Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за работа с логопед при деца?
Какво мога да очаквам по време на оценка от детски психиатър?
Как да се справя с проблемното поведение на учителя в детската градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за работа с логопед при деца?
Работата с логопед при деца включва различни методи като игри, римувани книжки, упражнения за правилно произношение и други. Важно е да се подкрепя детската реч и да се улесни комуникацията. Редовните посещения на логопеда и домашните упражнения са от съществено значение за успешната корекция на проблемите в речта.
-
Какво мога да очаквам по време на оценка от детски психиатър?
По време на оценката от детски психиатър може да се очаква наблюдение на поведението и реакциите на детето, използване на различни методи за оценка на развитието и взаимодействието му с други деца, както и оценка на емоционалното и психическото му състояние. Обикновено се провежда интервю с родителите за събиране на пълна информация за детето.
-
Как да се справя с проблемното поведение на учителя в детската градина?
Ако се сблъскате с проблемното поведение на учител в детска градина, важно е да обсъдите ситуацията с директора на заведението. Поддържайте спокоен тон и представете конкретни примери за проблема, търсейки конструктивно решение. Ако проблемът продължава, можете да се свържете с контролиращите органи или да потърсите друга детска градина.
-
Какво се случва с учителката?
-
Защо е необходима диагноза на РЦ?
. Единтвеният начин, които се сещам е да и задавам въпроси и сама да си отвогарям
, когато тя не го прави. Понякога го прави...За приказките идва и се опитва да рисува нещо от тях. Приказва си, но още не разбира да подреди картините, а драска където падне. 

Пълен бойкот у дома вчера...не иска да си обува чорапите. Ама инат голям. Не иска да се облича. Абе така ми кипна. Моите козирожки рога се скършиха пред водолейския инат.
Аз съм доволна, че ходи с голямо желание на градина
Само едно ще ти кажа - постави въпросът така - моето дете е с диагноза - или да накарат родителите на другото да вземат мерки или ти ще ги държиш тогава отговорна за следите по вратлето. Ти на учителката показа ли ги? И от къде тази агресия в 4 годишно, че да иска да души?!? Ми да си заведат детето на психолог,няма само ние да водим нашите. Но забравих, психолог е мръсна дума. Миналата година на родителската среща на на Хриси се изсмяха, като казах, че ходя. Но аз съм си луда, не крия
Господ да ги пази просто
Страх ме е, какво ще става в училище. Навсякъде по медиите тръбят как деца се млатят до смърт
Знам, че не мога да съм цял живот до него и да го пазя. Определено ще бъдат записани и двамата на бойно изкуство - поне за защите...