Трудно проговаряне -тема 9

• 61 209
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Ню Йорк
Здравейте мили мами Simple Smile Искам да се консултирам с вас по един въпрос. На малкия в детската градина организират другата седмица еднодневна екскурзия с автобус. Първо ще обикалят из София и после ще ги закарат в зоопарка. Повечето деца от логопедичната група ще ходят, както и двете госпожи. Мисля си и аз да го запиша този път. Миналата година не го пуснах нито веднъж, но сега ми се струва, че е готов да отиде. Той толкова много се радва на животните и съм сигурна, че ще му хареса. А и вече когато е навън и му се пишка си пишка на някое дърво  Embarassed Какво мислите?

# 151
Аз не виждам проблем защо не? Кое те притеснява?

# 152
  • София
Ами...Хриси днес е на екскурзия. Това му е за трета поредна година да ходи...
Замислих се днес догодина с Гого как бих процедирала? То да се види как ще се развият и нещата, че аз обичам да си правя планове, но ...

# 153
Преди на детските площадки и клубове беше ужас, въобще не искаше да влезе при децата. Сега е по-добре положението, отива там, но си играе самичка и ние сме с нея. И вчера стана чудо, влязохме в един магазин и там имаше едно момиченце и нашата отиде при нея и започна да й говори на китайски нещо, даже й каза как се казва. Мене затова ме е страх да я пусна на градина, тъкмо започна да се отпуска малко по малко, да не вземе пак да се стресира. Аз я забелязвам, че я е страх, когато децата викат, а ако някое ревне, веднага ревва и тя. Тя по принцип си е по-бовничка заради дцп-то и явно се страхува като тичат и се гонят около нея. По-различна е, и поведението на другите я плаши.

# 154
Здравейте момичета.
Христина тази седмица е много послушна. Чак ме е страх да го кажа  Laughing. Започнах да и давам Ескимо. Вчера ми вика " искам ено саламче" и аз и отрязах едно. След малко тя идва и им вика "искам още две саламче" Joy. Разбрала е, че едно е твърде малко  Laughing
 гала моята каквато е гаменка все ходи и гони децата от люлките да седне тя. И повечето стават. Има такива, които си отстояват позициите, но моята не отстъпва. Голям инат е. Но определено стряска по - плахите деца. Забелязала съм, че такива деца стоят повече до госпожите.

# 155
Аз не можах да открия Ескимото Confused От аптеката до нас звъняха по всички големи складове да ми търсят и навсякъде са им казали, че няма внос от 1 година Confused Ако някой го намери по аптеки в София да свирка Simple Smile

Следобед сме на УНГ, че тая хрема и съпровождащата я кашлица ме побъркват Crazy Горканчо не може да спи от кашляне - като легне и веднага започва Confused Вчера личната му слуша гърдите - чисти... Не искам да съм пророк, но ми се струва, че започва да прави батковите му изпълнения Crazy

Иииии най-важното - днес искаше да му пусна детско на лаптопа, а аз се мотках нещо в килера и чувам да ме вика, но не с "бате" или "баба", а първо с "маммммм" и после с "мама" Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes не знам дали свързва това обръщение конкретно с мен, но пак е нещо Laughing

# 156
http://apteka.framar.bg/30005408/%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC% … 105-%D0%BC%D0%BB-
от тук го поръчах.
Най- хубавата думичка.  Heart Eyes

# 157
  • София
Май доста са му вдигнали цената...или се бъркам newsm78

# 158
  • София
Май доста са му вдигнали цената...или се бъркам newsm78
Във фармар винаги са били завишени цените, но май с около 10%, а тук май е повечко. Но като има търсене, а го няма по аптеките  Tired

гала аз при все, че съм доволна от нашата ДГ (от яслате не) го спрах, точно защото явно е по-плах и там се стресира и млъква, вместо да се отрака. В къщи не спира да говори, започна да повтаря сам разни стихчета и песнички, които е чул. За да е спокоен и да се интегрира в детска среда трябва първите 1-2-3 пъти сестра му да е с него. После няма проблем, ако децата са същите.

# 159
  • София
Eskimo-то го има в една аптека на Плиска, до Мтел.

Защо толкова държите да е Ескимо? Гледах, че има на АБО фарма Омега 3 и вит. Д, пише, че омегата е от сьомга. И на Допелхерц има детско омега 3 - пак пише, че е от сьомга, но е за деца над 4 години. На Ескимо-то пише само, че е от дълбоководни риби  newsm78. Та мисълта ми е - някой лекар ли ви е препоръчвал точно Ескимо?

В Ремедиума няма ли го?

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 18:00 от no4ko25

# 160
  • Ню Йорк
И аз го гледах това на допелхерц и се чудех за деца над колко години е. Знае ли някой дали мога да давам на малкия?

# 161
Добро утро!
За жалост познах за диагнозата от прегледа при УНГ - алергичен ринит... склонна съм да и вярвам, защото след 1 месец лечение не се повлияваше от нищо, а и след като реших да му капя физ, разтвор с клеева тинктура хремата стана страшно силна и почна да кашля ужасно Crazy Сега ще му пръскам фликсоназе, ще пие ксизал и еуреспал, че яки храчки е направил и не може да ги откашля. Консултирах се с нея и за неговоренето - прегледа го най-обстойно, направи си експеримент да си закрие устата с ръка и да му казва разни неща, които да направи. Заключението и беше, че детето чува чудесно и няма никаква нужда да го подлагам на изследване на слуха. Отделно жената има и личен опит с деца с глухота (нейното собствено дете Confused) и ми каза, че имат специфично държание, което няма как да се сбърка. Казвам ви, че камък ми падна от сърцето и ми идваше да я разцелувам Joy Виждам, че ме чува, но като ти кажат, че не е сигурно и по-добре да се изследва... Crazy
Виждам, че има промяна в него - вчера се разхождаме с една приятелка и нейната щерка(2г.)... виждаме куче и момиченцето казва "куче", а Андрей след нея "бауууу" Laughing Много сме далеч от говоренето за жалост, но пък аз се стегнах и съм голям оптимист, че скоро ще се отприщи Simple Smile
Аз искам да взема Ескимото заради суперлативите, които прочетох за него Simple Smile Иначе този Допелхерц може също да е добър, но нали е за деца над 4 г. 

# 162
  • София
natalinik, как няма да си оптимист. Те са тръгнали нещата при вас Hug

Ние пак сме болни. В петък доста се подразних от вида в който ми ги връщат и коментарите на лелката, но ще се държа прилично за сега...

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 09:15 от s e r e n e

# 163
Здравейте, момичета!
Може ли да ми напишете какво е съдържанието в Ескимо кидс на EPA и DHA? Сиропчето е било спряно от внос или е било спряно от производство?
Моето момченце 1г. 9м. още не казва изречения, има речник от около 15-на думи. Казва "Баба (дядо, мама, кака) ти.", но това е защото чува "Иди при баба ти!" Няма изречения с подлог и сказуемо. Иначе разбира всичко, дори знае какво означава думата "обратно", държи микрофон и когато е наобратно аз му казвам да го обърне обратно и той го прави.

# 164
Kalifornia ето тук е даден точно състава на Ескимото
http://www.eskimo3.co.uk/Default.aspx?tabid=71&ProductID=271

иначе беше спрян от внос, не от производство.

А иначе за детето ти аз поне не виждам нищо тревожно, нашите деца обикновено имат толкова думички на 2,6г-3г, така че не виждам какво те притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт