Трудно проговаряне -тема 9

• 60 955
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
гала , как сте? Как е крачето?

Да ви пусна един сайт, не помня дали е пускан. Даде ми го логопедката

http://umeia.com/

# 61
  • Ню Йорк
В групата на малкия също има 2 момченца които се поступват, но госпожите много ги дебнат и не дават да стават сериозни тупаници. Все пак на родителската среща казаха на родителите и на двамата, но не са обвинявали само едното дете например. Но все пак и в нашата група всички деца са си с диагноза и не им се прави разделение.

# 62
Всички  сме предубедени и за каква интеграция се говори не знам. Ето, че изпъква разликата в отношението между дете с диагноза, макар и търпяща промени, а не статична и такова без. Аз затова като дадох документите не коментирах със госпожите и персонала на ДГ. Хриси е със неврологично нарушение и в яслата знаеха и няма да забравя думите на лелята "Тя не е  агресивна за разлика от други деца като нея". Просто отношението се променя. Не знам  как цял живот ще се борим срещу тази нагласа на хората.

# 63
  • София
Благодаря, Доника, това е добра идея!

# 64
Вчера не е била нашата леля и сега няма как да разбера какво е станало. Цялата седмица ще заместват едната ни учителка все различни. Хубавото е, че днес беше много спокоен и не е споменавал за детето. Разказа ми, че са гледали театър. Определено ако продължават да стават такива неща ще реагирам доста по-остро. Дано да си взимат поука макар и да не ми се показва.

Ели, при нашата диагноза точно всеки си прави асоциация с агресивно дете. Той не е такъв, сега го проявява при наличие на друг фактор. Проблема е, че на него се обръща внимание за поведението, а на другото дете не. Защо така се влияе сега незнам. Явно колкото по-голям става толкова се променя и много неща му правят впечатление.
Само да го видите какви коментари прави докато гледаше Индиана Джоунс с баща си. Скъсах се да се смея, а където имаше по-страшни сцени си слагаше ръцете на очите и казваше "аууууу, колко страшно. Няма да гледаш" Сега е в банята и намерил една гъба, търка детето мивката и като го питах какво прави ми каза, че чисти и да се махам. Изгони ме и затвори вратата след мен  Simple Smile

# 65
  • София
Прати го после и в нас hahaha

# 66
Нямаш грижи  Grinning  Тъкмо малко да ми мирне главата от него Simple Smile

# 67
  • Бургас
Здравейте и от нас момичета  Simple Smile!
Мамче и вас не са ви подминали проблемите  Sad, дано ги решите без да се стига до крайности.
От Сашко засега няма кой знае какви оплаквания, но определено не е идеално. Понякога ставал от столчето, докато правели разни неща, говорел докато госпожата четяла приказка и т.н. Но малко по-малко вярвам, че ще свикне с тамошните порядки. Най-големият пробив на лелките е, че вече обядва няколко пъти там, а аз виждам и промяната в къщи. Започна малко, по-малко пак да става всеяден  Mr. Green, дано не ни мине черна котка път.
С думичките се движи все така. Появява се някоя нова, другите ги затвърди, но няма момент като отприщване, за който някои майки говорят. Иска ми се по-бързо да му се обогати речника, но и на това се радвам.

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 22:49 от kojo

# 68
kojo хубави новини. Аз също това отприщване не съм го виждала, а само съм чела за него. Като натрупа речник ще почне и изречения да свързва
Аз съм много разстроена. Моята кукла всяка сутрин плаче, но днес такъв панаир ми спретна, че я ошамарих. Аз и обувам пантофите, а тя ги събува. Така няколко пъти. После я грабнахи я качих там се тръшна пред вратата почна да търчи надолу по стълбите. Не дава да я взема, накрая я завлякох до групата. Ох!!! Още ми треперят краката и ми тупка сърцето  Tired Защо така не знам. Питах едната госпожа дали играе с децата. Тя каза, че после си играе и няма проблем. Но къде е проблема. Sad

# 69
Ели и Криси ми ги е правил същите панаири. Даже сме го гонили извън градината. Като ги питах има ли някакви проблеми вътре, всичко уж било наред. Изживяват си нещо децата и като не могат да го кажат си страдат по техен начин. Аз и досега не разбрах защо така прави, като това се случваше не в началото като тръгна, а зимата когато си ходеше с кеф.

# 70
Какво мога да предприема? Това ми се струва, че не отминава, а се задълбочава!? Като не може да си каже и явно само това е начина, по който може да реагира.

# 71
При нас се случи да се разболее и си беше 2 седмици вкъщи. Като отиде първия ден след това нямаше подобни изпълнения. При него си мисля, че продължителното ходене го уморява и на месец ходене му трябва една седмица почивка. Незнам какво да те посъветвам защото не сме правили нещо специално. Единственото което всички ми казваха е да не се поддавам и да продължавам с настояването да ходи на градина. Дано бързо да отшуми защото прекрасно те разбирам какъв тормоз и напрежение е това за теб  Hug
А има ли вариянт някой друг да я води сутрин? Може би така да е по-добре.

# 72
Няма кой да я води.  Tired ММ тръгва рано за работа и се прибира късно и на мен лекинко ми е писнало. Искам почивка и се чувствам психически изцедена от това притеснение постоянното. Но тука става въпрос за нея да не мрънкам като баба. Знам, че в големия град е трудно. Живеем доста далеч от бабите за съжаление. Даже така ми се е приискало една мрънкаща баба у дома да ми помага  Laughing, но няма да стане. А Хриси твърдо иска "пи баба Коца". Вечер е весела и като я питам дали ще ходи на градина и тя казва "да на гадина пи децата".
Търпение ме съветват всички и да не отстъпвам, защото е добре за нея  Hug благодаря мамче.
Притеснявам се, защото сме с гърч и сега спираме лекарствата, но не мога да я пазя цял живот. Трябва да се учи да се оправя сама. bowuu

# 73
eli82eli, тази сутрин на Хриси никак не й се ставаше в 6 и 15.И нашият татко започва работа от 7:30 и заради него се стягаме семейно рано-рано, за да ползваме колата.Нямам време да закуся.Като в казарма набързо хапвам и се чудя на някои майки, че закъсняват в 8 и 30/идват винаги напудрени и със собствен автомобил/. ooooh! 
И ние гледаме на не отсъстваме много от ДГ, защото изоставаме с програмата от ДЦДУ. Sad

# 74
Да и аз поради тази причина гледам да не отсъства, заради ресурсната. Тази година идва 3 пъти в седмица, но не работи с нея в групата. Взема я заедно с още едно по-голямо дете. В понеделник се беше справила по-добре със задачата и беше оцветила покрива на къщата. Имаха куклен дом. Вчера обаче явно е отсътвала заради ресурсната, защото имаше празно листче. Аз си ги прибирам и ще я питам въпросчетата.  Нашия тати тръгва преди 6 и само в понеделник можем да го ползваме. Явно трябва да става по-рано, но аз и в 7 трудно я събуждам. Вечер не можем да легнем преди 22.00. Трябва да си легнем в 20.30 за да заспи към 21.00 и нещо. Но това нежелание да остане в ДГ ме съсипва. Защо такава коренна промяна. Сградата е същата само е на втория етаж. Имат си и телевизор и им пускат филмчета и песни....

http://www.purvite7.bg/articles/view/2360/obrazovatelni_igri_za_deca.html?rc=52

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 13:59 от eli82eli

Общи условия

Активация на акаунт