-%D0%BC%D0%BB- иначе за Допълхерца видях, че са капсули за деца над 4 г Simple Smile

Аз да задам малко лаически въпрос, ама дълбоководните риби не задържат ли живак, олово и прочие? Които пък са изключително вредни за мозъка?  newsm78 newsm78 Иначе Ескимо-то звучи много добре.

# 113
Доника, и на другите благодаря за отговорите и топлото посрещане.

Аз исках най-вече координати за логопед в Пловдив за консултация. Страхувам се да тръгна насляпо при някой, който само заради финансовата страна да ни кара да ходим, ако няма нищо притеснително. Но пък и да не неглижира ако има проблем. Съзнавам, че е трудно да ми кажете нещо конкретно за моето дете, тъй като всичко е строго индивидуално, но исках да се възползвам от Вашия опит.

Пожелавам Ви прекрасен и бъбрив ден   animal085

# 114
тази статия за рибеното масло е доста изчерпателна: http://www.bg-zonata.com/zonata/2012/2/1/354517156354.html

# 115
  • Ню Йорк

Аз исках най-вече координати за логопед в Пловдив за консултация. Страхувам се да тръгна насляпо при някой, който само заради финансовата страна да ни кара да ходим, ако няма нищо притеснително. Но пък и да не неглижира ако има проблем. Съзнавам, че е трудно да ми кажете нещо конкретно за моето дете, тъй като всичко е строго индивидуално, но исках да се възползвам от Вашия опит.

То винаги може да се случи така, дори и ако ти препоръчат някой. При мен така се получи в началото, насочиха ме и ми препоръчаха логопед и психолог и не ми свършиха никаква работа само за да ми прибират парите. Добре, че се усетих навреме и ги разкарах.

# 116
  • София

Аз мисля, че засега ти е достатъчно да прегледаш темите за идеи какво да правите у дома. Лично мнение. Около мен повечето деца започнаха да говорят след 2. Почти всичките ми познати дечица до 2 г. казваха само отделни думи, десетина. Което е в разрез с почти всички таблици за развитие. По-важното е колко разбира детето от речта, пасивният речник. Много говорене и занимания си трябват.

# 117
  • Пловдив
  bouquet вместо запис

# 118
ednakaka от поста наистина не се разбира точно какво говори детнце. Разбирам, че е самостоятелен и това е което мен най - много ме интересува. Хриси не желае да пораства и и харесва да е бебе. Това което си спомням е, че като бебе си гука, усмихва се, започна да казва срички около 7-9 месец. Проходи на 11 месеца, а на 10 направи първите си крачки. Показваше, че е на 1 годинка, браво, чао...Като тръгнах на работа и я оставих с баба спря. Баба я отглеждаше с реклами и тв....грешка огромна. Злото вече е сътворено. После след 2 годинка някъде започна пак да бръщолеви в началото на бебешки, после думички. На 2.5 годинки имаше 10-15 думи, които използва ( ола - кола, колад-шоколад.....). Тогава започнах да пиша във форума и да следвам съветите и речника и се обогати. Към третата година научи цялата азбука, цифрите и започна да повтаря почти всичко и да задава въпрос "Кои е та?". Още не може да разказва за съжаление. В петък се опита да ми каже нещо за някакъв балон, "Дува жълто балонче. Пук баблончето счупено е. Няма балонче"  Joy
Ние продължаваме сагата с не желаието да ходи на ДГ. Панаири всяка сутрин  Tired

# 119
  • Ню Йорк
Да мина да се оплача. В групата на малкия има въшки  #Cussing out Сега съм в издирване на някакъв предпазен шампоан или лосион, че хич не ми се иска да прихване и той. Приемам всякакви съвети.
Оня ден за първи път използва правилно минало време. Много приятно ми стана  Embarassed Опитваше се да ми разказва нещо и каза: "аз вчера ходих в двора на градината". До сега по-често изказванията бяха от типа "аз вчера ходи двора градина". Явно Госпожата жъне успех с него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт