Трудно проговаряне -тема 9

• 61 181
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Не си зададох правилно въпроса. Имаш впредвид, че опасни са детските надбавки, защото те са жилирани, а не гел-капсулите?
Доника от къде Ескимо?

# 91
 Ама не съм казала, че са опасни, а  казвам, че не е ясно колко полезни съставки са останали след желирването. А гел капсулите са течни отвътре, така че мисля че при тях принципа на обработка е друг, но не съм 100 % сигурна  Peace

# 92
  • София
Ескимото ми е стара резерва Mr. Green

# 93
Привет!
За рибено масло си говорите.
Аз съм купила това http://www.iherb.com/Ascenta-NutraSea-Kids-Omega-3-Supplement-wi … l-oz-200-ml/23636
Обаче една от мацките, които консултират в темата за iherb ми каза да изчакам и да го давам зимата, защото има витамин Д.
И сега по препоръка от нея съм взела и чакам да дойде това http://www.iherb.com/Carlson-Labs-The-Very-Finest-Fish-Oil-For-K … l-oz-200-ml/12268

Давам и био ленено масло в течен вариант.
Не съм видяла някакъв особен ефект, но не се съмнявам, че е полезно за мозъка и въобще за организма и затова давам.
И ние продължаваме да си прехвърляме вируса вкъщи и вече две седмици изпускаме детска. Ще видим ако се доберем в понеделник дали всичко ще започва отначало.

# 94
wondergirl , но това второто също е за деца над 4 години,нали?

Аз също искам да й давам нещо,но ми трябва сироп,не иска да гълта капсулите,плюе ги,а като и ги сложа в лъжица или я насиля,повръща.Някой знае ли откъде мога да поръчам?

# 95
Alexal точно от този сайт, който е посочила  wondergirl. Има и тема с указания как се поръчва. Аз миналата година давах рибчо, но ги срязвах и смесвах със сок. Колко е правилно не знам...

# 96
  • София
аз също режех капсулите Thinking

# 97
Alexal, сега погледнах, че е за деца над 4 г. Моето момче е близо до тази възраст и няма проблем да започна да му давам, но ми се струва, че съм чела в темата за iherb да го препоръчват на по-малки деца. Ако се интересуваш може да попиташ там.

# 98
Момичета има Ескимо в аптеките. Аз го поръчах прибързано от Фармар. Няма значение да ви кажа  Simple Smile

# 99
Момичета има Ескимо в аптеките. Аз го поръчах прибързано от Фармар. Няма значение да ви кажа  Simple Smile

Така ли, пак има внос супер и аз ще проверя на нашите аптеки  Peace

# 100
Здравейте,

За пръв път пиша в тази тема и за това ще помоля да ме извините ако ще ви карам да предъвквате информация, но бих искала да проверя дали синът ми правилно развива речта си. Тъй като сме двуезично семейство (бащата говори само на руски с детето, гледа филмчета на руски и четат книжки на руски) аз съответно на български и не мога да преценя до каква степен имаме изоставане и нормално ли е то. В тази връзка искам да Ви помоля да ми препоръчате логопед в Пловдив. Може ли да мине по здравна каса? Както и изследването на слуха-къде се прави и каква му е цената?

Съзнавам колко е неприятно да се дъвчат едни и същи неща, но не можах да прочета всички 8 минали теми  Embarassed

# 101
  • София
sisonder, точно за това на първа страничка има сбита информация за психомоторно развитие по възрасти - виж там, тъй като и в поста си не даваш достатъчно информация за самото дете Wink Логопед в Пловдив не мога да препоръчам, само ще ти кажа, че не, не минава по здравна каса за съжаление... Изследването на слуха е по ЗК. Отиваш на УНГ доктор и той дава направлението за аудиограмата, ако прецени, че има нужда от такава Wink

# 102

Да ви кажа моето дете днес влезе без протести. Сутринта стана рано закусихме и поехме пеша. Явно се измори  Laughing и влезна без протест. Снощи яде ориз. В началото "не олиз. искам яйце.", но после и сложих шарена сол в ориза Laughing и яде сама. Много послушна ми беше. Но аз я мотивирах, че има "изненада" и и дадох след вечеря малко шоколад. "иненада шоколад. ауууу шоколад" Joy
Вчера говорих с едната госпожа. Каза, че не е от най-послушните и си личи, че и е позволявано всичко. Каза, че е нормално при деца като нея. Не говорела, само някой път по някоя дума. Каза, че се отнасят както с другите деца нямат специално отношение. Подкрепих ги. Заигравал се с децата, но не да седне с тях и да играят с кукли. Не виждала нещо паталогично за деца на нейната възраст са нормални самостоятелните игри. Тя и на пързалките обича подвижните игри и все е около момчетата. Не я интригуват момичешките игри. Вече няма непокорена катерушка. Умирам от страх да не падне и да си счупи нещо.

# 103
  • Най-сетне у дома
Sisonder, наистина не разказваш много за детето, дай повече информация. И не се шашкай  Laughing
За съжаление, логопед в Пловдив не мога да препоръчам. Само мога да ти кажа да не се доверяваш на такъв, който настоява, че двуезичността не е фактор и децата "в норма" се справят с него без проблем. Това просто не е вярно, но има тенденция да се пробутва доста напоследък.

# 104
Здравейте, благодаря за отговорите  bouquet

не написах подробности, защото не исках да Ви отегчавам. Прочетох линковете от първа страничка и направих тестовете сама за себе си, но все пак не си отговорих на въпросите. Покриваме напълно нормата за 18 месеца, но от тази за 2 годишните сме много далеч като набор от думи. Има трудности в произнасяне на звукове като "х","с","ч","з","ц" за "ш", "р" и "щ" да не говорим. Думите му са основно от 2 срички и са т.н. лепети, с които прави изречения от 2 думи (Мняяяу (котето) мням-мням(яде).  На психо-моторно развитие отговаря напълно. "Да" и "не" употребява в повечето случай правилно. Тананика прости мелодии вярно, но в повечето случай с да-да-да или ду-ду-ду. Имаше тежко раждане с лицево предлежание и е ваден с вакуум. Прави ми впечатление, че нарича нещата както той ги чува, а не с това, което аз или бащата му кажем. Например не куче, собака или бау-бау, а "гъм-гъм" (нашето собствено куче  издава подобен звук и почти никога не лае ясно), не е коте, кися или мяу-мяу, а мняяу; не е кола, машына или бу, а вуум-вум и др. Не си казва за пишкането и акането още. Яде и дъвче нормално. Друго не се сещам в момента.

Общи условия

Активация на акаунт