Трудно проговаряне -тема 9

• 60 965
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте!

Ние още се гледаме вкъщи. Вече 3-та седмица си прехвърляме гадния вирус. Направо грипна епидемия си има до колкото разбрах, такава са обявили в една болница. Другата седмица пак на ново цялата адаптация в яслата, живот и здраве.

Аз вече не броя новите думи. Повтаря всичко и изречения от 2 думи се появиха. Казва - колело, лютеница, шоколад. МИсля, че имаше момент на отприщтване. До преди няколко месеца нямаше нито една дума.

# 76
Здравейте. С крачето сме слава богу вече много по-добре, но още я карам с количката, гледам да не го натоварваме. Като чета тука ние сме най-зле от всички. Въртим тия 5 6 думи, които ги има, като я карам да каже нещо ново казва ейе и това е. Логопедката каза, че бавно ще стават нещата. Суриозно съм се замислила за детска градина, ама тя с тоя страх към деца ме е страх да не стане като преди, като види дете и почва да плаче и да я е страх. Моля се при нас да почне такова отприщване на думи, ама как да стане като тя не може да произнесе звука.

# 77
Гала ако знаеш как умирам от страх. Ти можеш да разбереш. Почнахме да спираме лекарствата, а с нейните истерии и ревове  ooooh!. От тази седмица намаляме Конвулекса и не знам как ще издържа и с тези боледувания и температури допълнително. Пфуу скапан работа. Оплаках се.
Макар да си търси децата още от малка сега пък проблема са конфликтите, които ние родителите и по-големите деца приемаме по сериозно и с тази говорна бариера....Не приема да чака детето да се люлее, а го гони от люлката. Направо я дърпа и му казва "Ставай от люлката. Дай ми люлката. Не на люлката." Пищи, дърпа...направо много е конфликтна. Не разбира понятия като приятел. Още не умее да разказва. Въпреки, че може и знае достатъчно думи. Важно е, че ще ще случат нещата макар и със закъснение. Но е хубаво да е сред децата. Но първо трябва да ги търси...
s e r e n e на колко бяхте? Радвам се за големия ви напредък. Дано бързо свикне наново в ДГ.

# 78
Мойто чадо продължава да е болно и не можем да усетим приемуществото на говорящата среда Crazy Този месец има само два дни в яслата.
Бележиме напредък с гърнето - върши си всичко там, но като сме вън отказва да пишка Confused Думи никакви Confused Единствено почна да сочи всичко, имитира нашите жестове и с неговите 4-5 думи (общ сбор) сътвори изречение - откъснал малко тоалетна хартия и преследва батко си из къщата опитвайки се да го накара да изяде хартията "бате айде ам" Joy Joy Joy

Да питам давате ли на дребните сирпчета Омега 3 и ако - имат ли някъв ефект върху концентрация и т.н. както пише?

# 79
natalinik за кои Омега 3 говориш Thinking, ако е за тези на Допълхерц първо те са капсули, второ са за деца над 4г. Аз пролетта давах 2-3 месеца Рибчо и го спрях за лятото че имаше витамин Д и сега го почвам пак. За ефект някакъв голям не мога да кажа  Rolling Eyes.

# 80
http://www.nowfoods.bg/p/DHA-Kid-s-Chewable
На мен ми препоръчаха това. Аз също давах Рибчо миналата зима.

# 81
аз гледах това сиропче, но от аптеката казаха, че нямали внос от една година: http://apteka.framar.bg/30005408/%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC% … 105-%D0%BC%D0%BB- иначе за Допълхерца видях, че са капсули за деца над 4 г Simple Smile

# 82
 Eли, не знам кой ти го е препоръчал, но като цяло желираните неща малко са неясни със състава си. По принцип рибеното масло не трябва да има термична обработка, а при това желиране със сигурност има...Така, че е доста съмнително какво става при това желиране. Същото е и с желираните витамини. Има изследвания на лаборатории,че онез желирани мечета,забравих как се  казват имат високо съдържание на олово. За справка гледайте темата за Айхърб- там има две момичета, които следят изследванията на всякакви хранително добавки от американските лаборатории  Peace

# 83
Ескимото го няма от година да, спряха му вноса. Аз гледах и това Ефа Бленд за деца

# 84
Аз пък някакси не мога де се доверя да го поръчам от чужбина и този транспорт. Просто много се колебая...ребиното масло не трябва ли да се съхранява в хладилник? Не съм чела много и все повече клоня към нещо от България. Но не мога да намеря сироп..
http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Mini-Gels-180-Softgels/23362
това е бил линка объркала съм  Joy и
http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Fish-Oil-Lemon-Flavored-7-fl-oz-200-ml/747
но сиропа много ми се вижда 5 мл за дете.

# 85
 Съхранява се в хладилник след отваряне на опаковката, за да се намали влиянито на окислението....То пък в Бг да ни би да ти го държат в хладилник  Whistling

# 86
 simpatiuh4e  говориш за детските добавки, а не за гел -капсулите?

# 87
 Напротив, и те се държат в хладилник след отварянето ( гел- капсулите) .

# 88
  • София
Аз съм давала Афа бленд. Сега е на Ескимо. Видях и едно друго подходящо, но му забравих името...

# 89
Дони къде намери Ескимото  newsm78 нали го няма

Общи условия

Активация на акаунт