Трудно проговаряне -тема 9

• 60 938
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
eli82eli браво на малката кукла! Тя като почне така да си споделя, това е най-голямото всекидневно упражнение. Важно е вие да имате нерви да и отговаряте и да си говорите още повече с нея. А ако се навие и тя да рисува приказките би било чудесно.

Моето момче вчера ми обясни за една китайска играчка от списание "Мечо пух", че се счупила, защото била много чуплива и че това е прекалено  Simple Smile 
Но ми е много трудно да се боря с неправилен словоред: Няма пипаш го! Когато е такова просто изречение поправям и моля да повтори правилно, но в повечето случаи вече се е впуснал в нещо друго и не ме слуша. А ако е някакво дълго обяснение, човека не иска да спира и да се поправя, а настоява да продължи с разказа. Аз пък не искам да му секва желанието да разказва и обяснява и не настоявам за поправка.
Ако знаете някаква хитрост в това отношение - споделяйте!

# 46
  • Ню Йорк
Но ми е много трудно да се боря с неправилен словоред: Няма пипаш го! Когато е такова просто изречение поправям и моля да повтори правилно, но в повечето случаи вече се е впуснал в нещо друго и не ме слуша. А ако е някакво дълго обяснение, човека не иска да спира и да се поправя, а настоява да продължи с разказа. Аз пък не искам да му секва желанието да разказва и обяснява и не настоявам за поправка.
Ако знаете някаква хитрост в това отношение - споделяйте!

Е и моя точно така говори. Мама пали лампата не. И аз почти винаги го поправям, но ако не го поправя на момента и той си продължава и забравя какво е казал.

# 47
M_I_A аз се опитавам постоянно да и говоря, но тя понякога ме игнорира. Например кажи го и като се опитам да и обясня или задам въпрос тя вече е видяла нещо друго Tired. Единтвеният начин, които се сещам е да и задавам въпроси и сама да си отвогарям  newsm78 , когато тя не го прави. Понякога го прави...За приказките идва и се опитва да рисува нещо от тях. Приказва си, но още не разбира да подреди картините, а драска където падне.
Забелязах, че като прави нещо "забранено" и се обръща да ме гледа как ще реагирам. Направо ми пробва реакциите малкото дяволче.
Приемам съвети как да стимулирам това бърборене и да почне да ми разказва.  Hug
Мъчи се и да оцветява. Това е положителното на градината. Там не се е справила и не само тя, но поне у дома рисува балони и вече ги оцветява  Simple Smile

# 48
Здравейте,
Алексал, много съжалявам за неприятностите в градината. Постъпката им е меко казана просташка. Дано намерите решение на проблема.
Ели, браво на твоето момиче. Виж как започва да се отпуска.
Мен също ме тресат градински неприятности и пак изпаднах в отчаяние, гняв, безпомощност и всякакви такива чувства.

# 49
  • София

Мен също ме тресат градински неприятности и пак изпаднах в отчаяние, гняв, безпомощност и всякакви такива чувства.
Hug Мамче, сподели да ти олекне Hug
Вчера Гого за пръв път е огладнял в градината и завел госпожата в столовата и и показал, че иска да яде торта (имали рожденик). Започна да казва от време на време - Гого пика, когато му се пишка Grinning
От вчера се почна неговият тормоз Twisted Evil и така и трябва де. Само команди, докато се научи, че трябва да ги изпълнява. Защото той осъзнава какво го караме, но не желае да го изпълни, инатчето му с инатче. Та сега с камък трябва да натрошим малките козирошки рогца Wink

# 50
mam4e82 сподели какво се случва с вас.
Моята отказва да ходи на градина. " не иска на гадина пи децата"  Tired. Мисля си, че причината е обгрижването у нас. Там среща друг вид възпитание и порядки.
Доника и ние сме така с командите. Когато е на кеф изпълнява. Но когато е решила, че ще се лигави. Е и аз не съм на кеф ама никой не ме пита.  #Cussing out Пълен бойкот у дома вчера...не иска да си обува чорапите. Ама инат голям. Не иска да се облича. Абе така ми кипна. Моите козирожки рога се скършиха пред водолейския инат. Laughing

# 51
  • София
Той е официално водолей, с влияние на козирог Joy Аз съм доволна, че ходи с голямо желание на градина Simple Smile

# 52
И телешкия инат е много силен  Grinning  Ние сме същата работа, ако не иска нещо да направи нищо не е в състояние да го накара.
За градината, в момента е в немилост. Преди две седмици бутна и оскуба едно детенце ей така от нищото. За беля се оказа, че си е счупило ръчичката и се изказаха доста приказки за Криси. Обаче цял месец той всеки ден казва, че Стиви го бие и вечерта след родителската много плака и постоянно обясняваше къде го дърпал, ударил. След тази случка той се промени пак, стана изнервен и се случи белята с детенцето. През цялото време питах какво се случва, Криси как се държи в групата и винаги ми отговаряха, че няма проблеми и той въобще не посяга. Обаче въпросното дете го удряло защото Криси му дърпал играчката, един вид заслужил си е шамара. Много се притеснявах, че той пак ще се изнерви и се случи точно така. Вчера сутринта пак намекнах, че всичко се случва заради сбиванията между двамата и отговара беше, че не е така и Криси си измислял. Обаче като го взех ме посрещна с думите "Стиви го бил" питам ти ли удари Стиви, отговаря да. Защо удари Стиви, ами той бие тука за гушката, при което го поглеждам и виждам белези от пръстчета точно под гушката. Сутринта ми казаха, че не е имало проблеми, но следобяд ще говоря с лелята защото мисля, че при нея е станало. Въпросното детенце налита на всички деца и сега неговото поведение не се отчита, но това на Криси и то само от една случка веднага даде поводи да ми се кажат много неща. Та една диагноза прави нещата винаги различни. Вечерта дори ме хвана за гушата и почна да ми крещи "ще те удуша, ще те пребия"
Много съм объркана, изнервена и пак се върнаха проблемите със сърцето. Трябва обаче да издържа и да защитя детето си. Не е хубаво това което е направил, но винаги се случва след като е видял или към него е имало агресия.

# 53
  • София
Мамче, първо няма да се даваш психически Hug Говори с учителките и им кажи, че настояваш да наблюдават въпросният Стиви . Аз така тактично предупредих за едно дететнце, което беше по-агресивно към Гого още преди градината. Обясних им, че той ще търпи, пък накрая ще го ступа, а е два пъти колкото него Rolling Eyes Има един друг сладур, който също го пощипва и закача от време на време, но е добронамерен. Много сконфузна ситуация Sad Само едно ще ти кажа - постави въпросът така - моето дете е с диагноза - или да накарат родителите на другото да вземат мерки или ти ще ги държиш тогава отговорна за следите по вратлето. Ти на учителката показа ли ги? И от къде тази агресия в 4 годишно, че да иска да души?!? Ми да си заведат детето на психолог,няма само ние да водим нашите. Но забравих, психолог е мръсна дума. Миналата година на родителската среща на  на Хриси се изсмяха, като казах, че ходя. Но аз съм си луда, не крия hahaha

# 54
mam4e82   Hug  гадна ситуация. Аз да попитам къде са госпожите? И в нашата градина все има някой ударен, оскубан, син...а госпожите нищо не са видели  newsm78. Може би е добре да се сложат камери за да се види кои какво прави. Като се има в предвид, че това не е единичен случай!!

# 55
Мисля, че вече някой се е оплакал от детето и в момента се прикрива това което прави. При едно оплакване на Криси пред учителката тя веднага се опита да замаже като каза "я кажи на мама къде те ухапа гущера" Той се поддаде на момента, но вкъщи си каза, че Стиви го ударил. Обаче явно моето много се е впечатлило и му влияе зле цялата работа. И миналата година се е случвало да видя по него драскотини, но никога не съм обръщала внимание. Това са малки деца и за мен е нормално да се сдърпат за нещо, но сега си стана системно. После като го взема ще видя какво ще ми каже лелята и в какво състояние ще е той. Но за един месец ходене започна да се облича сам, едно хубаво нещо. Ще се обадя и на ресурсната да видя дали не знае нещо по въпроса.
Благодаря ви за подкрепата!

# 56
Мамче, пази си сърцето и не се поддавай на отрицателните емоции от случката.
И аз мисля, че трябва сериозен разговор с учителките. Не е нормално да се удрят децата пред очите им и да не реагират. Дано се успокоят страстите бързо и да нямате повече такива инциденти.

При нас и двете деца са болни и вкъщи и успяха да заразят и татко си и мен. През уикенда бяхаме заедно с родителите ми и те и двамата са болни в момента. Много упорит излезе този вирус, а не е нищо особено и са си жизнени и лудеят. Обаче Макси ще забрави детската и в понеделник пак ще започваме отначало. Добре че тече ремонт в момента и без това ни молят когато може да не ги водим, когато може да ги взимаме на обяд и поне нищо не изпуска, смесени групи.

# 57
  • София
И моя го тупат понякога. Госпожите казват, че закача другите, а той, че не си дават играчките. Подозирам, че се ядосва, като не му дадат играчките и ги провокира. Не знам и аз как да постъпя, защото знам, че едно конкретно дете го удря,  говорих с госпожата, тя обеща да наблюдава, но ефект няма. Снощи като отидох да го взема, въпросният К. също се обуваше и моят го посочи - той пак ме удари, по-точно показа ритник. А К. рече, че Д. го бил ритнал, а той само го ударил. Майката попита защо, той обясни, че Боре го дразнил... Наистина се чудя какво да правя, защото явно го бият, а той не се оплаква много, госпожите пък ми обясняват, че и той не им остава длъжен. Не че нещо ненормално да се ступат момчета на 6 години, но искам да се убедя, че не го тормозят.

# 58
  • София
Луда Мара , как процедирам аз за малкия - питам дечица, които говорят. По стечение на обстоятелствата братовчедка му е в същата група и тя докладва всичко - спал, не ял и тн hahaha Кой го ударил, той кой ударил...
За 6годишните...прибира се Хриси. Вечерта излиза от банята - ребрата целите охлузени. какво е това ? Тайна. Казвай. Ами гонех Ани да я ощипя и се одрах на леглата...След 2 дни кървав белег под окото - това от къде е? Ами Дани ме удари с ципа на якето. Защо те удари? Ами аз го ударих пръв, че ме дразнеше ooooh! Господ да ги пази просто Praynig Страх ме е, какво ще става в училище. Навсякъде по медиите тръбят как деца се млатят до смърт Cry Знам, че не мога да съм цял живот до него и да го пазя. Определено ще бъдат записани и двамата на бойно изкуство - поне за защите...

# 59
Изпуснала съм новата тема. Сега ще наваксвам.

Общи условия

Активация на акаунт